Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1116
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kazada ölen genç AIDS'li çıktı
G
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İnsanlar yardıma koşarken bile düşünecekler artık

Muğla’da 16 Şubat Perşembe günü İbrahim Taşlı (22), sevgilisi Neslihan Ay (19) ile birlikte arkadaşından emanet aldığı otomobille Yılanlı Dağı Devetaşımevkiine manzara izlemeye gitti.

Dönüş yolunda Taşlı’nın kullandığı otomobil virajı alamayıp yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Otomobilden fırlayan iki gençten Neslihan Ay, olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan İbrahimTaşlı ise kurtarma ekipleri tarafından sedyeye alınarak hastaneye kaldırıldı. İbrahimTaşlı,Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Taşlı’nın dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine gencin ailesi organ bağışına karar verdi. Taşlı’dan alınan kan örneklerinde yapılan incelemede, gencin AIDS hastalığına neden olan HIV virüsü taşıdığı tespit edildi. Tahlil sonuçları herkesi şaşkına çevirdi.

74 KİŞİDEN ÖRNEK ALINDI

Hayatını kaybeden gencin HIV virüsü taşıdığı tespit edilince, olaya müdahale eden ekipler ile hastanede yaralıya ilkmüdahaleyi yapan kişiler tek tek belirlendi. Tespitlerin yapılmasının ardından hızlı bir şekilde 74 kişi kan örneği alınması için hastaneye çağrıldı. Bunun yanında Taşlı’nın ailesi ve yakınlarından da kan örnekleri alındı. Alınan kan örnekleri sonuçları birkaç gün içinde gelecek. Bu arada ilk tahlillerde HIV virüsü taşıdığı tespit edilen Taşlı’dan ikinci kez kan örneği alındı. Kesin sonucun bu tahlilin sonrasında ortaya çıkacağı, diğer görevlilerin kan örneklerinin önlemamaçlı alındığı öğrenildi.

Kaynak: Haberturk
http://gundem.milliyet.com.tr/dokunan-yandi-74-kisi-aids-testine-alindi/gundem/gundemdetay/22.02.2012/1506248/default.htm



S
12 yıl
Binbaşı

E
12 yıl
Çavuş

bu hayatta panik atak anksiyete olmamak mümkün değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.