Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
5367
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kombi tercihi için; YARDIM.
K
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

SLM, net 130 metre karelik yeni aldığım dairem için buderus GB022 24K 20000kcal lık yoğuşmalı konfor plas veya U 052 28K 24080 kcal lık hermotik kombi almayı düşünüyorum.Evin dış cephesi mantolamalı 12 katlı binanın 9.katı ve doğu-güney cepe.Evde 7m radyatör+banyoda havlupan kullanılacak.Kullanılan radyatör yeterli olurmu? ve bu radyatörler için hangi tip kombiyi almalıyım.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler....Ev Kayseride.



İ
14 yıl
Çavuş

Arkadaş ben de yaklaşık 1 aydır kombi bakıyorum.
Alarko, Buderus, Demirdöküm ve bir iki markaya baktım. Ev 120 m2 benimde. sizde mantolama yapılmış olması ve doğu-güney cephede olması büyük avantaj. Burada önemli olan iki kriter tespit ettim.
1. Yoğuşmalı kombiler Hermetiklere göre baya bi yakıt tasarrufu saglıyor. Ancak Yoğuşmalı kombiyi 55 derecenin üstünde kullanmaz iseniz. Soguk bir bölgede bu ne kadar mümkün olabilir? 55 derece üstüne çıkmanız gerektiğinde yoğuşma devre dışı kalıyor. Zaten yoğuşmalıların genel özelliklerine bakarsanız 55-35 derece aralığını ifade ederler.
2. yoguşmalılar ile hermetikler arasındaki baya bi fiyat farkı vardır. Bu açıdan değerlendiriniz. Ama ben yoğuşmalı alıp 55 derc aşmadan kullanırım ve uzun vadede yakıttan tasarruf ederim diyebilirseniz burada önerim radyatörlerin ebatlarını biraz yükselterek (Radyatörleri 10'ar cm daha artırabilirsiniz) düşük derecelerde sağlıklı ısınma söz konusu olabilir.
Dip not: Demirdökümü Vaillant satın aldı ve artık onların teknolojisi kullanılıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

yoğuşmalı kombide tam verim alınabilmesi için ısıtma sisteminizin yerden ısıtma olması gerekir ve 35 derecelere inilebilsin ve en yüksek oranda tasarruf sağlayabilsin yoğuşmalı modelde geri dönüş suyu ne kadar soğuk olursa o kadar tasarruf sağlanır

sizin dediğiniz gibi 7 metre petekle yoğuşmalı kombi tam yoğuşma yapamayacağı için yeterli tasarruf yapamayacaktır ve boşuna para vermiş olacaksınız zaten nasıl ısıtılacak 120m2 ev o kadar petek ile fazla gaz yakmanıza sebep olacaktır iş yapan firmaların yaptığı dalaveredir hep ucuz fiyat çıkarmak için az petek kullanırlar ben size 7 metre petek ile hermetik tavsiye ederim ama petek boyutlarını toplamda 13 metre falan yaparsanız tasarrufunuz daha çok olacaktır ama genede yerden ısıtma kadar olmaz bu sisteme birde oda termostadı takmanız gerekecektir

birde şu %107-%109 verim olaylarına pek takılmayın yoğuşmalı kombiler de bu tamamen aldatmacadır hiçbir madde yoktan var olamaz siz 100 liralık gaz yakarak 109 liralık enerji açığa çıkaramazsınız orada anlatılmak istenen %107-%109 luk verim hermetik kombilere göre oranla %7-%9 daha verimlidir demek istiyorlar dağada hiçbir şey %100 lük verimle çalışmaz mutlaka kayıp vardır bacadan çıkan ısı bile kayıtır

bu yazımda yazdıklarımı göz ününde bulundurarak kombi tercihi yapınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
14 yıl
Çavuş

Ben oda termostatı yerine her radyatör için termostatik vana önereceğim. Genel maliyeti artırır ancak kullanım giderini düşürecek bir kullanım tarzıdır.



K
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle tavsiyelere çok çok teşekkür ederim.Ben petekleri toplamda 8,5 / 9 metreye çıkartmayı düşünüyorum.Sizin söylediğinize göre bu ölçüler için bile yoğuşmalı kombiye ihtiyaç yok hermotik kombi yeterli olacaktır.Buderus düşünüyorum (U 052 28K 24080 kcal lık hermotik ) siz nedersiniz?? 1 800 tl ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl
Çavuş

arkadaşım ben kombi almadan önce üç ayrı firmadan teklif istedim, geldiler odaların tek tek ölçümlerini yapıp her oda için ne kadar kalori ısı gereksinimi var hesaplayıp radyatör teklifinde bulundular. Yaklaşık olarak hepsi de aynı ölçülerde radyatör önerdiler. Örnegin salonum 27 m2 oraya 140 cm iki adet radyatör, mutfaga 110cm, küçük odaya 90cm çocuk odasına 100cm gibi farklı değerlerde radyatör gereksinimi çıktı ortaya.
Burada önemli olan kombiyi ayarladığınız ortalama bi sıcaklık derecesinde her radyatörden alınacak kg/kalorinin odanın ihtiyacı olan ısıyı yakalayabilmesidir. Gerekenden az radyatör gerekli ısıya ulaşmak için daha fazla yakıt kullanmak anlamına gelir. Bu sebeple işi bilen personelin odanın hacmini alarak Kayserinin kış koşullarına göre ortalama bi ısıda radyatör hesabı yapmassı gerekir. Bu hesap yapılırken binanın mantolaması sizin için artı değerdir.
130m2 ev için 20000 lik kombi yeterli gelecektir.

Ben ilk araştırmaya başladığımda kabaca kendi evim için 7 m civarı radyatör hesaplamıştım. Ancak şu anda 8.6m radyatör kullanmaktayım.

Bu arada Türkideki en pahalı kombi ile ilgilenmetesin bilgin olsun. Aynı verimi alabileceğin daha makul kombiler var. Bu arada kombinin servis durumunu da göz ardı etmemenizi önereceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inans -- 29 Aralık 2009; 22:15:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

salon 30m2 140x60+140x60 lık
oturma Od. 20m2 130x90 lık
yatak Od. 17m2 130x60
çocuk Od. 12m2 130x60
mutfak 15m2 120x60 = 8,5 m + 50x70lik havlupan.

Antre ve koridorda petek yok. müteahhit sağolsun 6m+havlupan kullanıyor yaklaşık 7 m
ve ısınacağımı söylüyor bence zor. ev 12 kat ve daire 8. katta bende petekleri bu ölçüde büyülteceğim
kombi olarakta tavsiye edeceğiniz marka varmı ? yarın kombi araştırmak için piyasayı dolaşacağım.. ilginize teşekküe ederim tavsiyelerinizi bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Yarbay

dostum yıllardır mesaj yazılan ve bircok bilginin olduğu yüz küsür sayfalık doğalgaz kombi önerisi bölümünü kullanmanı tavsiye ederim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 30 Aralık 2009; 0:03:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Er

benim tavsıyem vaillant.kullanıyorum.çok memnunum..
[B]bykombi.com [/B]dıye bir firmadan aldım.çok uygun fiyatları var.bakmanızı tavsiye ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Er

bence vaillant,eca,demirdöküm.Araştırdım 3'ü de birbirinden güzel o kombileri www.bykombi.com sitesinden sizde araştıra bilirsiniz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Er

bence vaillant,eca,demirdöküm.Araştırdım 3'ü de birbirinden güzel o kombileri bykombi.com sitesinden sizde araştırabilirsiniz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.