Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
675
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yerim Yok Diye Endişelenmeye Son Blue Ray Yolda
S
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Gelişen teknolojiler uydu yayınları vs derken kapasitesi ne olursa olsun sabit disklerimizin dolmasına neden oldu.

CD yazıcılar ve DVD yazıcılarla sabit diskimizdeki dataları yedekleme imkanımız olsa da yine de bu imkanlar bizim için yeterince doyuruculuk sağlamamakta ve bir sabit diski yedeklemek yüzlerce CD ye veya onlarca DVD ye mal olmakta külfetli ve zaman isteyen bir işlem olmaktadır.

Başlıkta da aktardığım gibi birkaç sene önce başlayan Blue Ray mavi lazer teknolojisi çok yakında bize çok daha geniş imkanlar sağlayacaktır.

Yazma kapasitesi olarak 25Gb, 50 Gb ve 100Gb gibi seçenekleri olan Mavi Lazer Disk yazıcılar 1X 36 MB/Saniye ve 2X 76 Mb/Saniye okuma ve yazma hızıyla bu konuda devrim yaratacağa benziyor ve artık HDD kapasitemiz ne olursa olsun bütün datalarımız 2 veya maximum 3 diske sığacak ayrıca neredeyse sabit diklerimizin hızına eşdeğer hızda yazma kapasitesi sayesinde bu yedekleme işlemleri kısa bir süre içinde bitecek. İyi haber ise Blue Ray Media ların fiyatı DVD lerin fiyatı kadar olacağı. Bir başka iyi haber ise Blue Ray sürücülerin CD, DVD ve HDDVD formatlarını destekliyor olması.


İşte resimler

Pioneer
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Aynı teknolojinin başka bir uzantısı HD DVD ler

Toshiba
< Resime gitmek için tıklayın >

NEC
< Resime gitmek için tıklayın >



Nero Burning Rom Blue Ray Diskleri artık yazabiliyor
< Resime gitmek için tıklayın >



K
19 yıl
Binbaşı

Skystar2 de "HD Forum" u ilk izlediğimde 1920*1080 samsung 957 mb de cidden ağzım açık kaldı.Deke HD bir lCD veya Plazmada ağzımız açık kalacak.

Mesela PS3 de blue-ray in avantajı muhteşem. Hem HD kalitesinde filmleri izleyeceğiz hemde ister RPG trazında ilerlemeli gelişmeli güzel ara demolara sahip oyunları oynayabileceğiz.

Ama PC platformunda Blu-ray son kullanıcı için ne kadar işler bilinmez.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.