Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
1544
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MANOR OLAYI
E
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Neden Manor:
Oynadığım low rate serverlerde mutlaka bir tane de spoiler char açtığım için, manor olayı hiç ilgimi çekmemiştir.Manor sonucunda, spoil ile elde edilemeyecek bazı kompleks materyallerin (varnish of purity, syntetic cookes, mithril alloy, oriharukon, durable metal plate) ve değerli materyallerin (mold hadener-lubrikant-glue, crafted leather, stone of purity vs.) bol miktarda elde edilebileceğini öğrendikten sonra uygulamaya karar verdim. Bu sayede, 1-1,5 saat gibi bir süre içerisinde 500 VOP (varnish of purity) kazanmanın mümkün olduğunu gördüm. Spoilciyle ancak, günler sürecek sıkıntılı uğraşılar sonucunda bu kadar materyali toplamak mümkün olabilir.
Forumda bu konuyla ilgili detaylı bilgi bulamadım. Fatih1978 isimli arkadaşın paylaştığı bilgiler, işe nasıl başlayacağımı öğrenmemi sağladı.
Seed Bilgisi:
Manor yapabilmek için, elde etmek istediğimiz ürünlerin (coba) tohumuna (seed) ihtiyacımız vardır. Daha sonra bu ürünleri Manor Manager ile takas ederek materyallerimizi alırız.
http://lineage.pmfun.com/list/manor
Adresinde hangi ürünü hangi materyallerle takas edebileceğimizi ve bu ürüne ait tohumları hangi şehirlerden alabileceğimizi gösteren tablo mevcuttur. Örnek olarak yüksek lvl birkaç ürünün açılımını yapmak istiyorum:
Golden Coba: 68-78 lvl moblardan elde edilir. Tohumu (seed) Giran, Oren, Aden, Heine, Goddart ve Rune şehirlerindeki Manor Managerlerden temin edilebilir. Takas edildiğinde, varnish of purity veya mold hardener materyallerinden herhangi birini (adedi takas ettiğiniz ürünlerin sayısına bağlıdır) random olarak verir.
Desert Coba: 71-81 lvl moblardan elde edilir. Tohumu (seed) Oren, Aden, Heine, Goddart ve Rune şehirlerindeki Manor Managerlerden temin edilebilir. Takas edildiğinde, asofe veya mithril alloy materyallerinden herhangi birini random olarak verir.
Twin Coba: 77-87 lvl moblardan elde edilir. Tohumu (seed) Goddart şehrindeki Manor Managerden temin edilebilir. Takas edildiğinde, high grade suede veya oriharukon materyallerinden herhangi birini random olarak verir.
Ürünü elde edeceğimiz tohumlar, ürünle aynı ismi taşır. Örneğin; Desert Coba >>>Seed : Desert Coba dan elde edilir.
Kendi lvl derecemizi ve İhtiyaç duyduğumuz materyalin cinsini göz önünde bulundurarak; hangi tohumu kullanacağımıza, hangi moblarda ve nerede manor yapacağımıza karar veriyoruz. Keseceğimiz moblar hangi şehrin sınırlarında bulunuyorsa, o şehrin Manor Managerinden tohumlarımızı satın alıyoruz. Aynı tohumları başka bir şehrin sınırlarındaki moblarda kullanamayız.
Manor Manager İle Chat:
Manor Manager ile konuşmaya gittiğimiz zaman çok seçenekli bir pencere açılır öncelikle. Bu pencerelerin içerisinde; manor olayının hangi süreler içerisinde yapıldığını, managerden alınabilecek tohumları, hangi tohumdan hangi materyallerin elde edilebileceğini belirten bilgiler de mevcuttur. Bu bilgilere sahip olduğumuzu varsayarak, bizim için önemli olan üç seçenek bulunmaktadır.
Purchase seed
Tally up indigenous product
Purchase harvester
Purchase seed ve Purchase harvester seçenekleri ile gerekli olan tohumları ve tırmığı (harvester) satın alıyoruz.
Manor Olayı:
Kolaylık olsun diye tohumlarımızı ve harvesteri skill bara yerleştiriyoruz. Kesilecek moba bir adet tohum atıyoruz ve öldükten sonra harvesterle ürünü topluyoruz.
Tohumu attıktan sonra chat penceresinde “The seed was not sown” veya “The seed was successfully sown” yazıları ekim işleminin başarısız ya da başarılı olduğunu belirtir. Ekim işlemi başarılı olsa bile bazen “The harvest has failed” yazısı çıkabilir, bu durumda da toplama işlemi başarısız olmuştur ve ürün elde edemeyiz. Kendi lvl derecemize ve tohumun cinsine uygun moblar bulursak başarısızlık yüzdeleri çok düşük olur. Eğer lvl derecemizin çok altında (mobun isim yazısı koyu mavi renk) veya tohumun lvl sınırının üstünde mob kesiyorsak başarısızlık yüzdesi artar.
Mobun lvl derecesine göre, elde edilecek ürün miktarları farklı olur. Tohumu, kendi lvl sınırından daha düşük moblarda kullanırsak hiç ürün elde edemeyiz (veya kullanılamaz). Örneğin; Seed : Desert Coba (71-81 lvl) kullandığımızı düşünelim. 70 lvl ve altındaki moblarda kullanırsak hiç ürün elde edemeyiz. 71 lvl mobda 1 adet Desert Coba, 72 lvl mobda 2 adet Desert Coba, 73 lvl mobda 3 adet Desert Coba ….. 81 lvl mobda 11 adet Desert Coba elde ederiz. 85 lvl mobda 15 adet Desert Coba elde edilebilir ama tohumun lvl sınırı üzerinde olduğu için başarısızlık şansı yüksek olur.
Manor Manager İle Son Chat:
Manor Manager ile takas işlemi belli saatler içerisinde yapılabilir. Takas zamanı bittikten sonra sistem bir süreliğine (5-6 dk.) kilitlenir, otomatik olarak Manor Managere yeni teklifler yüklenir (ya da ben öyle anlıyorum), sonra da bir sonraki günün takasları başlar. Takaslar manor süresi boyunca yapılabilir ancak, Managerin açtığı teklifler kısıtlı olduğu için manorun başlangıç vaktinde yoğunluk olur ve pek çok materyal daha ilk dakikada tükenir. Önemli olan iki konu vardır; serverde manorun başlangıç saatini öğrenmek (ülke saatini de göz önünde bulundurun) ve chat penceresi üzerindeki işlemi çok kısa sürede tamamlamak.
Tally up indigenous product
Manor vakti başlamadan 1-2 dk. önce bu seçeneği tıklıyoruz. Çantamızda bulunan ürün türlerini ve sayılarını gösteren bir ana pencere açılıyor. Pencere açık kalsın, manor başladıktan sonra sistem kilitleneceği için bu pencereyi açamazsınız. Bir pencere açacak kadar zamandan kazanmış olursunuz, söylediğim gibi hız çok önemli. Takas etmek istediğimiz ürünün üzerini çift tıklıyoruz, sistem kilitli olduğu sürece yeni pencere açılmayacaktır. Dakikalar boyunca her 5-10 sn. de bir çift tıklamaya devam ediyoruz. Biraz sinir bozucu, ama bu sistem böyle işte. Sistem çalıştığı zaman çift tıklama sonuç veriyor ve küçük bir pencere daha açılıyor. Bu pencerede iki seçim yapmak gerekiyor:
Territory (Selection)
Takas teklifi açan krallıklar bu listede görünüyor. Önce, chat yaptığınız Managerin bulunduğu krallığı seçmek şansınızı arttırabilir.
Sales
Bu kutucuğun yanındaki Max Price seçeneğini kabul ediyoruz.
Bu seçimleri süratle yapıp onaylıyoruz. Ana pencereye dönüyoruz, orada da Sell seçeneğini onaylıyoruz.
İşte bu kadar, kazandığınız veya kazanamadığınız materyaller hayırlı olsun. Yeterince hızlı olamamışsınız, yarın aynı saatte tekrar deneyebilirsiniz. Ürünlerin son kullanma süresinin geçmesi gibi bir durum söz konusu değil, istediğiniz zaman takas edebilirsiniz.



X
14 yıl
Binbaşı

Lineage II oynadığını sanıp manor bilmeyen çok insan vardı.Umarım onlara yardımcı olur yararlı bir yazı.Low rate'in nimetlerindendir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yüzbaşı

Manorla ilgili kısıtlı bilgimle şunu belirtmek isterim; manor managerlerin alacağı ürün miktarları bölge kalesinin sahibi tarafından belirlenmektedir, mesela aden kalesinin sahibi aden manor managerde satilacak seed, alınacak ürün ve miktarlarını belirleme hakkına sahiptir. Alınacak ürün ilgisini çekmiyorsa ya da manorla ilgilenmiyorsa ( düşük rate serverda mümkün değil ), manor opsiyonunu açmaz... Ben abys serverinde ( 3x ) çok denemiştim ama yeterince hızlı olamadığım için hep eli boş döndüm, 1 hafta denedikten sonra da "spoile devam baba" kararı almıştım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
.
14 yıl
Binbaşı

Yine döktürmüşsün abi çok yararlı bilgiler saol





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 19 Şubat 2010; 18:40:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

Eline saglik bilgilerimi tazeliyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yüzbaşı

vay baba anan kemüğüne sağolasın paylaştığın için bunları manor managerları daha iyi anladım sayende
bide bu manorları herkes kullanabilirmi yani class falan farkı oluyomu yada kale sahibi olup olmamayla ilgisi varmı ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
14 yıl
Binbaşı

Enteresan bişimiş ama hayatımda hiç kullanmadım lazımda olmadı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Çavuş

demekki L2 neymiş
sadece PvP değil aynı zamanda RPG oyunuymuş






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atorr -- 19 Şubat 2010; 21:22:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

private serverler de aa vs. itemler kasmaktan unutmaya yüz tutmus bilgilerimiz tazelendi harbiden yararlı bi yazı eline saglık



E
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ArenaRakkas

bu manorları herkes kullanabilirmi yani class falan farkı oluyomu yada kale sahibi olup olmamayla ilgisi varmı ?


Her class manor yapabilir ve bunun için kale sahibi olmaya gerek yoktur. Ancak moba tohum atabilmek için ve öldükten sonra toplayabilmek için yakınında bulunmanız gerekiyor. Bu nedenle fighter classlar biraz daha avantajlı sanki. Ama ne mageler gördük, tanktan daha tank Kendine güvenen, sırtı damage kaldıran herkes manor yapabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yüzbaşı

herkes çok beğenmiş, öğreticiliği açısından faydalı da olmuştur umarım.
ancak dikkatimi çekti kimse topraklarını manora açan kale sahibinin bundan ne avantası var diye sormamış.

manor managerdan değiştirilen her bir manor ürününün karşılığı olarak manorun yenilendiği saatte clan kasasına karşılığı olan malzemeler gelir.
clan kasasına gelen bu ürünlerin isimlerini hatırlayamıyorum.
peki bu ürünleri ne yaparız?
kalemize ait bir blacksmith kalenin bir köşesinde mevcuttur.goddard,giran ve inandrili net biliyorum ama her farklı kalede bulmakta zorlanmışımdır.
bu blackmith (s grade dahil) Kristaller, enchant scroollar(s grade ve blessedler hariç) ve giant codex satar.
işte bu sattıklarının ücretlerini de bu clan kasamıza gelenler olarak tahsil eder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
.
14 yıl
Binbaşı

Yeni konular açılmış ondan dolayı konuyu üst taraflara taşımak için bu cevabı yazdım, hortlattım diye kızmayın(yararlı bilgiler)

Aslında Bu konuyu üst konuya atmak çok yaralı olacaktır...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 31 Ağustos 2010; 12:11:15 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: .Colibri.

Yeni konular açılmış ondan dolayı konuyu üst taraflara taşımak için bu cevabı yazdım, hortlattım diye kızmayın(yararlı bilgiler)

Aslında Bu konuyu üst konuya atmak çok yaralı olacaktır...

+1



E
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: .Colibri.

Yeni konular açılmış ondan dolayı konuyu üst taraflara taşımak için bu cevabı yazdım, hortlattım diye kızmayın(yararlı bilgiler)

Aslında Bu konuyu üst konuya atmak çok yaralı olacaktır...

+1


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı

okudumda göremedim kusura bakma...bu coda nasıl mature coda oluyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yüzbaşı

Forumda faydalı olan topiclerin sayısı artmaya başladı bunları tek bir topicte toplasak nasıl olur ? bu forumun admine söylesek. Ne dersiniz ?



A
14 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar mature coda nasıl yapılıyor, bilen varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: guncebektas

arkadaşlar mature coda nasıl yapılıyor, bilen varmı?


Hala ilgileniyor musun bilmiyorum, hatırladığım kadarıyla toplanan ürün (coda), kale kasasında bir süre durduğu zaman olgunlaşıp, mature coda oluyor... (umarım çok saçmalamamışımdır...)

Crop Maturation
--------------------------------------------------------------------------------

Crops take a day to mature. Once people sell crops back to the manor manager, the next crop day, the mature crops will appear in your clan warehouse. Take the mature crops to the castle blacksmith and make whatever items you want. In addition to using the crops, there is of course, a blacksmith fee in adena that varies depending on the item you are making.

(Dipnot: Saçmalamamışım, bu arkadaş da bunu anlatıyor...)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
13 yıl
Yüzbaşı

Ben dragon networks de 200x de oynuyorum manor sistemi açık, orak ve tohum aldım birazdan deneyeceğim yalnız ödül olarak Pumkin denen bişey veriyor sanırım, bu pumkin nedir ne işe yarar aceba???



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.