Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
2232
Tıklama
0
Öne Çıkarma
JVC 5+1 için optic çıkışa sahip Win 7 destekli ses kartı tavsiyesi....
E
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkeze merhaba,

Herşey JVC 5+1 Sistemimi optik bağlantı ile bilgisayarıma bağlamaya karar vermemle başladı... Ses kartım Audigy 2zs. İlk olarak yola bu kartımı değiştirmeden Digital I/0 Module alıp bağlantı sağlamaktı. Fakat ne bu arabirimi Türkiye'de bulabildim ne de bu bağlantı sonucunda kayıp yaşayıp yaşamıyacağımdan emin olabildim. Yola Creative X-Fi Titanium alma kararı alarak devam ettim. Ama araştırmalarımın çoğunda Creative' in Windows 7 için driver sorununun olduğunu ve kartın performansını tam olarak Xp deki gibi alamıyacağımın yönünde yorumlarına denk geldim.. Sonra Asus ses kartlarına baktım ve kafam iyice karıştı.


Bu kısa özgeçmişimden sonra asıl sizlere sormak istediğim şey şu; bahsetmiş olduğum sistemimin
< Resime gitmek için tıklayın >

optical arabiriminden bilgisayara bağlantımda tavsiye edeceğiniz ve Windows 7&Xp de driver desteği tam olabilcek ses kartı tavsiyeniz nedir? Fiyat olarak belirli bir aralığım yok. Önemli olan şu an için Eax desteği tam olan ve kartın boardında optical bağlantı için gerekli olan arabirim ve yukarıda bahsetmiş olduğum Windows 7 de full driver desteği olması.


Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecasa_69 -- 27 Aralık 2009; 23:31:37 >

S
14 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

Microsoft Windows Vista ve 7 ile yeni bir ses altyapısı kullanıyor; dolayısıyla Creative'in EAX desteğinin artık hiçbir önemi kalmadı.

Güncel X-Fi ses kartlarının Windows Vista ve 7 işletim sistemlerinde, hem 32-bit hem de 64-bit sürümlerde sorunsuz çalışan sürücüleri mevcut. ASUS'un Xonar serisi ses kartları da X-Fi'lar kadar iyi (hatta bence daha iyi).

Windows Vista ile ses kartlarında EAX dönemi kapandı. Artık EAX desteğine bakarak kart almanıza gerek yok. Hala Windows XP kullanacağım diyorsanız ayrı tabii.

Saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Eax hakkında vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Optical çıkışa sahip ses kartı tam olarak marka model olarak yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI EXPRESS

ASUS XONAR DX PCIEX1 Ses Kartı

Bu iki kart da işinizi görür. Yalnız Xonar DX stokta gözükmüyor; başka mağazalara bakmanız gerekebilir. Yazdığım Xonar DX incelemesini okumak isterseniz:

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/asus-xonar_dx-01

Saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ASUS XONAR DX de optical giriş acaba ayrı bir aparat ile mi sağlanmakta?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ecasa_69

ASUS XONAR DX de optical giriş acaba ayrı bir aparat ile mi sağlanmakta?


Ses kartının arkasındaki 3.5 mm jack'lerden birisi aynı zamanda optik çıkış özelliği taşıyor. Aşağıdaki resimde göreceğiniz siyah plastik aparat sayesinde bu çıkışa optik kablo bağlayabiliyorsunuz:

< Resime gitmek için tıklayın >

Saygılar



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.