Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1455
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ASUS Anakart Enerji Problemi
E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar acil yardım!!!!!

Asus P5G41C-MLX anakartım var..Bugün ekran kartını MSI R 6850 ile değiştirdim..DDR3 Ram taktım..Bilgisayarı açtım..Önce ekran kartının fanı yüksek hızda dönmeye başladı görüntü gitti..Ben power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattım..Ekran kartını çıkartım tekrar taktım.Power tuşuna bastım ama açılmadı..!!!

Herhangibir koku falan gelmedi..Ekran kartından olabilir diyerek eski ekran kartı ve ram i taktım yine çalışmadı..Priz değiştirdim olmadı..Eski PSU mu çıkardım taktım yine olmadı..Bios pilini çıkardım taktım yine olmadı..Bu arada anakart elektrik geliyor üzerindeki ufak yeşil led lamba yanıyor..

Sonra PSU dan çıkıp anakarta giren 20 pinlik güç kaynağı kablosunu taktım iyice bastırınca bilgisayar çalımaya başladı fanlar işlemci fanı ve ekran kartı çalışmaya başladı..Fakat elimi çektiğimde kapanıyor..Temassızlık var gibi ama ne olduğunu çıkaramadım.Kabloya iyice bastırınca çalışıyor elimi çekince enerji gidiyor...

Ne yapmam gerekiyor..??????Anakart mı gümledi,daha değiştireli bir yıl olmadı....



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yok mu yardım edecek kimse,Anakartı çöpe atmak üzereyim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

PSU yu anakarttan çıkarıp şase yaptırarak kendi kendine çalıştırdım PSU da sorun yok..Tetikleme düğmesinde de problem yok..Anakartın elektrik bağlantı yerinde problem var..Ya kısa devre ya temassızlık söz konusu..Yarın Vatan Bilgisayara götürecem 13 ay önce almıştım onlar aracılığı ile servise gönderecem , Asus un da şöyle bir problemi var üç tane tedarikçisi var benimki Marses Sistem tarafından ithal edilmiş..Onlar belki Çizgi Elektroniğe gönderirler,sonuçta anakartım en az bir ay gelmeyecek..bugün başka bir anakart taktım bilgisayar açıldı...

Asus P5G41C-MLX anakartlarda bu sorun olabiliyor birkaç arkadaşın yazdığı yazıyı okudum aynı durumdan muzdaripler..

Kimse yardımcı olmadı ama sonunda kendimiz halledebildik...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.