Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
802
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tv İcin doğru zaman nedir? 2012 modeller ne zaman gelir?
H
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaslar ,
3500 tl civarında bir bütçe ayırmayı düşünüyorum tv almak İcin ama düğünüm Mayıs'ta olduğu İcin çok da acelem yok. deneyimli arkadaslara danışmak istediğim bir kac nokta var şöyle ki; tv tercihimi güncel modellerden yana kullanmaktansa üretimden kalkan high-end serilerlerden yana kullanmayı daha mantıklı buluyorum. Ornegin LG 55LX9500 modelini takip ediyorum ve ilk çıktığında 10000 tl olan bu tv su an 3800 civarında alınabiliyor. Bu TV nin okuduğum incelemelerinde harika bir görüntü kalitesi olduğu özellikle vurgulanmis.3d si sinema3d değil , aktif gözlükler ama bu özelliği çok da kullanmayacağım İcin üzerinde durmuyorum. Bu tv verdigim bu ornege uyan bir diğer tv de philips 46plf9705 modeli. Bu tv gecen yıl 6000 tl idi ve bugün Çorlu dartyde 3000 tl ye gördüm.geçenlerde Teknosa da Sony 52lx900 modeli 3200 e filan satıldı ve anında bitti ki su an hala tv 5000-6000 civarında satılıyor. Danışmak istediğim nokta bu iki tv gibi bir prestij sınıfı modeli almak İcin 2012 modellerin çıkmasını beklemelimiyim yoksa fırsat bu fırsat deyip bu iki tvden birini almali miyim? Ayrıca firmaların 2012 modelleri hakkında bilgisi/öngörüsü olan var mıdır? Ornegin Samsun E serisi diye birsey gelecekmi birkaç ay icinde? Eğer gelirse 55D7000 filan bir anda ucuzlayabikir mi ? Biraz uzun oldu ama zahmet edip okuyan/cevap yazan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim...
Herkesin bayramini da bu vesile ile kutlamak isterim.
Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsynbl -- 6 Kasım 2011; 19:10:24 >

E
12 yıl
Yarbay

Sayın hsynbl,

Geçen 2 yıl gibi olursa :

Ocak ayında fuarda tv üreticleri 2012 model tvlerini tanıtır.
Mart ayı ortası gibi Amerika ve Avrupada 2012 serileri yavaş yavaş çıkmaya başlar. Tüm modeller değil sadece 2-3 model çıkar. Her ekran ebatı bulunmaz.
Nisan ayı ortası gibi ülkemize gelmeye başlar
Haziran ayında ise neredesye tüm modeller ve ekran ebatları piyasaya yaygın olarka bulunur.
Bu aşamadan sonra teknoloji marketlerinin indirim dönemleri haricinde fiyatları çok yüksek olur.
Eylül ayı gibi biraz daha makul hale gelir ama yine de indirim dönemlerini takip etmek gerekir.
Yılbaşı sonrası 2013 modelleri çıkacağı için fiyatlarda gerileme olur.
2013 haziran ayına kadar çoğu 2012 model artık piyasada bulunmayacak kadar az sayıda kalır. 2012 model tvler fiyat olarak en düşük seviyeye gelmiş olur ama sıfır tv bulmak zorlaşır.

Tabi ki bütün bunlar döviz kuru normal seyrettiği sürece veya deprem, sel yangın gibi doğal afetler tv üreticilerinin ana merkezlerini , üretim yaptıkları fabrikaları veya montaj yaptırdıkları ülkeleri vurmadığı sürece geçerlidir. Bu gibi sıradışı durumlarda fiyalatlarda anormal yükselme veya piyasada tv sıkıntısı olacaktır.



H
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız İcin teşekkür ederim.sanırım uygun bir fiyat yakalayinca gözüme kestirdigim tv lerden birini almak en iyi seçenek olacak bu durumda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yarbay

Yıl sonu kotalarına ulaşmak için bayilerde ve buna bağlı olarak tekno marketlerde indirimler olur. Ekim ayında bir indirim furyası vardı ancak şu an fiyatlar tepe noktalarda. Tahminimce kasım ayında ve aralık ayında bir indirim dalgası görebiliriz. gözümüz sıcak fırsatlarda...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.