Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
650
Tıklama
0
Öne Çıkarma
linksys wag54g2 kopma sorunu
D
13 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

merhaba,

ttnet pikatel adsl modemim çok fazla cizirti çikarttiğindan linksys modemine geçiş yaptim.
modem kurulumu için ttnet'i aradiğimda, sadece kendi kakaladiklari dandik modemler için yardim verebildiklerini söylediler.
gerekli ayarlari söylediler, ben de hepsini bulup modem kurulumumu gerçekleştirdim. ancak internet bağlantisinda sık sık kopmalar yaşiyorum, sağ alttaki erişim göstergesi "yalnizca yerel" oluyor. kopmalar olduğu zaman modemin "internet" işiği sönüyor, sonra otomatikman geri geliyor. kopma olduktan sonra sürekli veri transferi yapmaya çalişirsam sanirim kopma süresi uzuyor.

bana telefondan belirtilen modem ayarli şunlardi:
pppoe seçilecek
LLC seçilecek
vpi = 8
vci = 35

fakat modemin bir sürü farkli özelliği var... kopmayi yaşamamin nedeni de saniyorum o diğer detayli ayarlarda... yardimci olabilecek birileri varsa çok mutlu olurum.



T
13 yıl
Yüzbaşı

Kopmaların çok sebebi var ben modemden şüpelenmezdim.Hatta cızırtının sebebi de modem değil splitter modeme çok yakın olduğunda cızırtı meydana geliyor çünkü modemin wireless sinyali splitterın içinde indüklenmeye sebebiyet veriyor spliterı modemden uzağa götürün cızırtı kesilir.

Kopmalara gelince splitterdan olma ihtimali oldukça yüksek o yüzden spliter takmadan doğrudan hattı modeme bağlayarak bir süre denemenizi tavsiye ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

teşekkür ederim cevabiniz için, fakat splitter hiç kullanmadim.
cizirti'yi ttnet telefonla aradiğimda kontrol edebiliyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yüzbaşı

Sinyalin şiddetini ölcüp aradaki bağlantının sağlıklı olup olmadığını söyleyebiliyorlar.. Benim tavsiyem evin içinde tel kablosuna ek yaptıysanız onları kontrol etmeniz hatta mümkün olduğu kadar eksiz kablo kullanmanız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.