Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2340
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HANS VON AİBERG????
B
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bugünlerde kafama takılan bir konu var. Hans von aiberg kimdir?amacı nedir?gerçekten bir alim midir,yoksa yalancı mıdır? Bazılarınız ismini bile duymamış olabilir. Ben kendi bildiklerimi anlatayım. Bundan seneler evvel, 14 yaşından falandım (demmekki 10 sene olmuş), benim kitap okuma delisi olan babam eve ilginç ve bilimsel konulu kitaplar getirmişti. Ona da bir başka arkadaşı önermiş. Babamın okuma anlamazsın demesine rağmen, Bilimi,buluşları,Hayat ile ilgili herşeyi (zaman,mekan vs..) Kuran- Kerimdeki ayetlerle açıklayan bu kitaplardan birkaç tane bitirmiştim. Kuantum fiziğinden destek alan,zamanda yolculuk iddialarında bulunan bu kitaplar beni çok etkilemişti. Aradan o kadar zaman geçmesine rağmen geçen gün aklıma geldi ve biraz netten araştırdım ancak büyük hayal kırıklığına uğradım. Benim ulaştığım bilgilere göre üçkağıtçı,yalancı,aslında Türk olan,Nasa ile hiç bir ilgisi olmayan ve kendine göre bir protestan İslam anlayışı ortaya atan bir adammış. Sizin bir bilginiz, yorumunuz var mı? Okumak,paylaşmak ve tartışmak isterim. Eğer bu söylenenler doğruysa bu adam bu kadar fizik bilgisini nerden biliyordu ???? (Ve kimler destekledi???)



F
19 yıl
Yarbay

Araştırmalarının sonuçları doğru,bu kişinin gerçek kimliğini ilk defa gazeteci-yazar Ali Murat Güven ortaya çıkarmıştı.
Üstelik onu tanıyanlardan dinlediklerim hiç hoş şeyler değildi.İslamı bu yüzyıla uygun şekilde yorumlamaya çalışan,tüm Kur'an ilimlerine vakıf olduğu iddiasında bulunan bir insanın İslami yaşayış tarzına uygun olmasını beklersiniz haklı olarak ama hiçde buna uygun şekilde yaşayan bir insan değil.Kitabının bir yerinde zaten "beni meyhanede,pavyonda görseniz bile sakın yargılamayın,asıl amacım buralardaki insanlara ulaşmak,tebliğ etmek" şeklinde bir pasaj var.Yani inkar etmeyerek önlemini önceden almış.Onu tanıyanların şahitliği kesinlikle çok zeki ve oldukça kurnaz olduğu yönünde.En büyük özelliği kaçamak cevaplar vermek.
Bu şahsın Yahoo gruplarını bir süre takip etmiştim,neredeyse yepyeni bir din inşasına doğru gidiyorlardı.Dinlerinin ismi de HANİF dini.Tamamen hristiyanvari kurtarıcı mesih inancına benzer bir beklentileri var.Tüm teorilerini gelecekte ortaya çıkmasını bekledikleri bir kurtarıcı mehdi inancına göre kurmuşlar.Oturup bir mehdiye hazırlık hiç de İslami bir tavır değildir.

Ha kitaplarda anlatılan birçok şey zaten varolan gerçekler,bu tamamen ayrı şeydir.Bunların gerçek olmadığını göstermez.Sadece bu kişi birçok İslami kavramı kendi düş dünyasına göre kurgulayan,tasavvuf ve İslami ilimler konusunda epey kitap okuduğu belli olan,aynı şekilde Bermuda Şeytan Üçgeni tarzında tüm kitapları devirmiş olan bir şahıs.Parapsikoloji,bilimkurgu,Gizli İlimler,İslami İlimler,Pozitif İlimler,Tasavvuf Öğretileri-Bağdadi Tezkireleri gibi birçok bilgiyi harmanlamaya çalışmış ve birçok yerde inanılmaz hatalara düşmüştür.Bunlar hem dini ilimler açısından hem de örneğin astrofizik veya kuantum fiziği açısından çok büyük hatalar.
Foyası ortaya çıktığında tanıdığım birçok insanın buna inanmadığını ve körükörüne bir peygambere iman etmişcesine bağlılıklarını sürdürdüklerine şahit oldum.Ama şunu gözden kaçırmışlardı;okuduğunuz herşeyin doğruluğunu sorgulayacaksınız,farklı kaynaklarla karşılaştırma yapacak ve aklınızı kullanacaksınız.

Biz müslümanların çok uzun süredir yakalandığı kronikleşmiş bir hastalığı var dostum.O da araştırmamak,düşünmeden bazı şeyleri kabul etmek.Bu adamın kitaplarının ne kadar çok sattığını biliyorsundur.Rekor kırdığını söyleyebilirim.Ben de etrafımdaki birçok insanın elinde gördüm ve alıp okudum ama okudukça, kimi zaman oldukça doğru tespitler yapsada inanılmaz hatalarla karşılaştım.Sonra yaptığım araştırmalarda zaten bu kişinin kimliğinin oldukça karanlık veya bulanık olduğunu gösterdi.Ama asıl inanılmaz olanı Turgut Özal'ın bile danışmanlığını yapmış olması.Birçok gazetede çalışmış olması da ayrı bir ilginçlik hem de Hürriyet,Milliyet gibi gazetelerde.Çok iyi yabancı dil bildiği bir gerçekmiş bunu öğrendim.En az 5-6 dili anadili gibi konuşuyormuş,gerçektende çok enteresan bir kişilik,zeki kurnaz ama karanlık...

Onu tanıyanlardan öğrendiğim kadarıyla öyle lüks bir yaşamı yok,asıl bu işten köşeyi dönen kitapları basan yayınevi.Çok büyük paralar kazandılar.Etrafımdaki o kadar çok insan bu kitapları okuyordu ki daha doğrusu okumaktan ziyade körükörüne bağlanmışlardı ki sonunda bunu iyice araştırmak bize farz olmuştu.Gerçekleri öğrenmek için Cağaloğluna arkadaşlarla beraber bu yayınevine gittik. Kim olduğuna dair ne kadar soru sorsakta bir türlü adam gibi cevap vermemişlerdi,hep "kim olduğunun önemi yok,önemli olan ilmi değilmi" gibisinden kaçamak cevaplarla karşılaştık.Açıkçası midemiz bulandı oradaki konuşmalardan sonra.Zaten bunun üzerine daha fazla araştırma yaptık,üniversitemizdeki bir matematik profesörüne bir de fizikçiye gösterdik bu kitapları.Onlarda bizim gibi birçok bilimsel hatayı tespit etti.Yazılanların büyük çoğunluğu fantastik-kurgu edebiyatına daha yakın.

Ama hala; devletin çok önemli kadrolarında bile görev yapmış,büyük gazetelerde çalışmış,icabında aylarca ortadan kaybolan ve kimsenin en yakınlarının bile haber alamadığı,aniden ortaya çıkan bu boz-bulanık kişiliğin kimlere hizmet ettiğini bulmuş değiliz.Yani dosyamız şu an için kapandı diyebilirim.
Lüks içinde yaşasaydı zaten bu sorun çözülmüş olurdu.Sadece ün peşinde koşan birisi mi yoksa aşırı derece de zeki olan ve deliliğe ramak kalmış hayalperest bir insan mı?Yoksa ardında İslam'a karşı artniyet taşıyan karanlık güçler mi var?Bu sorular hala cevapsız duruyor.Ama son bir kaç yıldır yahoo gruplarındaki şu yeni bir İslam hatta yeni bir din kurgulaması benim şüphelerimi artniyetli kişiler cevabına yöneltiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dostum,açıklamaların ve verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ben anlattılarından ve araştırdıklarımdan şu sonucu çıkarıyorum. Bu adamın İslamiyet ve Türk düşmanları tarafından (ki bunların kim olduğu bellidir.) beslendiğini ve eğitildiğini düşünmek paranoyaklık olmayacaktır. Rahmetli Turgut Özal'ın danışmanlığını yapmak, Yaşar Nuri Öztürk ile TV'lerde program yapmak tek başına sapkın bir insanın yapabileceği bir şey değildir. Şükür ki ateş yakmadan söndü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yüzbaşı

teşekürler arkadaşlar oldukça aydınlatıcı bilgileriniz ışığında yeni bir şey öğrenmiş olduk. daha önce hiç duymamıştı bu kimseyi sağolun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Binbaşı

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.