Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1509
Tıklama
0
Öne Çıkarma
samsung,lg,toshiba
P
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

artık klasik oldugu uzere birkac tv arasında karrasız kalanlardanım, ozellikle pc ile kullanılmak uzere dusunuyorum tabi sd oldun hd olsun yayınlarada mkv oynatıcı yada usb gibi harici aparatlarada uyumlu tv arıyorum. forumda bilgisine guvendigim arkdslarada kendi sahsi goruslerini sordum yanlız fazla bekleyecek durumda malesef degilim ( saat 5:47 anlasıldıgı gibi :( ... ) 3 model var artık, bunlardan ikisi sanki birazdaha agır basıyor tabi bu kendi gorusum ben siizinkini soruyorum,
tvler birisi lg 42LD450 digeri samsung LE-40C530 ve toshiba 37xv733 , toshibayı 37 oldugu halde birazda 100hz oldugu ve gamer moduyla pc de daha basarılı olabilirmi diye koydum.

fiyat 1300 u gecmeyecek sekilde baska tv onerileriniz varsa ltfen artık beni gmmeden bu konuyutatlıya baglamama yardım edin ... :S .... :)




P
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

sadece marka sormadım direk model yazdım yokmu ufak bile olsa fikri olan :S ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
14 yıl
Teğmen

3 ünüde aynı görüntüde ve kablolama sistemiyle görmüş birisi olarak 40C530 u önericem ama en büyük önerim eline test demoları alıp onlarla teknosa gibi teknomarketlere gidip cihazları kendi test görüntülerin ile test etmen eğer en beğendiğini alıp çıkacaksan elemanlar sana yardımcı olur ama almıcaksan ve sadece merak ediyorsan hiç uğraştırma onları yazık çoçuklara.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @hmet_d. -- 8 Temmuz 2010; 13:39:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
14 yıl
Yüzbaşı

100hz derim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkanwap -- 8 Temmuz 2010; 16:35:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

sorunda şuki 3 ürünüde denedim fakat sadece laptopta . sonucta denemem sırasında bir fark gormedim, yanlız bu urunleri sadece pc monitor olarak kullanmayacagımdan yani sd hd medya oynatıcılar vs zamanlada ps3 yada xbox ile kullanmayıda dusundugumden 100hz 50hz fark yaratırmı diye epey dusundum yoksa c530 a yonelmiştim. secim yapamamamda bircok etken var anlayacagınız.
ayrıca ilginede tskkrlr..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
14 yıl
Teğmen

oyunda oynayacağınızı düşünürsek kesinlikle 100 hz bir tv almalısınız çünkü normal medyalarda fazla değil ama oyunlarda sürekli olarak hareket mevcut yani 50 hz tvlerde gözlerinizin yorulacağını söyleyebilirim.
Sizin kullanım amacınıza göre Toshiba 37xv733 doğru tercih olur.Zaten görüntüsünede baktıysanız ve beğendiyseniz rahatlıkla alabilirsiniz.
Fakat usb gibi harici aparatlardan bahsetmişsiniz toshibadan emin değilim ama samsung c serileri usb üzerinden .mkv vede dts desteklediği için40c651 veya 40c653 ede bir bakabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl
Yarbay

Forumda 100hz sahibi arkadaslar genelde oyun oynarken 100hz ozelligini kapatıyorlar Ne marka olursa olsun 37' pek tavsiye etmiyorum. Genelde ara model oldugundan ve panelini her firma kesmediginden (genelde Auo kesiyor) 32 veya 42 panellere gore daha panel problemleiyle karşılasmanız soz konusu , problem dediğim arıza değil de motion blur, judder gibi klask sorunlar. 42LD450 benim favorim ama Samsung 40C530 da guzel satış yapıyor. BU iki secenek uzerinde yogunlasmakta fayda var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

42LD450 in favori olmsının nedeni buyuk ekranmı yoksa samsungdan dahamı ileri cihaz? bunlar arasında samsung mkv dts vs vs diye dusunuyodumda.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
14 yıl
Yarbay

42LD450 yi hem hd hem sd yayında izledim ikisinde de begendim. C530 u sadece HD de gordum LG ile pek farklı değildi. Belki Samsungu da SD yayında gorsem o da favorim olabilir, bilemiyorum ama siteye konulan resimlerden sanki LG sd yayında daha iyi gibi bir hissiyatım var ama gormeden sadece resimle anlaşılmaz. Samsungun da dts çözebilme artıı var ama panel 40', LG ise 42' 2.. Bu da 5 cme tekabül ediyor ama hacimle bakarsak %10 daha büyük



@
14 yıl
Teğmen

unpop'ın 37" paneller hakkındaki söylediklerine katılıyorum.
Benimde öncelikle önerim 40c530 ama oyunlarda sürekli sağa sola doğru hareketler mevcut ve bu hareketlenmelerde 50hz titremelere neden olabiliyor.Forumdaki arkadaşların 100hz kapadıklarını söylemişssiniz meraktan soruyorum neden acaba.Araştıracak pek valtim yokta şuanda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
14 yıl
Teğmen

Kendi soruma cevap vereyim hem böylece bana olduğu gibi bilmeyen başka arkadaşlarda öğrenmiş olur.
100 hz tvlerde oyun oynanması esnasında işlemci görüntüye yetişemiyor input lag meydana geliyor bu sebeple bazı tvlerde oyun modu denilen bir mod oluyor burada 100hz özelliği otomatik kapanıp 50hz düşüyor yada pek çok tvde manuel olarak sadece 100hz özelliğini kapatarak renk kontrast vs. ayarlarının aynı kalmasını sağlayabiliyorsunuz.

INPUT LAG: Bir PC veya oyun konsolunda oyun oynarken verdiğin bir komutun ekrana geç yansıması. Örneğin: Ekranda düşmanı gördün; Nişan aldın ateş ediyorsun. Ama senin gördüğün yerdeki düşman aslında hareket etmiş ve vuramıyorsun. Veya araba yarışı oynuyorsun. Direksiyonu sola çeviriyorsun, tv'deki görüntüde direksiyon sen çevirdiğinde değil de biraz daha geç dönüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl
Yarbay

Ben yazmadan kendi sorunun kendi yanıtını vermişsin zaten


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
14 yıl
Teğmen

işim bitince biraz araştırayım dedim :)
aslında bahsedilen ürünlerin input lag sürelerinide araştırdım ama bir türlü bulamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: @hmet_d.

işim bitince biraz araştırayım dedim :)
aslında bahsedilen ürünlerin input lag sürelerinide araştırdım ama bir türlü bulamadım.


Specific input lag sürelerini bulmak zor. Bazı kullanıcılar lcdlerine laptop bağlıorlar ve sayaç kullanıyorlar. Bir nebze ortaya cıkıyor. Mesela laptopun ekranında 1.18.55 dakika/saniye/salie yazıyor lcd tvde ise 1.18.40 .... Aradaki fark ne kadar az ise o kadar gecikme oluyor demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Binbaşı

1
14 yıl
Onbaşı

fiyat konusunda ve ürün hakkında size yardımcı olabilirim beyazeşyamerkezi.com dan istedğiniz ürünü bulabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.