Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
4545
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yan çıtalardaki krom kaplamanın sökülmesi
H
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar şu anda kullandığım aracın önceki sahibi yan çıtalara krom kaplama yapmış arabaya her baktığımda sinirlerimi bozuyor hiç hoşuma gitmiyor. Bugün biraz inceledim çıtaların üzerine silikonla tutturulmuş krom kaplama bu krom çıtaları sökünce silikon kalıntısı kalacak diye korktuğum için müdahale edemiyorum. Sizce bu krom kaplama nasıl çıkartılabilir. Silikon kalıntısı sökecek boyaya zarar vermeyecek herhangi bir kimyasal var mıdır?



!
14 yıl
Yarbay

bende aynı dertten müzdaripim, ancak benim sorunum krom kaplamanın boyanmış olması..

Sağolsun aracın önceki sahibi, krom'u boyamış ve aracın içine etmiş.. Öndeki kromu ise önce zımpara ile öldürmüş daha sonra boyatmış, sonra satarkende boyayı geri zımparalamış ve kromu iyice öldürmüş :(

2005 Civic makyajlı kasa, krom kaput ve bagaj çıtasını nerden temin edebilirim? eğer bulunmayacak birşey ise, beyaz'a boyatmayı düşünüyorum

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Up diyelim hala bir çözüm bulamadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı

Silikonlu bölgeyi ısı tabancası ile iyice ısıttıktan sonra krom parça çıkarılıp silikon hala sıcakken sert bir bezle silip kalan lekeleri de asetonla silmeyi deneyebilirsiniz.



G
14 yıl
Er

kardeşim internette satılıyor diyecem de biraz pahalı internet bulunduğun şehrin sanayisinde illaki o işi yapan vardır oraya bi götür derim kolay gelsin



S
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, aracta belli yerlerde kir pas nokta nokta lekeler varda nasıl çıkartsam bilemedim.

1 - Krom nikelaj ( cam kenarındaki nikel çıta ) pas-kir lekeleri için metal polishler felan iş görebilir belki ama ucuz yöntem lazım. gaz yağı nikelaja zarar verirmi bilmiyorum.

2- Plastik arka tamponda boya üzerinde nokta nokta pas gibi lekeler için ne önerirsiniz. tek tek tırnakla uğraşsam 1 günü geçer. mazot belki ?? benzin gaz yağı. ne önerirsiniz. tırnakla çıkıyor ama ufak nokta nokta çok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yarbay

S
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Kola kullanın.

Videoyu izlemek için tıklayınız



Kardeş benim arabada temizlemek istediğim yerler kola gibi asidik bir malzemeye uygun değil. yan cam ların yanındaki krom nikelaj çıtalara uygulayacağım. ayrıca videodaki kadar değil de. nokta nokta kir var. ufak köşesinde kolayı pamuğa döküp denerim. ama tampondaki boya üzerindeki pas gibi lekeleri nasıl çıkartırız ayrıca. mazot deneyesim var yada gaz yağı sanırım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.