Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2547
Tıklama
0
Öne Çıkarma
USB den Windows XP kurulumu,txtsetup.inf dosyası bozuk yada eksik,durum 18 hatası.
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar Merhaba,



Tam 10 gündür bu sorunla uğraşmaktayım,kafayı yiyecek dereceye geldim.

Acer AOA150 (ZG5) netbook sahibiyim,8 aydır kullandığım bu netbook'a format atayım dedim,XP yüklü makineye W7 Ultimate kurdum.Tüm sürücüleri tanıdı,hiç sorun gözükmüyordu.Birden mavi ekranlar (hata kodları farklı farklı),netten düşmeler falan beni bezdirdi,ben de Xp'ye dönmeye karar verdim.

Başka bir bilgisayarda Ultra iso yardımıyla,USB ye değişik versiyonlarda XP ler yükledim.Fakat nafile,başlıktaki hatayı alıyorum,Windows kurulumuna geçmiyor.Ne denediysem olmadı.Çözüm adına netten elle tutulur birşey bulamadım.Yaptıklarım ;

1-)Hiren Boot Cd ile boot edip,oradaki Partisyon programları vasıtası ile diski birleştirip,mbr yazma,Hitachi HD programı ile HDD'yi fabrika ayarlarına döndürme.

2-)Recovery işe yaramıyor,HDD de o alan silmiştim.Silmeden önce denemiştim tabii.Sonuç olumsuz.

3-)Acer'in yayınladığı Acer Aspire One Linpus Linux dağıtımını indirip,DVD'ye isoyu yazdırdım.Başka bir bilgisayarda açılışta aktif edip,Recovery USB hazırlayarak USB'ye DVD yi aktardım.Açılışta boot etti,Hoşgeldiniz yazısından sonra Next deyip,Select Partition ' a geçececeğimiz yerde kilitlenip kalıyor.Bir sonraki aşamaya geçmiyor ne yazık ki.

4-) Şu anda W7 yüklü makinede,fakat kalmak istemiyorum,çünkü sürekli mavi ekran hatası veriyor,ayrıca çok kasıyor.

5-)Bir bilgisayar firmasında teknik serviste çalışmış bir arkadaşım,bu hatanın HDD ile ilgili olduğunu,HDD Sata olduğu için XP lerin tanımadığını,Sata sürücülerinin yüklenmesi gerektiğinden bahsetti.Fakat ben Sata sürücüleri entegreli Xp ler ile de denemiştim,o aşamaya gelemiyoruz ki. Başka Sata sürücüleri nasıl yüklenir ?



Buradan ilgili ve de bilgili arkadaşlara sesleniyorum.Şu mubarek günlerde çok sevaba girersiniz.Sorunun çözümünü bilen,veya bir fikri olan,veya bu durumu daha önce yaşamış arkadaşlar ilgilenirse çok memnun olurum.



M
14 yıl
Binbaşı

bence harddiski bir başka pc de kople sil ve ondan sonra xp kurulumuna geç çözülecektir çok büyük ihtimalle


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Garantisi bitmedi,sorun olmaz mı ?

Hiren Boot Cd ile HDD ye istediğim işlemi yapabiliyorum,bunun bir farkı olacak mı sence ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
14 yıl
Yarbay

Ben olsam çözümü başka şekilde arardım. Sistem sıcaklıklarını ve ramleri kontrol etmek, mümkünse farklı ram denemek çözüm olabilir.
Yaklaşık 5 yıl önce bir laptopta hdd ile ilgili çok garip sorunlar çıkıyordu (sistem yükleyememe,format hatası,rastgele badsectör hatası gibi) en sonunda Ankaraya gönderdiler ve anakart arızalı çıkmıştı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sorunun buralarda olduğunu sanmıyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.