Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1772
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Navking Teleatlas haritasını güncellemiyor (7 ay oldu)
G
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

GPS cihazları ile ilgili biraz fikir sahibi olduğum için sadece sorumlu olduğuna inandığım firmaların isimlerini yazdım.

Haritanızı indirdiğimizde 200X Q1-2-3-4 yazıyor. "200X" yayınlandığı yıl, "Q" ise ingilizdeki "quarter" yani "çeyrek" kısaltmasıdır. Ticarette 3 aylık dönemi işaret eder. Yanındaki rakam ise hangi 3 aylık dönemde çıktığını işaret ediyor. Borsada falan bu laf sürekli geçer (X firmanın 4. çeyrek kar oranı vs).

Benim cihazımla gelen haritada

quote:

Turkey TA 2008-Q3.map
26 Haziran 2008 Perşembe, 11:58:00


Yazıyordu. Bu haritadan sonraki güncellemede ise

quote:

TeleAtlas 2009 Q1
04.02.2009


yazıyor.

Navking, cihazı satarken sürekli olarak "1 veya 2 yıl güncelleme bedava" diyerek pazarlıyor. Ancak, neredeyse yılda bir kere güncelleme yaparak dolandırıcılık yapıyorlar. En azından 2-3 güncelleme alacağını sanan kişiler aldatılıyor. Bu güncelleme eksikliği İstanbul-İzmir-Ankara-Bursa vs gibi büyük şehirlerin dışına çıktığınızda kendini gerçek anlamda gösteriyor. Bırakın cadde ve sokakları, ilçelerin bile olmadığını fark ediyorsunuz.

Cihaz için sözüm yok. Ayrıca, yol bulmayı sağlayan yazılımda işini gayet güzel görüyor. Ancak, harita güncellenmeyince ne cihaz, ne yazılım nede harita beş para etmiyor.

Bu yüzden Navking haritasını sık sık güncellemedikçe, benim tavsiyem, bu firmanın cihazlarını satın almamanız yönünde.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.