Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
2631
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yatay Geçiş Farklı Bir Soru?
X
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar,

1 haftadır üniversitelerin yatay geçiş koşullarını araştırıp duruyorum. Merak ettiğim cevabını alamadığım sorularım şunlar, üniversitelerin yatay geçiş yönetmeliklerinde genelde bu madde var. "Yatay geçiş yapan öğrencinin öss sonuç belgesi diyor." Benim merak ettiğim dikey geçiş sınavından mühendislik kazanan bir öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?

2. Sorum: Bir DGS öğrencisi intibak senesini verirken yatay geçiş yapabilir mi? Mesela örnek olarak bir dgs öğrencisine 1 sene intibak senesi veriliyor ve o sene içerisinde bütün dersleri verirse 3. sınıfa alınıyor. İntibak senesi için de 1. dönemi okuyunca ve dersleri başarılı verirse yatay geçiş yapabilir mi 2. sınıfa?

Ve araştırmalarım sonucu 1. sınıfta 1. dönem yatay geçiş yapılabilen üniversiteler: Uludağ, Kocaeli, Selçuk, Sakarya, Çanakkale 18 Mart, Anadolu, Karabük ve Eskişehir Osmangazi. Başka hangi üniversiteler 1. sınıfın 1. dönemine yatay geçiş yaptırıyor?

Yardımcı olursanız sevinirim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 17 Ekim 2010; 23:02:50 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.