Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1405
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pc Kapatma Problemi
M
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 2-3 gündür bir problemim var internette çok aradım ama çözümü bulamadım. AYnı problemli arkadaşlar gördüm internette ama çözüm önerileri işe yaramadı bende.

Problemim şu ki Başlat>Bilgisayarı Kapat dediğimde imleç kum saatine dönüşüyor ve pc donup kalıyor öle. ctrl+alt+del yapıp explorer'ı kapatıp tekrar açınca düzeliyo ama aynı işlemi tekrar yapınca yine takılıyor. Yani bilgisayarı kapatamıyorum. Sadece kasa düğmesine basınca kapanıyor ama oda windows kapatılıyorda 1 saat bekliyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiler, saygılar....



E
15 yıl
Binbaşı

M
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Windwos Xp Home Edition SP3 32 bit. Daha önce kaç sene kullandım hiç bir problemi yoktu. Yeni bilgisayar aldım intel i5 vs ona kurdum 1 hafta sonra böyle oldu...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Binbaşı

Başlat>Çalıştır>Regedit

Daha sonra gelen pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control

kısmındaki WaitToKillServiceTimeout kısmını değiştirin. Oradaki değeri 20000'den 200'e düşürün.

Uyarı : Kayıt defterinde yanlışlıkla yapılan değişikler sisteminizin yeniden yüklenmesini gerektirebilir.

Eğer yeni değerlerle aynı sorun devam ederse değiştirdiğiniz değeri tekrar eski haline getirip detaylı bir virüs taraması yapmanızı öneriyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

O değerleri girdim ancak bir değişim olmadı...

Yalnız sorunumu tam anlatamadım galiba. Hani 3lü bir ekran vardırya başlat beklemeye al bilgisayarı kapat vs o ekran gelmiyo. O ekran açılcağı yerde bilgisyar takılıp kalıyor...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuDuN -- 8 Ekim 2009; 15:17:07 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Binbaşı

Kapatma seçenekleri gelmiyor yani anladım.. Ozaman dediğim gibi bir virüs taraması yapın detaylı işletim sisteminde büyük olasılıkla bir sorun meydana gelmiş aygıt yöneticisinden tanımadığınız programları sonlandırarak adım adım öyle deneyin birde kapatma işlemini windows üzerinden..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Virüs taraması yaptım hiç bir şey çıkmadı. Avira Anti-vir kullanıyorum....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Binbaşı

Görev yöneticisinden programları sonlandırarak işlemi denemiş virüs taraması yapmış iseniz malesef önerebilceğim başka bir yöntem yok kendi adıma..
Son olarak çalışır durumdaki geri yükleme noktasından bir güne, sistem geri yükleme yaparsanız bir olasılık sorunu giderebilir..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ya lütfen başka önerisi olan yokmu format atamam şuan pcye...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.