Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
854
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDCP Destekli DVI Monitörle PS3 Bağlantısı? Yardım
U
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar öncelikle bu kategoride pek yazmıyorum fakat sıkı bir DH takipçisiyimdir. Sorularımın cevabını alacağım yer bu kategoridir diye tahmin ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Playstation'ımız uzun süredir bozuktu. Açıkcası umududa kesmiştik artık ama internette bu sorunun çözümünün olduğunu öğrendik ve kuzenimin playstation'ını bu şekilde yaptık. Şimdi sıra bizimkinde inşallah bizimkinide yapacağız fakat sorun şu ki; bizim evdeki plazma oldukça eski olduğundan HDCP'side yok HDMI girişide bu yüzden bahsi geçen tv'de ps3 oynamamız biraz zor... Sanırım oynayabilmemiz için HDCP destekli HDMI kutularından almamız gerek. Buda kesin çözüm mü bilemiyorum gerçi?..

Ayrıca evdeki masaüstü bilgisayarımın monitöründe HDCP desteği var diye biliyorum. Şöyleki, monitörün üzerinde bulunan stickerında HDCP Ready logosu bulunuyor.(Sticker) Bu arada monitörümde şudur: Philips 220CW9FB (Link1 , Link2)
Eğer varsa HDMI-DVI çevirici küçük aparatla monitorüm ile ps3 arasındaki görüntü bağlantısını sağlayabilirim tahmin ediyorum. Söylediklerim doğru mudur, işe yarar mı? Eğer yaramaz ise tavsiyeleriniz nelerdir?

Teşekkürler.



T
14 yıl
Yarbay

Emin olmak için ürünle ilgili bilgilere baktım ve hdcp desteği var. Yani hdmi-dvi dönüştürücüyle ps3'ünüzü kullanabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok saol arkadaşım. Ben bulamamıştım yazılı olarak bu HDCP açıklamasını. Nereden buldunuz acaba zahmet olmazsa yollar mısınız?

Birde bildiğiniz gibi görüntüyü hallettik gibi gözüküyor fakat sesi nasıl halledecez diye soracağım şimdi de :).

Fakat şöyle bi durum var PS3e o kadar hasret kaldımki arkadaki çıkışlarını bile hatırlayamıyorum =). Optik ses çıkışı birde bu S-Video dediğimiz Scart çıkışı var diye hatırlıyorum. Amma velakin Bende Logitech'in 2.1 ses sistemi var (Link) bu hoparlörde de ne optik çıkış var ne de kırmızı beyaz ses girişi var. Bildiğimiz ses kablosuyla bağlantısı var. Bunun için çözüm nedir acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

Rica ederim.



http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125020418&CS_Category=_MONITOR838&CS_Catalog=_BILGISAYAR

Ürün detayları bölümünde "DVI-D girişi ve HDCP desteği" yazıyor.



Ses sistemi hakkında ise bir bilgim yok malesef. O konulara ben de uzağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler.


Yok mudur sesi nasıl halledebileceğimi bilen birisi?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
14 yıl
Yarbay

ps3 içinden çıkan kablo ile rca-3.5mm jack dönüştürücü ile analog bağlantı yapabilirsin


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
14 yıl
Yarbay

Ses için de ps3 ün scart kablosunu kullanacaksınız.Kırmızı beyaz ucu stereo jaka dönüştüren küçük çeviriciler var.Ya da optik girişli ses sistemi kullanabilirsiniz.



A
14 yıl
Yarbay

Kardeş dediğin kablo ile monitörden görüntü alabilirsin



B
14 yıl
Yarbay

şu vga kablo niye yapmamışlar ki xbox'ta var ne güzel anlamadığım şey herkes sıkıntı çekiyor yok vga box bilmem ne


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kırmızı beyaz kabloyu - ses dişi jakına dönüştüren bir aparat varmıdır ki?

Ben hep erkek olanını gördüm, kullandım. Eğer bilgisayara taktığımız sterio ses kablosunu takabileceğimiz jak mevcutsa dediğiniz gibi o kabloyla halledebilirim gibi gözüküyor.

@brnk Kardeş vga kablo ile dijital görüntü aktarımı yapamazsın bu da demek oluyor ki gerçek HD görüntüyü elde edemezsin... Bu yüzden yeni sistem elektronik eşyalar DVI ya da HDMI birimini kullanıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

o dediğiniz aparat var hocam. x360 için olan vga kablo bildiğim kadar 1080p'Ye kadar destek veriyor



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.