Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
3857
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni Golf Blue-e-motion 2013 Yilinda Piyasaya sunuluyor !
Y
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Berlinde yapilan E-Mobilitätsgipfel 2010´da Volkswagen yeni Projesini sundu. 2013 Yilinda Yeni Golf Blue-e-Motion Seri üretime girecek. VW Golf´ten kisa bir süre önce Volkswagen yeni VW Up blue-e-motion Modeli cikacak daha sonra Golf blue-e-motion´dan kisa bir süre sonra Jetta blue-e-motion Modeli Üretime girecektir.

Yeni Golf blue-e-motion´un 85kW 115HP´lik Motoru olacak ve 270NM Tork üretecektir. VW´ye Elektrik Modunda icindeki Lithium-Ionen-Piller 26,5 Kilowatt Saat´i ile Menzil 150 Kilometre olacakmis. Kayda değer E-Golf, 140 km / h olan ucu oluşturur, yelken özellikleri. Evet bu doğrudur. destek gerek yoktur gibi motor anda boş olduğunu. Böylece, golf kadar az dirençle yuvarlanıyor. Ayrıca, enerji geri kazanım için jeneratörleri sağlayacaktır ki frenleme ve uzun bir iniş sırasında kısmen şarj sırasında akü

Kaynak: Motor-Talk / AutomaTick



L
14 yıl
Onbaşı

ya şunu orjinal dilinde ver yada adam gibi çevirip ver bu ne böyle google translate e koymussun bisi anlaşılmıyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

Bu haftaki AutoShow`da haberi var.
İlk test lisansör dergi AutoBild tarafından gerçekleştirilmiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

toyota honda aldı yürüdü 10 yıl oldu , daha 2013 beklicek


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

Aslına bakarsanız 90larda VW nin de benzer çalışmaları olmuş.
Bu aracın özelliği hybrid değil tamamen elektrikli olması.
Akü olarak da li-ion batarya kullanıyor.
Dolayısıyla hybrid çözümlerden çok daha pahalı.
Umarım batarya teknolojisi daha da gelişip ucuzlar da ilerde hepimiz böyle araçlara bineriz.
Hızlı şarj hala akü ömrünü kısaltacak bir çözüm ve normal şarj da uzun sürüyor (8 saatti yanılmıyorsam)
Bu konuda Reanult`un akü değişimi fikri şu an için daha mantıklı. (Drop birşey)
Aracınızı bırakıyorsunuz, boş aküleri dolularla değiştiriveriyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Yüzbaşı

en mantıklısını opel ve chevrolet yapıyor araca koyuyor bir benzin jenaratörü biterse elektrik şarj etsin diye aslında dizel jenarotör koysalar daha az yakıp maliyeti düşürürlerde. zaten çoğu kullananlar günde fazla yol katetmiyor. 2013 golf için geç bir tarih bence boş aküyüde değiştrime fikri bence sakat fikir bir çok kişi için şüpheyle bakılabilir nede olsa 15-20 kw lık lityum aküleri değiştirmek eski veya kötüsünün araca takılacağını düşünmek bizim millet için kolayca vazgeçirecek bir yöntem sonuçta 10 bin euro ya yakın bir akü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Teğmen

Y
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Limi

ya şunu orjinal dilinde ver yada adam gibi çevirip ver bu ne böyle google translate e koymussun bisi anlaşılmıyor.


Buyur öfkelenmene gerek yok Almanca biliyorsan kendin Tercüme edersin !

quote:

Motor-Talk / AutomaTick

Pünktlich zum E-Mobilitätsgipfel 2010 in Berlin präsentierte VW seinen Golf VI mit Elektroantrieb. Ab 2013 soll der Golf “blue-e-motion” dann serienmäßig gebaut werden.

Kurz bevor der elektrifizierte VW-Golf in Serie geht, wollen die Wolfsburger den VW Up blue-e-motion auf die Straßen bringen. Und nach dem Verkaufsstart des E-Golf soll kurz danach der Jetta blue-e-motion hergestellt werden.

Aber nun zu den technischen Fakten des E-Golfs. Der Golf blue-e-motion hat einen 85 kW (115 PS) starken Elektromotor unter der Haube mit einem Drehmoment von 270 Newtonmetern. Laut VW kommt man auf eine Reichweite von 150 Kilometern. Die Energie kommt aus Lithium-Ionen-Batterien mit einer Kapazität von 26,5 Kilowattstunden, die sich im Mitteltunnel, unter der Rücksitzbank und im Kofferraum befinden.

Hervorzuheben sind beim E-Golf, der 140 km/h Spitze schafft, die Segeleigenschaften. Ja sie haben richtig gelesen. Der Motor wird ausgekuppelt, sobald seine Unterstützung nicht benötigt wird. Dadurch rollt der Golf mit möglichst wenig Widerstand. Zudem sorgen Generatoren zur Energierückgewinnung dafür, dass der Akku beim Bremsen und bei langer Abfahrt teilweise wieder aufgeladen wird.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Yarbay

aracın içini aküyle doldururlar oturacak yer de kalmaz bu gidişle



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.