Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
2153
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ausu P5QC P45 ve q9550 overclock acil yardım..
G
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar asus p5qc p45 anakartı ve intel q9550 işlemciyi yeni aldım ve ilk kez kullanıcam..(daha önce amd kullandım) şimdi ramlerim corsair domiator 2x2gb ddr2 1066.. bu anakartın bios ayarlarını iyi bilen arkadaşlar yardım etsinler.. oc için ne ayarlar yapmalıyım.. neleri açıp kapatmalıyım.. çarpan hızı ve voltaj ne olmalı.. ram zamanını düşürmelimiyim rame voltaj vermelimiyim.. (nb sb voltaj vermelimiim) yani tüm ayarları öğretirseniz sevinirim.. birde pc açılınca asus gate diye bişey var bu nedir.. ben birkaçkez oc denedim ama hep kaydedip çıkınca eski haline dönüyor.. ve en önemlisi pcyi yeniden başlat dediğimde pc kapanıp açıldığında öyle kalıyor reset düğmesine birdaha basmadan açılmıyor bunun biostan ayarı varmı.. yani reset atıyor açılırken ekranda hiçbişey yok öyle duruyor monitörün ışığı yanıp sönüyor.. ben reset düğmesine basıyorum anca öyle.. ve açılışta tek bip sesi var bu nedemek.. lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..



6
15 yıl
Yarbay

http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm overclock'u bilmiyorsan burayı oku sana yardımcı olucaktır bilmeden yaptıklarını çöz problemlerine sonuç ara yada hiç yapma


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ben daha önce oc yaptım ama başka anakart ve amd işlemcide.. bu anakarta ve işlemciye yabancıyım ondan sordum.. diğer sorularımıda yanıtlayan olursa memnun olurum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

445 fsb de 3.6 ghz voltaj 1.42 verdim ramler 1066 2.1 volt ile.. geçi havalar sıcak çekirdek sıcaklığı 45-50 arası.. işlemci ise 38 görünüyor.. bazen oyunlarda hata veriyor sıcaktan olabilir.. voltajı çokmu vermişim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

nb voltajı kaç olmalı.. cpu voltaj kaç olmalı..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ya arkadaşlar birde yok asus p5q p45 çok iyi anakart yok iq9550 çokstabil falan.. vallaha bende ikiside mevcut.. hiç performans almıyorum 3.6 ghz de prime 95 testi daha saniye 1 2 çekirdek iptal.. ne yaptıysam olmadı.. oyunlardan bile atıyor.. hani bunun stabilitesi.. hepsi palavramı bu 4.0 ghz ye çıkan arkadaşlar full stabil yazmış yalan mı hesi.. saatlerce oyun oynuyosunuz ve hiç birşey olmuyor ha.. vallaha artık hiç inanmıyorum.. taş çatlasın 3.6 ghz diyorum.. herşeyi denedim olmuyor.. kimsede yardım etmiyor kaldık böyle.....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

çok önemli 2 sorum var . 1.si ben bu parçalarla xp çalıştırıyorum hata mı?. 2 si. bu anakartta ddr2 1066 ram kullananlar (anakartın kutusundada yazıyor siyah slotlar sadece tek kanal ram çalıştırır) siyah slota mı takın diyor. yoksa siyah slota takmayın mı diyor analartın üzerindeki yazı.. onu anlamadım ya..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
15 yıl
Binbaşı

1. Windows 7 son versiyonuna geçmelisin bence o sistemle... 1 haftadır kullanıyorum ve çok memnununum. tabi bu benim fikrim.
2. orada 1066 ddr2 ramların sadece siyah slotlara takılması gerektiği söyleniyor.

ayrıca sisteminin benzerini kullanıyorum sadece benim işlemci c2d e7300 2,66. önceki anakartım P5KPL-AM ile en fazla 3.0 a çıkarrtığım işlemcimi (3,00 geçince pc açılmıyordu) aynı donanımla sadece anakartı P5QC ile değiştirerek 3.4 e çıkarrtım ve üstünüde denemeye korktum açıkcası soğutmamın iyi olmadığı için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yüzbaşı

kardeş işlemciye 1.36 volt ver fsp 448 yap. nb voltage 1,4 fsp voltage 1,6 yap ramlerini en düşük yap 900 civarları geri kaln herşey auto kalsın kurcalama
gerisini asus halleder. asus farkıda bu işte kardeş .3,8 ghz problemsiz görüceksin. sonra bana pm at oldu die ok



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.