Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1466
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Illustrator ve Photoshop arasındaki font boyutu farklılığı (ÇÖZÜLDÜ)
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar başlık çok açıklayıcı olmayabilir. Konuyu kısaca şöyle özetleyeyim.

Photoshop'ta 64pt ile yazılmış bir metni, vectörel olması açısından Illustrator'da da yazmaya karar verdim. Fakat Photoshop'ta 64pt ile yazılmış metin istediğim ölçülere ulaşıyorken, Illustratorda aynı boyuta sahip belgede aynı metni yine 64pt ile yazdığımda yazı oldukça küçük görünüyor.

Ölçülerle anlatmam gerekirse, 64pt ile Zurich Ultra Black fontu kullanılarak yazılmış 3 harten ulaşan metin herbiri 16px olan 40 birim alanın yani toplam 640px'in tamamına yayılabiliyor. Fontun dikey olarak kapladığı alan pek önem arzetmediğinden o konuya değinmiyorum.

Illustrator'da font, font boyutu, birim alan genişlik ve yüksekliği ve belge boyutu da aynı olmak üzere, aynı metni girdiğimde, yayıldığı birim alan sayısı 7 yani en fazla 112px bir alana yayılabiliyor.

Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 3 Aralık 2011; 13:39:56 >

M
12 yıl
Er

Illustratore başlamak artık şart oldu sanırım photoshop kullanan kişiler için..
Konu için de teşekkürler gayet açıklayıcı olmuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl
Yarbay

buna benzer bişeyle flash ile photoshop arasında bende karşılaştım ama nedenini bende çözemedim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Yarbay

Harflerin aralıgı farklı olabilir bunun ayarı photoshopda var ordan bir dene.Ayrıca vektor oldugundan fontları basım tarzı farklıdır iki programın.
http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_vector_based_and_pixel_based_image_production

http://www.1stwebdesigner.com/design/pixel-vector-graphics-difference/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Yarbay

Bu arada belge çözünürlüğünede bak iki farklı program sonuçta yaklaşık sonuç alabilirsin bence istersen photoshopda vektor olarak ihrac et yazılarını.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Binbaşı

Hocam fark şu biri pixel biri vektör program.
Font ölçüsünün birimi bellidir "punto" ölçülü, kesinlik isteyen işler yapacağınız zaman vektör yazılımları tercih etmelisiniz çünkü fotoşopta aynı punto ile yazılımış yazının farklı çözünürlüklerde boyu farklı olacaktır. İsterseniz deneyin. Deneyimli değilseniz baskıda da benzer sorunlar çıkacaktır.

Fotoşop pixel esaslı çalıştığı için bütün oranlar çözünürlüğe göre değişkendir, Yani aynı yazı çözünürlüğü 72 olduğunda daha küçük görünür 200 olduğunda daha büyük gibi. Vektörde ise öyle bir sorun yoktur herşeyin ölçüsü matematiksel olarak bellidir.

İllustratordeki ölçünüz doğru olandır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 2 Aralık 2011; 16:39:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Teğmen

evet feylosoft'un da dediği gibi photoshop'ta açtığınız projenin dpi'ıyla alakalıdır bu. illustrator vektör tabanlı olduğu için oradaki ölçü gerçektir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.