Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
835
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Power tuşuna bastıktan çok sonra açılıyor ve hdd'i görmüyor
J
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Başlıkta da söylediğim gibi power'a bastıktan sonra 10-15 saniye sonra dıt sesini duyuyorum, diskim kötüydü zaten 160 gblık samsung sata2. ve normal bir şekilde açılırken tam windows açılacağı anda system boot failure diyor, sizce sorun diskten midir yoksa anakart falan mı? başkasında deneme imkanım maalesef ki yok.. o yüzden ya disk alacağım ya da sorun başka ise onun çözümüne yöneleceğim, aklımı karıştıran şey geç açılması yoksa direk diskte derdim. Ama işte bilemiyorum



M
13 yıl
Binbaşı

Hdd nin tüm kablolarını çıkarıp temizleyip takın bazen temassızlık olabiliyor bunu yapdıkdan sonra format atın buna ramen disk biçimlendirme hatası sabit disk okuma hatası gibi hatalar veriyor ise büyük ihtimal sorun hdd dedir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Yarbay

Merhaba,

İlk önce bios dan harddisk'i görebiliyor musun ? Harddisk'i görebiliyorsan bios dan boot seçeneklerine gelip 1. sıraya harddiskinizi seçin ve kayıt edin çıkın. Tekrar sorun yaşarsanız, harddisk'e bağlı olan SATA/IDE kablosunu ve elektirik kablosunu gözden geçirin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir kaç gün şehir dışında olduğumdan cevap veremedim, dediğiniz gibi yaptım zaten kablolardan birtanesi öyle yampirik yumpirik şekilde duruyordu... bir de benim 1 gblık ram vardı onu çıkardım şimdi sorunsuz çalışıyordu, 1 gb'lığı takınca yine saçmalıyor sanırım noname idi ve ufak bir oc ile yandı neyse şimdilik çalışıyor bilgisayar da az önce oyunda idim ve birden bire mavi ekran bastı ve kapandı biraz zorladıktan -yani uzun uğraşalr sonrasında ve son çare olarak hdd kabloları ile oynadıktan sonra- sonra açıldı sorunsuz gibi halen daha bilemedim şimdilik durumu. ama en kısa zamanda ram ve hdd almam gerekiyor farkındayım, zaten battlefield 3 için bir upgrade düşünüyordum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.