Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
1550
Tıklama
0
Öne Çıkarma
***YENİ KURDUĞUM LGA 1366 SİSTEM AÇILMIYOR***
D
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba,

Öncelikle sistem bileşenlerimi yazayım;

Anakart:Asus Rampage II Extreme
İşlemci:Core İ7 930
Bellekler:2X2 Gb Ocz Reaper 2000 mhz 9-9-9@1.65 V
Hard Diskler:Seagate 500 gb + Maxtor 500 gb + Samsung 1 TB
Ekran Kartı:Asus HD 5770 Voltage Tweak
Güç kaynağı:High Power 750 watt

Psu'yu açtığımda evdeki prizlere bağlı sigorta atıyor.Şalteri kaldırdığımda tek bir bip sesi geliyor ve sistem açılmıyor.Bios reset butonuna veya anakartın içindeki sistemin açılması için gerekli olan kırmızı power düğmesine basıyorum,tüm fanların ve cpu fanının ledleri kısa bir süreliğine yanıyor ve kesinlikle sistem açılmıyor.Anakarttaki republic of gamers logosu üzerindeki ışık devamlı yanıp sönüyor,anakarta elektrik geliyor,psunun fanı çalışıyor ancak ne yaptımsa sistem açılmıyor.Anakartın kullanım kılavuzunda tek bip sesi klavye algılanamadığında öter diye bir ibare var.Klavyem usb girişli bu arada.Acaba biosta bazen usb klavye ve mouse enabled durumda değilse böyle bir durum söz konusumudur? Evde ps2 girişli yedek bir kalvyem var ama henüz denemedim.Acaba aranızda kullandığım anakart sahibi olan ve konuyla ilgili fikri olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi?

Saygılar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 31 Temmuz 2010; 16:41:03 >

K
14 yıl
Teğmen

hocam anakart kısadevre yapıyor olabilir. anakartının kasayla elektrik iletimini kesen ve arada boşluk kalmasını sağlayan küçük somunlar kullanmalısın. ankartın kutu içeriğinde vardır. dikkatli bak. kart ile kasa arasına vidalamadan önce kolman gereken parçalar bunlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kasa içeriğinde yok kardeşim ama önceki anakartımdan kalan pullar var senin bahsettiğin gibi.Olmadı bir de öyle denerim.Çok teşekkür ederim ilgin için.Yine aynı sorun olursa cevap yazarım artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Teğmen

anakart kasa dışındaykende deneyebilirsin aklında bulunsun hocam, kolay gelsin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

Şalterin atması sanki kaçak var gibi bir durum ortaya çıkarıyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yüzbaşı

Anakart Kasa'nın tepsisine temas ettiğinden kendini korumaya alıyor , Uzay dediğimiz düzenekte çalıştırdığında göreceksinki sorunsuz çalışıyor, Anakartı monte ederken kasa tepsisindeki vida boylarına dikkat et ve üstlerine kırmızı renkteki kağıttan yapılma somulardan koy sorun hallolur..!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

Anakartın kendine korumaya alması normal ama şalterin atması biraz fazla anormal bi durum... Anakartların o vida kısımlarında zaten devre bulunmuyor diye biliyorum. Yoksa her önüne gelen anakartları yakar :) Yada pc den hergün birileri şoklanır (Çarpılır) :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Teğmen

devre yok ama elektrik iletim hatları var o yüzden kısadevre yapar benim başıma geldi daha önce....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bütün montaj vidalarını çıkarıp bahsettiğiniz pullardan takıp yine denedim ama sonuç değişmedi.Son çare olarak kasa dışında kısa devre yaptırıp çalıştırmayı deneyeceğim,birde elektrikçi bulup prizlere bağlı sigortayı kontrol ettirmek gerekiyor sanırım.Psunun şalterini çalışır vaziyete getirince direk sigorta atıyor.Açıyorum tek bip ondan sonra yine sistemle birbirimize bakıyoruz :)) Heves ettik LGA 775 sistemi dağıtıp cillop gibi LGA 1366 sistem kurduk,elimizde patladı.Başka neden yaparki ?? Çıldırmak üzereyim...Voltaj mı yeterli değil evde nedir anlamıyorum.Daha önceki bileşenlerim Gigabyte X48-DQ6-Core 2 Quad 9550-4 gb ddr2 adata 1066 mhz ramler-HD 5770 ekran kartı ve 560 watt high power psu'ydu hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.Aynı pul ve vidaları yeni sistemde kullanıyorum sistem açılmıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 1 Ağustos 2010; 1:33:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

Bana kalırsa psu ile ilgili bi sıkıntınız var... Yoksa anakartta yada diğer psu haricindeki donanımlardaki sorunlar kısa devre yaptırıpta şalteri attırmaz. Neden derseniz zaten psudan anakarta ne kadar elektirk gidiyor ki? Başka bi psu ile deneyin bence... Büyük ihtimal sorun psu'da...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Yüzbaşı

psu üzerindeki anahtarın 220 volta ayarlanmış olmasına dikkat edin, 110 volt olmasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

110 volta ayarlanmış durumda olsa genelde gümmm diye bi sesle kendine gelir :) uygulamalı olarak sabittir....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Psu yuda yeni aldım be kardeş,neden öyle yapsınki? Bütün bileşenlere elektrik gidiyor,fanlar,ekran kartı fanı da dahil çalışıyor ve tekrar reset atıyor.Kasa dışında çalıştırdım,başka prizlerde denedim yine sigorta attı.Sigorta şalterini tekrar eski konumuna getirdim.Bu seferde açılmaya çalışıp devamlı kısa aralıklarla reset atıp duruyor.2 gündür inanınki beni çok yordu.Şimdi kızıyorum lanet olsun deyip satıcam hepsini,alıcam bir laptop oturucam rahat rahat.Öyle soğudum ki herkes böyle bir sistemin hayalini kurarken benim yaşadığım sorun inanın herkesi çileden çıkartacak cinsten.Neden çalışmaz hala anlamış değilim.Ramlerin yerini değiştirdim,3 hard diskten sadece birini bağladım olmadı,ikisini bağladım olmadı. 2. ve 3. bios için jumperların yerini değiştirdim yine olmadı.Kime götürsem de bu sistemi çalışır vaziyette bana getirse diye düşünüyorum...






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 1 Ağustos 2010; 19:08:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
5
14 yıl
Çavuş

Acaba denemediyseniz anakatın üzerinde sadece işlemci ve soğtucusu olsun uzayda çalıştır tornavida vs. bi araç kullanarak bi çalıştır aynı sorun devam edecekmi bir bak



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.