Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
25838
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Jetta kapı kilidi açılmıyor
İ
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Son 2 haftadır arasıra sağ arka kapının kilidi açılmıyor kapı kilitli kalıyor. İçerden kilitle - aç yapıncada açılmıyor, kumandayla kapatıp açmam gerekiyor açılması için.



E
13 yıl
Yüzbaşı

Selam,

Acaba çocuk kilidi tam açılmamış veya kapanmamış gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Geçmiş olsun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

Çok önemli bir sorun değil. Kapı içi veya " dışı " sökülerek sorun giderilebilir. Bu konuda yaşadığım bir olayı da sizinle paylaşayım. Neden dışı dediğimi anlayın. Sizin de başınıza böyle bir olay gelmesin.

Bir arkadaşımızın 2007 model Jetta' sında ön yolcu kapı kilidi bozuldu. Servise bıraktık arabayı. Bu arada ad vermeyim ama " yetkili " servis. Sanayi filan gelmesin aklınıza. Tekrar almaya gittiğimizde araç daha bitmemişti. Yalnız bir de ne görelim. Adamlar kilidi değişmek için kapı dış sacını sökmüşler. Yaw ne yapıyorsunuz falan filan derken gerekçe olarak iç aksam kirlenmesin diye dış sacı söktük filan demişlerdi. Yani sıfır aracın dış kapı sacı sökülmüş oldu. Şimdi ileride bu aracı 2. elde alacak kişi sormaz mı bu sac neden söküldü diye. İnandıramazsın kilit için olduğuna. Kaza yapmış, değişmiş filan zannederler.

Bu da Jetta hakkında ilginç bir anektodumdur. 2006 dan beri bu araçla haşır neşir olmaktan kitabını yazdık keratanın.

Saygılar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Onbaşı

Aynı sorun 2008 1.9 Jetta Tdi aracımda var. Sağ ön kapı camı açılmıyor. Sürücü tarafından açıldığı için yaptırmadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün kapı kilidi değişti 260 TL parça fiyatı, N249 valfinde de (110 TL) sorun varmış toplam hesap 604 TL (çok affedersiniz ÇÜÜÜŞŞŞ).


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

N249 valfinde arıza olduğunu nasıl anladınız ? Kullanımda mı bir problem vardı, yoksa arıza ışığı mı yandı ?
Bizim araçların bakım ve parça maaliyetleri gerçekten çok pahalı. Alırken bunu da göz önünde bulundurmak lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetba

N249 valfinde arıza olduğunu nasıl anladınız ? Kullanımda mı bir problem vardı, yoksa arıza ışığı mı yandı ?
Bizim araçların bakım ve parça maaliyetleri gerçekten çok pahalı. Alırken bunu da göz önünde bulundurmak lazım.



Arıza ışığı yanmadı, hatta arıza kaydıda yoktu. 2. vites 1200 civarı hızlanması için gaz verdiğinizde veya 4. vitesde 2000 devir civarı hızlanması için gaz verdiğinizde ani güç geçişi veya anlık güç kesilmesi gibi bir şeyler hissediyordum sadece. Kapı için götürdüğümde kendileri tespit etmişler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Onbaşı

Bana da kilit için ilk gittiğim yetkili servis sağ arka kapı camı açılmıyor dedi. Gerçekten açılmıyordu. Daha sonra başka bir ilde gösterdim aracı. Araç bilgisayara bağlanınca bu kez ön sağ kapı camı açılmıyordu. Ellerinde yedek parçası olmadığını geldiğim ilde 100 TL'ye yaptırabileceğini söylediler.

İki yetkili VW servisinde birbirinden farklı cam açma düğmesinde problem olduğunun söylenmesinden dolayı yaptırmadım. Tabii. 100 TL'ye işçilik ücreti dahil değil demişlerdi.



R
13 yıl
Er

arkadaşlar merhaba bugün sol arka kapı kilidi içten ve dıştan açılmadı servise gittim kilitin değişmesi gerektiğini söylediler ücret olarak 275 TL parça fiyatı 100 tl de işçilik toplam 375 TL ye yaptırmak zorunda kaldım ne diyorsunuz pahalı mı yoksa sanayide yaptırma şansım varmıydı ne diyorsunuz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
13 yıl
Çavuş

benim 2008 jettada sağ arka kapı kilidi değişti yetkili servisde 230 tl idi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı

bugün aynı sıkıntı başıma geldi..kapı açılmıyodu..ne kumanda ile ne de içerden..sol arka kapı...servisi aradık..sadece kilit için kdv dahil 302 tl dediler..sanayide yedek parçacıdan 90 tl ye aldık..getirdik tam takılacak bide baktıkki bize ön kapı kilidi verilmiş..değiştirilmeye gittik arka kapı yok..usta dedi, ben bunu açacam ama geri toplayamayabilirim..tamam dedim... bir vida söktü..iki parça ve iki yay çıktı..onları tekrar yerine oturttu..yayın biri yuvasından çıkmış..geri takıldı..sorunsuz çalışıyor..50 tl ye halletmiş oldum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Er

Arkadaşlar Benım Jetta'dada Var Sol Arka Kapı Bazen Acılıyor Kitliyorum Acıyorum 2-3 kere Bazen Acılıyor Bazen Acılmıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Er

arkadaşlar bende de jetta var bu jettalarda galiba hastalık beninde arka sağ kapı kilitli kaldı.
önce arada bir yapıyordu en sonunda tamamen takılı kaldı.
usta önce kapıyı açmak için içini söktü 1-2 saatlik uğraşla kapıyı açabildi. kapının kilidinin değişmesi için dış sacını sökülmesi gerekiyor.
4-5 vida ile tutulurmuş. Sökülmesi basit bir şey yani orjinali bozulacak bir durum yok. (bence daha iyi olmuş yarın kapı sacı değişecek olsa sorunsuz değişir.)
Kilidin Orjinali 350 TL olduğu söylendi yan sanayi 100 TL aldı ve taktı 50 TL işçilik aldı ama yan sanayi uyum sağlamadı.
kapı kapalı olmasına rağmen devamlı hareket halindeyken tık tık diye kitlemeye çalışıyordu. Ustamız sağ olsun bir tane çıkma buldu onu taktı yani 150 TL sorun çözülmüş oldu.
Bence arada bir takılmaya başladı mı hemen gidin değiştirdin kapı kilitli kaldı mı yapılması daha zahmetli oluyor.



E
10 yıl
Er

dışarıda 150 TL yaptırsın çıkma orjinal ile




Bu mesajda bahsedilenler: @rgunhan
E
10 yıl
Er

arkadaşım kapı kilitli kalmadan baktır iyi bir usta bulursan belki tamir eder 50 TL kurtulursun yoksa çıkmacıdan orjinal çıkma alırsın oda 100 TL civarında




Bu mesajda bahsedilenler: @BurakÇ.
B
4 yıl
Er

Evet Arkadaşlar Volkswagen kilitlerinde sorun yaşayanlara tavsiyemdir. Bilgi amaçlıdır oTo Kilit Dünyası üzerinden İstanbul’da hizmet alabilirsiniz, alanların çok memnun olduğunu DH bu forum sitesinde yazmışlar DH’ya teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.