Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
5963
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Alpine-SPE 17CS vs Hertz-DSK 165 ??
M
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Mrb arkadaslar,

Fiat 500c marka arac aldım, opsıyonel olarak da hıfı ses sıstemını de aldım, amfi ve subwoofer ı da var sıstemın, kapı ıcı hoparlorler ııcın de 40w rms dıye belırtılmıs. Sesi 30'un üzerine cıkarıdıgımda kapııclerı bıraz portluyor o yuzden kapı ıcını degstırmek ıstıyorum fakat ne almam gerekıtınge karar veremedım? ( hifi: 2 tweeter 40W rms, 2 woofer 40W rms, 2 fullrange 40W rms, aktive subwoofer 100W, ve 4*30W rms amfi diye belirtiliyor hifi ses sistemi için)

Öncelikle component mı coaxiel mi almalıyım?

component olarak; daha önceki araclarımda da kullandıgım hertz dsk 165 modelı ve alpine sxe 1750s modelını dusunuyorum,
coaxiel olarak; alpine sxe 1725s, hertz dcx 165 modelleri var aklımda.

- Sormak istediğim ise oncelikle component mı coaxiel mı almalıyım arada ne fark olur? Arabama amfi baglatmayacagım ıcın acaba component ne kadar mantıklı olur ? (aracım orjınal olarak hıfı ses sıstemlı olması componentı kaldırabılır anlamına gelır mı? )
- Tek istedğim sesin biraz daha yuksek volumlerde portlememesıdir.
- Nacizane yukarda belirttiğim modellerden hangisi mantıklı olur yada onerebılecegınız baska modeller varsa belırtrsenız sevınırm, fiatı onemlı degıl.
- Arabamın kapıiçleri sanırım cok kalın degıl o yuzden eger ınce model hoparlor modellerı varsa onerebılecegınız sanrım daha iyi olur..

Tavsiyeleriniz için şimdiden tesekkürler..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medxr13 -- 21 Mart 2011; 19:12:09 >

B
13 yıl
Yüzbaşı

seste mi bozulma oluyor yoksa izolasyon mu kötü zıngırtı mı yapıyor. izolasyon kötü olabilir. bu arada 3 yollu mu mit takmışlar onu çözemedim. tweeter dahil hoparlör grubu 3 bileşenden oluşuyorsa 3 yolludur ona hsk163 gider o zaman araştırmak lazım. 2yol mu 3yol mu ayrıca amfi nasıl ondan da olabilir bozulma





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 20 Mart 2011; 16:43:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

izolasyon sorunu oldugunu sanmıyorum arkadasım ( yani sorunun bu oldugnu sanmıyorum yoksa elbette ızolasyon cok ıı dgldır), ses bozuluyor yanı basslar tasımıyor belırlı bı duzeyden sonra. Aracın on dıreklerın yani A sutun dıreklerınde tweeterlar yerlestırılmıs, onun harıcınde on ve arka kapı ıclerınde de hoparlorler var.bır adet amfı varmıs onu goremedım aracta ama subwoofer sag on koltuugn altına yerlstırılmıs onu gordum sadece.Amfisi de nasıl bısedır hıc bılmıyorum, tek bılıdıgm 4.30 W rms dıyor, ama su var sonucta fabrıkasyon bır hoparlor ztn cok kalıtelı olmas gbıme gelıyor yanı bence problem hoparlorlerden kaynaklanıyor.Arac 2 kapı ve arka hoparlorlerı sokmek bıraz zahmetlı olacagını soledı burda bı tesısatcı o yuzden sadece onlere taktırmak ıstıyorum. Onerdıgın hsk serısını benım amfı karsılar mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu arada infinity referance 6030cs nasıldır arkadaslar benım sısteme uyar mı yanı 4*30w rms lık amfıyle calısır mı? Cunku 90W rms dıyor, 270w. Bir de 2ohms yazıyor bu sorun cıkarır mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

orjinal hoparlörler iyi çıkabiliyor arkadaşın mondeosuna sadece mono amfi ve sub bağladık sonuç tatmin edici hatta güzel. hertz ve infinity güzel mitlerdir ama amfiyi değişmen gerekiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

sanırım hertz dsk 165 veya alpine sxe 1750s model componentlerden bırını alıcam cunku rms degerlerı dusuk..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Başlığı değiştirdim şimdi net olarak iki seçeneğim var, hertz dsk 165 ile alpine spe 17cs.

- Hertz DSK 165;

60W rms, 160W
50hz - 21khz
fiat : 114tl


- Alpine SPE 17CS;

35W rms, 210W
35hz - 25khz
fiat : 205tl

İlk mesajımda aracımdaki fabrika çıkışlı ses sisteminin özelliklerini yazdım, aracıma ekstra herhangi bir sey baglatmayacagım ( amfi, subwoofer vs ). Orjinal amfisiyle (4*30w rms diye belirtilmiş) kullanıcagım component hangisi olsa daha verimli olur? Özellikle şikayetçi oldugum nokta sesi biraz yükseltince kapı içi hoparlorlerden gelen portleme sesi idi. Daha önce iki aracımda hertz dsk 165 kullanmıstım ve cok da memnun kalmıstm. Birinde jbl amfiyle beslemiştim, diğerinde pioneer teyple beslemiştim. İkisinden de memnundum ama tabi amfili olan daha güzeldi. O zmnlar arastırdgım kadaryla hertz dsk serisi özel olarak üretilmiş ve orjınal anaunıteyle de kullanılabılecegını ( illa amfi gerekmiyor ama tabi olsa daha gzl olur onu da test etmıs oldum ) okumustum ve kutusunda da aynen o sekılde bır ıbare yer almaktaydı ztn o yuzden
bu modelı benim amfi verimli şekilde calıstırır gbime geliyor. Ama asıl merak ettıgım alpinenın bu modelı daha pahalı olması ve frekans aralıgı daha genıs olması ve de rms degerı daha dusuk olması ıtıbarıye ilgimi çekti.

Bu iki modelden hangisinin daha uygun olacagı konusunda bılgılı arkadasların yorumlarını bılmek ısterım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

peki kapılar 16cm mi? hoparlör yerlerinin boyutu da önemli sonra süprizle karşılaşma:) bunun dışında iki comp da iyidir pişman etmezler. kicker ve jbl de bakılabilir ama seçimlerim güzel. fırsatın varsa alpine de dinle öyle al. çünkü kulak zevkiyle de alakalı bu işler;) dsk zaten kullanmışsın seviryormuşsun fark göremezsen aralarında boşuna fazla para ödeme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet kapılar 16cm, acıkcası bıraz once dayanamadım aldım hertz dsk 165 lerı, bıldgım urun ııdır dıyerekten :D yakında gelınce hoparlorlerım taktırıcam hayal kırıklıgına ugrayacagımı sanmıyorum ama bakalım :DD tsk ederım bu arada yorumların ıcın..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

hertz garanti olmuş sevdiğin ürünmüş zaten. amfiyi falan bilmediğim için çok sağlıklı yorum yapamadım aslında ama yardımcı olduysam ne mutlu bana. güle güle kullanın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Çavuş

Merhaba,
Hertz dsk 165 montajını yaptırıpta kullanan oldumu ? Nasıl memnunmusunuz ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.