Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
4795
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Insignia 2.0 CDTI 130 Hp
A
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

merhaba,
aslında çoook uzun zamandır passat almayı hedefliyordum.
Gözüme kestirdiğim araç da,
passat variant, 1.6 tdi + dsg

Ancak, bilenler bilir, bu aracı bulmak çok zor. aracı getirin param var, hemen ödeyim (kredi çıkınca :)) deseniz bile araç yok...
neyse..

benim öncelikli kriterlerim (öncelik sırasıyla değil) :
1. yakıt tüketimi (senede 25000 km civarında yol yapacağımı düşünüyorum) 100km'de ne kadar mazot yakar (sakin kullanımda. Şehir içi ve Ş.dışı kullanımda. veya biraz basarken (130-150 km/s))
2. otomatik vites (sorunsuz, rahat, konforlu)
3. büyük bagaj (bebek var)
4. yokuşta vb. yarı yolda bırakmayacak bir araç (yarış planlamıyorum ama çekişi beni üzmemeli)
5. güvenlik (stabil, yol tutuşu iyi, sürüşü güvenli vb...)
6. konfor

geçenlerde insignia kampanyasını gördüm.

2.0 CDTI 130 Hp, active select'de oldukça indirim var gibi gözüküyor...

Özellikle yukarıdaki hususlara göre, kullananlar / bilenler bu aracı değerlendirebilir mi?

Edition + Elegance PAketi iyi gibi gözüküyor.
18 inç jant önerir misiniz?
Ayrıca, başka bir donanım veya donanım paketi önerir misiniz?


Teşekkürler,





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpman -- 13 Nisan 2012; 14:59:20 >

D
12 yıl
Yüzbaşı

130'luk insignia sedan kullanıcısıyım,

1. tüketim şehirdışı cc ile 100-110 sabit sürat 5.2 lt/100 km, şehirdışı 160-170 cc ile sabit sürat 7-7,5lt/100 km, şehiriçi sabah işe gidiş akşam işden dönüş yoğun trafik 6.5-7 lt/100 km, şehiriçi dur-kalk 8lt/100 km, karda kaygan zeminde kış lastikleriyle dur-kalk 8,5-9 lt/100 km.
2. otomatik vitesi bilindik tork konvertörlü şanzuman, yani sorunsuz konforlu, çift kavrama lar veya robotize tek kavrama şanzumanlardaki gibi şehir içi dur kalkta balata ısınması, yakması, yokuşlarda geri kaydırma vb. yok, ancak tüketimi manuel şanzumana göre (herne kadar Türkiye'de satılmasa da) daha yüksek.
3. benimde 4 aylık kızım var onunla bir yere gidip gelirken bagaj yüzünden herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sadece yükleme eşiği biraz yüksek gibi ama insan alışıyor.
4. 2.0 cdti 130 hp-300 nm tork (1750-2500 d/d arası sabit) yabana atılacak değerler değil satın almayı planladığınız passat 1,6 tdi 105 hp 250 nm tork, passatın yokuşta nefesinin kesildiği yere insignia ile vites büyültüp devam edersiniz
5. daha önce d sınıfı araç olarak bir önceki kasa passat 1.6 fsi kullandım hali hazırda insignia ve c180k var insignia bahsettiğim iki araçtan da daha iyi yol tutuş ve konfora sahip, özellikle yüksek süratlerdeki stabilitesi ciddi anlamda başarılı
6. konfor konusuna gelince aracımı 2011 temmuzda teslim aldim 17000 km oldu, henüz beni aman aman rahatsız eden bir yönü yok, araç rahat, donanımlı, kışın sabahları hariç içeriye motor sesi almıyor, lastik sesi ise zaten yok denecek kadar az, ancak ses sistemi ciddi anlamda başarısız özellikle c180k ile kıyaslandığında...

son olarak 130luk cdti aracı edition+elegance paket ve sedan kasa haricinde alma şansınız yok bildiğim kadarıyla, ancak kesinlikle ama kesinlikle yeni stil paketi ile almanızı tavsiye ederim (AFL Bi-xenon far sistemi - 9 ayrı aydınlatma modu+otomatik uzun far yardımcısı+LED gündüz farları) ben aldığım zaman ne yazıkki yoktu ancak şu anda mevcut. bu arada 78000TL'ye bildiğim kadarı ile d sınıfı 2.0 litre dizel+otomatik seçeneği sunan başka araç yok, ben aracımdan son derece memnunum tek canımı sıkan nokta AFL onada yapacak birşey yok, ayrıca opel bayilerinde test sürüşü yapmanızı da tavsiye ederim, en azından aracın konforu ve gidişi hakkında birazda olsa fikir verebilir.



A
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

detayli cevabiniz icin tesekkurler.
Beni biraz vergisi dusunduruyor. yakit tuketim degerleri oldukca iyi belki passatin biraz daha dusuk olabilir ama bilmiyorum
tesekkurler. aracinizi kazasiz belasiz kullanmanizi dilerim



B
12 yıl
Çavuş

D
12 yıl
Yüzbaşı

tabi vergi olayı var yıllık 2000+ TL gibi bir rakam olması lazım ayrıca passatın tüketim değerleri kuvvetle muhtemel daha düşüktür hacim ve dsg şanzuman farkından ötürü, ancak şunu belirtmem gerek yüksek silindir hacmi her ne kadar vergi ve tüketim açısından dezavantaj olsa da kullanım açısından kesinlikle önemli bir rahatlık.
iyi dilekleriniz için teşekkürler darısı sizin başınıza
@beautifulmindgirl



D
12 yıl
Binbaşı

Merhaba,
Opel Türkiye'nin gercekten diğer distribütörlere kiyasla müşteri lehine fiyat politikasını takdir ediyorum.

Ayrıca insignia gercekten harika bir otomobil.

Ancak, malesef malum vergiler sebebi ile bu aracı ancak 80000 TL seviyesine alabiliyoruz.
Durum böyle olunca, aklıma gelen Passat 1.4 TSI comfortline/Highline dsg alternatifi.

2.0 dizel ile 1.4. Benzinli eskiden olsa asla aynı kefeye komamazdi ama güncel teknolojiler sayesinde bu iki araç birbirine yakın yakıt tüketim verilerine, yakın performansa (hatta tsi, dsg ve uzun tork bandi sayesinde daha da iyi olabilir) sahip.

Bu kistaslarla iki aracın artı ve eksilerini yan yana yazınca, cok fazla uzun yol yapmayacak birisi icin dusuk vergisi ve yuksek ikinci eli ile Passat daha "mantıklı" oluyor. Ne kadar "kazık" olsa da.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreadknight -- 18 Nisan 2012; 18:39:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yüzbaşı

iş 1.4 motorlara kalırsa insignia gene uygun fiyatıyla tercih sebebi olur, 1.4T 140 hp 200 nm tork, yanlış hatırlamıyorsam 58500 TL başlangıç fiyatı var (edition), elegance paketiyle 61000TL ediyor



D
12 yıl
Binbaşı

Kesinlikle katılıyorum ama otomatik vites olmasını şart olarak düşünmüştüm. Zaten, İnsignia 1.4T otomatik v. gelse, bu fiyatlama ile 6 ay sıra olur kimse passatin, jettanin yanından geçmez.
Harika olurdu...
Ben de alabilirdim o zaman. Keske.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yüzbaşı

dizellerin yakıtları nasıl kaç yakıyor, bende 1.6 180 hp var. 500 kuruştan aşğı şehir içi düşmüyor
Şuan 11,9/100lt gösterge değeri


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

bu 2.0 dızel 130 hp lılerın yuksek suratte durumu nedır.
anı kalkıslarda veya vıtes ufaltıp gazlandıgında dıreksıyonda tıtreme,aracta bır kendınden gecme durumu nedır.
ve en önemlısı ses yalıtımı.
cogu bıraz seslı dıyor.passat ı bıldıgım ıcın passat a göre nasıl...



M
12 yıl
Yarbay

Guncel



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Teğmen

Ben de 130 ve 160 bg olan 2.0 cdti motorların yakıt tüketimlerini merak ediyorum. Internette çok araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Herkez kr hesabı yazmış. dizel fiyatları da malum hergün değişiyor. Sağlıklı olarak litre cinsinden tüketim değeri verebilecek bir arkadaş varsa çok memnum olurum. Aracı alma konusunda karar aşamasındayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yüzbaşı

@manda kasa
ben max 225e kadar cıkabildim daha da gideri var yüksek süratte stabilitede en ufak bir sıkıntı yok (lastiklerimin 245 40 19 olduğunu belirteyim)
ani kalkışlarda direksiyonda titreme yok, çekiş kontrolu açıksa doğal olarak patinajda yok, eger cekiş kontrolu kapalıysa yolun durumuna göre torktan ötürü biraz sağa sola çekme yapabiliyor, ufak hareketlerle kontrol altına alınabilen bir durum, aracın içindeki ses yalıtımı önceki araçlarımla kıyasladığımda (2004 fiesta 1.4 tdci, 2009 megane 3 coupe 1.5 dci) daha başarılı, 2 litre motor hacmine ragmen araca yuklenilmediğinde camlar kapalıysa içeri ses gelmiyor, ha camlar açık olduğunda elbette dizel olduğu belli...
@malachi77
önceki mesajımda gayet detaylı bir 130 hp tüketim bilgisi vermişim...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl
Er

2011 mart ayı..130bg dizei 2000 motor insignia..son derece memnunum..19 bin km yaptım..ort,yakıt 7 lt 100km de.son derece agresif sürmeme raağmen..yol tutuşu mükemmel..kususuz araç..bodruma ist dan yarı depo ile gittim...yolda yorulmuyorsun..son derece kallavi bir araç..aldığı parayı sonuna kadar hakediyor..güven veriyor..210 km ile rahat gittim..



S
12 yıl
Er

insigniaya alışınca diğer tüm araçlar gözümden silindi..66bine aldığımız 130 2.0dizel insignia tamamen kendine bağlıyor..



T
12 yıl
Yarbay

Sehiricinde traktorden farksız bu araçlar. Ağırlık şehiriçi kullananlara tavsiye etmem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.