Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
962
Tıklama
0
Öne Çıkarma
windows-XP 25 EKİMDE PİYASADA
G
23 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

EVET ÖYLE BİLL ABİ YİNE PARAYI KIRACAK ADAMLAR İNTERNET SİTELERİNDE MİLENYUMA GİRERKEN ALIŞDIĞIMIZ SAAT GERİ SAYDIRMA OLAYINA BİLE GİRMİŞLER 25 EKİME KADAR SAAT GERİ SAYECEKMİŞ..AMA BENİM MEREK ETTİĞİM ŞU;BİLİNDİĞİ GİBİ BİLL ABİ BU SEFER (İLK SEFER)DOS ESASINDAN AYRILARAK NT TABANI ÜZERİNE BİNA EDİLEN BİR SİSTEM İNŞAA ETME YOLUNA GİTMİŞ ADAMLARIN İDDİASI XP ŞİMDİYE KADAR PİYASAYA ÇIKAN SİSTEMLERDEN DAHA DENGELİ VE KOLAY KOLAY ^^ÇÖKMEYECEĞİ^^İDDİA EDİLİYOR
HEPSİNE TAMAM AMA BU ÇÖKME OLYINDA WİNDOWSUN SABIKASI MALUM BENCE YİNE DEV GİBİ BİR AÇIK OLACAK YAA SİZCEEE...

gölge

Edited by - gölge on 16 May 2001 23:06:20



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Y
23 yıl
Yarbay

Windows FAT sistemi üzerine kurulu sistemlerinde sabıkalı, NTFS dosya sistemleride pek öyle maharetleri yok. Hele Windows 2000 Professional birkaç internet açığı dışında fena sayılmaz, bu sebepten sürekli olarak güvenlik açıklarını kapatan kritik güncelleme paketleri sürüyorlar. Şu günlerde Windows 2000 Pro SP2 çıktı. Bakalım ne olur.
Birde arkadaşlarımdan biri bana Win2000'in çok çabuk çöktüğünü söyledi, pek inanmadım, sonunda sorunu tespit edebildik, FAT sistemi üzerine kurmuş, başlangıçta NTFS'ye çevir veya NTFS sistemi kullanarak biçimlendir seçeneğini atlamış. Malum Windows 2000'in sağlamlığı NTFS dosya sisteminden ileri geliyor.

Astek



P
23 yıl
General

evet w2k fat dosya sisteminde biraz deliriyo gibi bendede yükleyince pencerelerin düzeni bozuluyodu mesele simgeler aşağıda yazılar yukarıda vs.
ama ntfs ye yükleyince takır takır hiçbir sorun çıkarmadan çalıştı onun için mutlaka ntfs ye kurulmalı

Northerner
www.northerner.sayfasi.com<img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>



4
23 yıl
Yüzbaşı

Madem konuyu actin XP hakkinda bazi gozlemlerimi yazmak istiyorum. Bende su anda XP nin beta2 si kurulu. Yani artik pek birsey eklenmeyecek, final haline yakin bir hali. Sistem yapi itibariyle neredeyse tamamen Win2k. Ayarlar, taban hepsi win2k. Yalniz asiri derecede fazla efekt, fazla gorsellik eklenmis. Menuler, kullanici arabirimi degismis. Yeni gectiginizde biraz yadirgayacaksiniz. Sistemin win2k ya gore cok daha fazla programa, ozellikle oyunlara destek verecegi soyleniyor. Ama ben elimdeki oyunlarin win2k da calismayanlarini denedim XP de de calismadilar. Yani ben daha fazla destegi goremedim. XP nin en kotu yani bence cok buyuk sistem gereksinimi. Ayarlarinin hepsini minimum performans gerektirecek sekilde ayarladigim halde benim makine (PII-400 128 RAM) surunerek calisiyordu. Oysa ki ayni makine win2k yi cok rahat kaldirabiliyor. XP win2k temelli oldugu halde bu kadar fazla performans istemesi bence pek de hos degil. Yalniz sistemin bir ozelligini cok begendim. Bir program calistirmak istediginizde kendi ihtiyaclarini oldukca azaltabiliyor. Mesela Porsche oynamaya kalktigimda, once uzun bir sure kasti bilgisayar, sonra win2k ya gore bile cok daha hizli bir oyun oynayabildim. Sahsen masaustunde surunen XP den bunu beklemiyordum. Cokme konusuna gelirsek, win2k zaten cokmuyordu, XP dede cokme gormedim. Ama fazla da kullanmadigimi belirtmeliyim. Genel olarak benim gorusum XP ye gecisi win31 den win95 e gecis gibi goruyorsaniz, hayal kirikligina ugrarsiniz.



4
23 yıl
Yüzbaşı

Gene benden once iki kisi yazmis.



G
23 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

wallaa bende isterdim tritium

gölge



4
23 yıl
Yüzbaşı

Insan gercekten merak ediyor. Ben de zamaninda onu internetten indirene kadar neler cekmistim. Ama inanin fazla sey kaybetmis degilsiniz.



Y
23 yıl
Yarbay

Tritium teşekkürler. Sistemi formatlamak işime gelmiyor bende de beta2 var ama aslına bakarsanız bir cengaverin çıkıp denemesini bekliyordum. Benim sistemi senin kadar zorlamaz (Athlon 750 + 256 MB Ram) ama yinede betalarla aram pek hoş değil. Bildiğim kadar XP 64 bit mimarisi üzerine kurulu, şu an işlemcilerimiz 32 bit üzerinden veri alışverişi yapıyor, kanaatimce bu tip işlemcilerle daha verimli çalışacak bu işletim sistemi. Benim senden ricam hala kullanıyorsan sistem kaynakları konusunda nasıl davrandığı XP'nin, özellikle Ofis uygulamalarında.

Astek



4
23 yıl
Yüzbaşı

Biraz gozlemlerimi anlatayim. Bende XP yi actigimda hic bir program calismazken, sistemin 70-75 Mb RAM yedigi yaziyor. Fakat her gelen program nedense win2k ya gore daha fazla RAM goturuyor herhalde, cunku RAM darbogazi cikiyor. Bi 64 Mb daha bulup ekledim, Sistemin biraz rahatladigini farkettim. Ama islemcim kesinlikle cok yavas kaliyor. Bu sebeple neyin ne hizda calistigini pek de anlayamiyorum. Hepsi surunuyor. Ofis uygulamalari genelde windows tan cok bagimsiz calismiyorlar. Dolayisiyla sistem kendi kullanimini pek de azaltamiyor. Yani benim oyunlarda bahsettigim gibi rahat edebilmek pek de sozkonusu degil. Sonuc olarak sistemim yavas kaldigi icin pek fazla kullanmadim ama, senin sistemin gibi sistemlerde hos olabilir. Sana ne kadar fikir verebildim bilmiyorum ama ben bu kadarini farkedebildim. Eger ozel bir sorun olursa sor, dener yazarim.



G
23 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

peki bu sistemi tam anlamıyla babalar gibi verimli kullanabilmek için ortalama bi sistem ne olmalı senin görüşlerini bekliyorum tritium

gölge



4
23 yıl
Yüzbaşı

Tahminim yavuz un sistemi yeterli olur. 128 RAM in yetmedigi gercek. 256 mantikli bir secim olur. CPU ise 750-800 falan olursa yeterli performans alinir herhalde.



M
23 yıl
Yarbay

walla ben aldım cd i 618 mb dolu ama içine baktığımda bomboş..onun için test edemedim ama hakkında bayağı bilgi edindim..



M
20 yıl
Yüzbaşı

uyuyonuz be kardeşim xp çıkalı 2 yıl oldu



T
20 yıl
Binbaşı

LONGHORN TABİ Kİ!!



P
20 yıl
Yarbay

arkadaişalr 2 yıl önceden kalma bir topici neden hortlatıyosunuz ki??????!!!!!!!! [ban]



D
20 yıl
Binbaşı

bence güzel bir nostalji olmuş



P
20 yıl
Yüzbaşı

evet hoş olmuş...



K
20 yıl
Yarbay

ne gunlerdii...



H
20 yıl
Yarbay

Yaw akşam akşam azıcık aklımız kaldı ben de diyorum ne oluyor diye dünya tersine mi döndü neyseki çok sonra tarihi görünce anladım



S
20 yıl
Binbaşı

malmısınız ya