Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
838
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çift İşletim Sistemi
K
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar

Windows 7 Ultimate 64 bit işletim sistemi olan Lenovo g565(Amd versiyon) laptopuma Xp kurmaya karar verdim. Buna neden olan birkaç oyun ultimate 64 bit işletim sisteminin hiçbir şekilde çözülmemiş olan hatalarından dolayı idi. Ama Windows 7 yide sevdiğimden ondan da vazgeçmek istemedim. Daha sonra taktım xp sp3 cd sini Windows 7 açıkken direk kuracaktım düşünceme göre :P tabi daha sonra dank etti aklıma windows xp eski versiyon olduğu için kurdurmadı. Bende dolayısı ile Biostan format atmak için reset attım. Herseyi ayarladım mavi hdd ekranı geldi nereye kurmak istediğimle alakalı olan. C diskimde Windows 7 vardı. D de ise yedeklerim vardı. D yi sectim herhangibir biçimlendirme veya diske format atmadan direk kur seceneği ile xp yi kurdum girdim ama ne göreyim restart ta windows 7 veya xp secme ekranı yok. Direkt olarak Xp açılıyor. Aynı zamanda bilgisayarım özelliklerde açılış ayarları yerinde Boot dosyasında işletim sistemi olarak sadece Xp yi görüyor. Bu durumda benim windows 7 artık tarih mi oldu ? Artık açma şansım yok mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi geceler DH ailesi.

Dipnot: Xp gerçekten hızdan uçuyor bunu farkettim :)



E
12 yıl
Yüzbaşı

Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.
Çift işletim sistemi kurabilmek için öncelikle hiç işletim sistemi olmayan diskine xp kurman gerekir.
Daha sonra diğer işletim sistemini kurmalısın.
Fakat Windows 7 aynı anda winXp ile çalışıyor mu emin olamadım.

Burda öğrendiğim kadarı ile şöyle bir mantık işliyor.

Windows7 daha önceden açılışta 1 idi.
Eğer önce winXp yüklü olsa idi 1 olacaktı. win7 kurduğunda kendini 2 olarak tanımlayacaktı.

Bu yaptığın yükleme ile winXp daha önceden kurulu işletim sistemi olup olmadığına bakmaksızın kendini 1 olarak tanımladı ve açılışta Win7 yi boot etmeni engellemiş oldu.

Bu işlemi 2 ayrı disk için yapsaydın çözüm basitti. Fakat aynı diskte yaptığın için düzeltme şansın yok gibi. Ya da benim bildiğim bir yol yok.
(Win7 kurulu başka bir sistemin boot dosyasını kopyalarsan çözüm olabilir mi diye düşündüm ama hiç denemedim)

Bu noktada daha sana tavsiye edebileceğim. Windows7 kurman ve oynamak istediğim diğer oyunlar için sanal işletim sistemi kurabileceğin programlar ile
mesela Vmware ile sanal xp kurabilirsin. Xp de çalışan oyunlarını bu sanal sistemde oynarsın.

Ayrıca evet yeni sisteme winXp kurarsan uçuyor ama şu da var. win7 en yeni teknolojiyi destekliyor. çok örnek verilebilir.

İyi forumlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 16 Mart 2012; 8:13:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ErkanCo hocam cevabınız için çok teşekkürler. Ayrıca Vmware öneriniz harika oldu bilmiyordum bunu. Sanırım dediğiniz gibi baştan format atmam gerekecek Windows 7 im tarih olmuş



D
12 yıl
Yüzbaşı

Harddiskinize windows 7 mbr si kurmayı deneyebilirsiniz. Hirens Boot CD deki araçların içinde mbr ile ilgili birkaç program vardı. Kullanımı biraz karışık gibi ama biraz kurcalayarak çözebilirsiniz.

Bir de easyBCD diye bedava bir program var. Onunla farklı bir partitiondaki işletim sistemini de açılışta gösterebiliyorsunuz, seçenek olarak çıkıyor. Ama önce windows 7 mbr si yüklemek gerekiyordur diye düşünüyorum. Gene de easyBCD ile deneyin önce şansınızı. Hatırladığım kadarıyla mbr ile ilgili bir özelliği de vardı bu programın. Belki windows7 mbr sini direk bu programla kurabiliyorsunuzdur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam easyBCD yi deneyip tekrar yazacağım. Teşekkür ederim ilginiz için.



D
12 yıl
Yüzbaşı

Şimdi baktım sitesine, buy falan diyor ama yandaki older versiyonlardan en üsttekini indirmeye çalışınca direk indi.

Bilginiz olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

easybcd nin ireboot eklentisi ile sorunum çözülmüştür herkese çok teşekkürler



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.