Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
518
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows Vista icin Virus
M
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Avusturyali bir hacker, Vista'nin yeni komut kabugu sisteminin (Command Shell, Kod Adi: Monad) acigini kullanan bir virus yazmis.

Kendilerine Ready Ranger Liberation Front adini veren bir grup tarafindan bir dokuman hazirlanmis. Bu dokumanda Monad'in (Vista'nin final surumunde yer almasina kesin gozuyle bakiliyor) guvenlik acigi anlatiliyor, daha cok da farenin hareketleri takip ediliyor. Monad, genel olarak gelistirilmis DOS olarak tanimlanabilir.

Virusler kendilerine Second Part To Hell diyen bir grup tarafindan 21 temmuzda, Monad'in yazimi bittikten hemen sonra, yazilmis.

Sofistike bir sistem oldugundan ayni zamanda hackerlar icin bircok kaynak sunuyor. Bir kopyasi da IDG News Service'de bulunan bir yaziya gore, Monad, Linux'un BASH sistemine cok benzeyecekmis, bu da bir cok komut ve fonksiyon demek.

F-Secure bu virus ailesini Danom (Monad'in tersi) olarak adlandirdi. Virusun etkili ancak cok onemli hasarlara yol acan bir virus olmadigi soylendi.

Hyppönen, virusun Vista'nin ilk betasinin yazildiktan sekiz gun sonra cikmasinin sasirtici oldugunu belirtti. Monad ise Vista'dan birkac gun once son halini almisti.

Danom'un yayilmasi da Microsoft'un Monad kabugunun ontanimli aktif olarak yuklu gelip gelmeyecegi uzerine sorular yaratti.

Microsoft'tan herhangi bir yorum veya aciklama gelmedi.


Kaynak



K
19 yıl
Yüzbaşı

8 gün..
aslında iyi başarı..
Microsoft açısından tabiki.
8 gün dayanmış virussuz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.