Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
685
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Isı sorunları...
J
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selam!

Arkadaşım bnden yardım istedi fakat ben emin olmak için size sormayı düşündüm. Arkadaş yeni bir bilgisayar topladı özellikleri birazdan vericem ancak ekran kartı ve işlemci ısısından şikayet ediyo. Ekran kartı idle konumunda 35 derece oluyo ki bu bence gayet normal, ama oyun oynamaya kalkınca 65 dereceyi gösteriyo. Oyunda anti aliasing ve antisoropic filter'ı sonuna kadar açınca tabi erişiliyo bu ısıya. Ayrıca aynı yuk altında işlemci 50-52 derece oluyomuş ki aynı işlemci idle konumunda 36,5 derecede stabil. Size sorum arkadaşıma yardım etmem için bana bilgi vermeniz ve bu ısıların normal olup olmadıklarını, deillerse normal ısıların ne oldugunu söylemeniz veya fikir vermeniz. Sistem özelliklerini aşşağıda veriyorum:

İşlemci: Intel i7 950 3.06 Ghz
Anakart: Asus Rampage 3 Gene
Ram: 6 GB OCZ Gold Edition 1600 Mhz CL8
Ekran Kartı: Asus EAH5830 DirectCU
Güç Kaynağı: Thermaltake Litepower 700W
Kasa: Thermaltake Element T

Yan kapağa ekran kartlarının tam karşısına ekstradan bir thermaltake thunderblade 120mm lik fan koyuldu ve ısı 4-5 derece düştü (fansız üstteki ısıya +4-5 derece yani)

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...



A
14 yıl
Yarbay

Isı değerleri normalki zaten işlemci oyunlarda vs lde 50 52 derece olur. ekran kartıda normal ısıda 60- 65 derece ve son derece zorlamış yani dert edilecek bir durum yok ama ısıyı düşürmek için ısıyı sevmiyorsa su ile sogutma sistemine geçecek ancak o zaman düşer ısı ;) Normal olmayan ısılarda işlemci 80 derece civarında normal değildir zaten sistem kendini kapatır yada resetler.Ekran kartıda o civarda bir ısıda reset attıracaktır sisteme.Oda fanlar düzgün çalışmayınca felan olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awsalli -- 3 Ekim 2010; 23:45:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Yarbay

Fps de düşüş olmuyorsa sorun yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Yüzbaşı

Isı değerleri normal derecede..

Arkadaş sanırım eski Pc çok ısınıyordu (eğer eskiden Pc'si varsa), yeni pc o kadar ısınmaz gözüyle olaya yaklaşıyor gibime geldi..

Gayet güzel sıcaklık değerleri


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bugün arkadaş prime 95le işlemciye stres testi yapmış, ısı dereceleri:

Eşit yük:
< Resime gitmek için tıklayın >
Full işlemci ve Ram yükü:
< Resime gitmek için tıklayın >

İşlemci 46 dereceyi gösteriyo biostada aynısını görüyo ancak aşşağıdaki core0,1,2,3 ler neredeyse 100c yi buluyo bunların farkı nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

k bakmayın beyler konu acil bi yardım varmı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.