Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1176
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Şarj Dinamosu ne iş ?
İ
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ben askerdeyken 1.8 tüplu 1999 model Audi A3 aracın babam birazda unuttuğu için garajda aküsü bitmiş, bir iki kez takviye ile çalıştırmış ama anlaşıldı akünün değişeceği bende değiştirmeden bi elektrikçiye göstereyim dedim. geldi baktı abi dedi şarj dinamosu şarj edemiyor alet 13.6 volt gösteriyo en az 14 olmalı !! peki dedim akü ne durumda akü şimdilik ii gibi dedi. Daha sonra eleman 60 liraya (şarj dinamosu dedi ama sadece kapağıydı sanırım yoksa o kadar ucuz olamaz) değiştirdi. Sonra değişimden hemen sonra abi dedi akü hemen değişmeli yahu hani dedim şarj dinamosuydu yok dedi aküde değişecek kısa zamanda. Akü yüzde kaç dedim %55 seviyede dedi. Şimdi bir hafta sonra benim araba yine çalışmıyor. Ben bu adama ne yapayım ? Bu beni kazıkladımı. Akü yüzünden üzerinde delikler olan küçük bişey gösterdi değiştirdiğini söylediği onu kafasına geçireyimmi ? ve de 90 liraya 60 Amp 'lik yigit aku alıcam ne dersiniz. (araç gazlı olduğu için kimisi 72 lik taktır felan diyor ama haznesi de yetmez gibi ?) acil cevap bekliyorum gidicem hemen...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irlandali -- 13 Ekim 2010; 13:11:54 >

İ
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

iiki acil dedim hemen 40 tane cevap gelmiş arkadaş yokmu anlayan ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Yarbay

İrlanda'da havalar soğuk, normaldir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

% 55'i nasıl ve neye göre hesaplamış, biraz cambaz gibi geldi bana..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Alternatörün sadece voltmetreyle ölçülmez.Sağlamlığını test etmek için öncelikle motor çalıştırılır yaklaşık (2500-3000 devirde) arabadaki mümkün olan tüm yükler devreye alınır.Alternatör çıkış gerilimi ve akımı ölçülür.Buradan elde edilecek sonuçlara göre arıza üzerinde yoğunlaşılır.
Akü ise üzerinde akü takviye maşaları gibi büyük maşalar olan olan yük bindirme özelliğine sahip bir voltmetre ile ölçülür.Binen yüke göre(100-200 amper arası) akünün durumu hakkında karar verilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.