Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
2586
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows 7 Update Sorunu mu?
B
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese Merhaba,

Son iki yildir abartisiz "0 sorun" ile kullandigim Windows 7/Lenovo SL510 makineye son birkac gunde bir haller oldu. Su anda bir dizi problem var, ama tumunun bir sekilde Windows otomatik guncellemeleri ile ilgili oldugundan kuskulaniyorum. Bu arada isletim sistemim Ingilizce. Turkce hic kullanmadim...

Olay birkac gun once sabah makineyi hibernasyon'dan cikarayim derken "The User Profile Service failed the logon" mesajiyla karsilasmamla basladi. Olabilir, gece guncellerken tikanmistir filan dedim ama, sonra iflah olmadi. Su andaki semptomlar su sekilde:

1. Makine lk acilista guncellemeleri configure edemiyor. "Failure configuring Windows updates; reverting changes" mesajinin ardindan 2-3 kere daha reboot edip sonra anladigim kadariyla pes edip oyle aciliyor.

2. Ara sira masaustunun sag alt kosesinde "This copy of Windows is not genuine, Build 7600" mesaji oluyor. Bazen siyah masaustu ile birlikte. Windows aktivasyonum da calismiyor. Bu arada, Windows 7 yazilim orijinal. Product Key bataryanin altinda. Makinede korsan program hic yok.

3. Control Panel'den (Denetim Masasi mi oluyordu?) Windows Update'e giremiyorum. Ama "installed updates" altindan son birkac gunde bircok guncelleme yuklendigini goruyorum.

4. Browser sorunlari: Firefox hic acilmiyor. Explorer'da right-click calismiyor. Istemeye istemeye Chrome yukledim; o calisiyor simdilik.

5. "Lenovo ThinkVintage Toolbox" calismiyor. "Has stopped working" mesaji veriyor.

Daha aklima gelmeyen birkac bir sey daha var, ama temelde sorunlar boyle.

Norton's ve Malwarebytes ile tum sistem taramasi yaptim. Bir sey cikmadi.

Bunlar bir sekilde biribiriyle baglantili sorunlar gibi geliyor bana... Sonucta iki yil hic sorun yasamadim. Bir yerde bir sakatlik olmus olsa gerek...ama ne yapmali dersiniz?



K
12 yıl
Yarbay

istediğin kadar temiz kullan eninde sonunda windows böyle sorunlar çıkarır belki geçici çözümler bulunabilir ama 2 sene format atılmamış bir makinayı formattan başka bir şey temize çıkarmaz .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

istediğin kadar temiz kullan eninde sonunda windows böyle sorunlar çıkarır belki geçici çözümler bulunabilir ama 2 sene format atılmamış bir makinayı formattan başka bir şey temize çıkarmaz .

Arkadaşa katılıyorum, yılda bir kere format atarım mutlaka, elim alışmış artık...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.