Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
829
Tıklama
0
Öne Çıkarma
sorunlu / sorunsuz sandy bridge çipset yöntem?
N
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bazı laptoplarda (bendeki dv6-6020et i7-2630QM) sorunlu sandy bridge çipset konusu çok kafa karıştırıcı.

Asus bu konuda çok başarılı, hiç kafa karıştırmadan ürünün üzerine "new revision" etiketi koymuş, programlarla makinenin içine bakınca da düzeltilmiş değerleri görüyorsunuz ve zihninizde soru işaretleri kalmıyor.

Mesela bendeki modelde
1- divece manager'dan bakınca Intel 6 Series/C200 Series gözüküyor.
2- cpu-z ile bakınca mainbord rev. b2 gözüküyor.
3- dos penceresinde wmic idecontroller get deviceid yazınca REV_04 gözüküyor.

Hepsi sorunlu seriyi gösterirken, HP seri no 108 ve üzeri ise sorunlu değil diyor (bendeki 114). Bu durumda nasıl emin olacağız? (b3 olarak düzeltilmiş bile olsa yine b2 gözükebilir falan filan açıklamalarını okudum)

(Bu durum biraz "bu ürünün garanti belgesi nerede? deyince, garantisi bizzat benim abi" diyen satıcıya benziyor)

1- Intelin hazırladığı bir dökümanda (http://www.intel.com/Assets/PDF/specupdate/324646.pdf) Identification Information bölümünde S-Spec koduna göre bir çizelge var ve bu güvenilir gözüküyor. Ama makinayı açmadan chipset'in S-Spec kodunu nasıl elde edebilriz? Bunun için bir program veya yol var mı?

2- Lenovo'da şöyle bir şey gördüm (forumda da bahsedilmiş) :

http://forums.lenovo.com/t5/tkb/articleprintpage/tkb-id/W_ThinkPads@tkb/article-id/50

diyor ki:

MEInfoWin ile bakınca PCH Version
600004 ise B2
600005 ise B3 versiyon

bu bizim için de geçerli mi? Geçerli diyorsanız kaynak neresi? Ben aradım ama bulamadım, ne HP ne Intel ne Asus genel olarak böyle bir metoddan bahsetmemiş.

Kendi laptopumuza bakıp da "evet bu düzeltilmiş versiyonmuş" diyebileceğimiz kesin bir metod yok mu Allahaşkına, bu nasıl zırvalık?



C
13 yıl
Onbaşı

"2. nesil Intel Core işlemcileri için destek çiplerinde ‘Sandy Bridge’ kodu ile anılan bir tasarım sorunu tespit ettiğini duyurmuştur. Sorun donanım bağlantılıdır ve silikon onarımı gerektirmektedir. Intel, bazı durumlarda sorundan etkilenen çip seti içerisindeki ATA serisi (SATA) portlarının zaman içinde bozulabileceğini ve bunun, sabit diskler ve DVD sürücüleri gibi SATA bağlantılı cihazların performansını veya fonksiyonelliğini etkileme olasılığı olduğunu açıklamıştır."

tam açıklama bu linkte:http://www.log.com.tr/packard-bellden-intel-sandy-bridge-aciklamasi/
6.seri yonga setlerindeki sorun.

1 aydır bu sorunu araştırıyorum. internette bunla ilgili çok yazı okudum. kimisi sorun sadece i7 lerde diyo. ama tüm açıklamalar hep 6serisi chip setler üzerine. i5 - i7 diye ayrım yapılmamış.

mesela asus yeni ürünlerinin üstüne new revision yazmış. packard bell de böle bi yazı yok. ayrıca teknosadaki ürünü ve vatandaki ürünü gittim yerinde inceledim. linklerini aşağıda verdim bu pc lerin.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031595&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR#

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-ts11hr-603tk-ts11-core-i5-2410m-2.3ghz-6gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-2048mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53808&ref=biarada.com#divDigerResimler

internette bulduğum, bu sandy bridge sorunundan etkilenip etkilenmediğini öğrenme yöntemlerini denedim. ve tüm yöntemlerde de ürünler hatalı çıktı. (tabi yöntemler doğruysa)

1. yöntem: dos'a wmic idecontroller get deviceid yazdım. çıkan sonuç "rev 04" se hatalı. ki öööle çıktı. tabi dediğim gibi yöntem doğruysa.

2. yöntem: cpu-z programını kurdum. denilene göre mainbord sekmesinin southbridge kısmının rev bölümünde B2 yazarsa hatalı. yok B3 yazarsa revizyonlu. bunuda denedim. gene hatalı çıktı.

ne teknosada ne vatanda bununla ilgili tek insan evladından bilgi alamadım. "ilk defa duyduk. aynısını ben kullanıyom" gibi kapalı çarşı esnafı edalarına maruz kaldım.

Allah aşkına nedir? ne deildir? hakkaten i5 lerde yok mu? yok varda kimse birbirine mi çaktırmıyo? yoksa tamamen benim hüsnükuruntum mu? bilgili bi arkadaş tam olarak şunu bi açıklasın.

bi sorun yoksa hem alan arkadaşlar rahat rahat kullansın hemde ben gidip hemen aliyim.
yok durum vahimse başımızın çaresine bakalım.

ACİLL CEVAP LÜTFEN SAYGILAR...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.