Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1320
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tercih konusunda kararsızlık
F
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Artık maksimum seviyeye çıktı bu kararsızlık. İstediğim bölümleri kaçırdım bi sene daha hazırlanmak istemiyorum seçeceğim artık birini.. Öncelikle istemeden okumak gibi bir durum olmaz şimdilik çünkü ne olursa olsun ben kendimi geliştirmek zorunda olduğumun farkındayım. Bulunduğum bölümde mutlaka yüksek lisansımı yapacağım hatta yurt dışını mutlaka zorlayacağım. Şuan benim için en önemlisi yabancı dili olan bir bölüm olması. İstanbul dışı da düşünmüyorum.

EA 2 bölümünden 318 puanım, 32 bin sıralamam var.

Marmara İngilizce Sosyoloji bölümü hem bana göreydi hem de yabancı dildi dolayısıyla gayet sıcak bakıyordum ama 2 gün önce kampüse gidip bölümü gördüm ve büyük soru işaretleri oluştu. Fen-Edebiyat'ın açık ara en küçük bölümüydü. Teras katında daracık bir koridor ve yanlış görmediysem 2 tane lise sınıfı kıvamında sınıf gördüm. Gerçi anfi olayı falan filan da vardır ama o bölümün ne kadar gelişmiş olduğu falan soru işareti benim için.

İşletme, İktisat gibi bir bölüme de hayır demem ama bunların İstanbul ve Marmara'da ki ingilizce bölümleri benim üstümde kalıyor. YTÜ İktisat'a çok daha yakınım ama orada okuyanların yorumlarına baktım ve olumlu konuşan kimse yok, herkes gelmeyin buraya falan demiş...

Yönlendirme değil ama tavsiye ve bilgilere ihtiyacım var biraz. En geç cuma günü vereceğim çünkü listeyi artık karar vermek zorundayım. Teşekkürler şimdiden.



J
15 yıl
Yüzbaşı

Vakıf üniversitelerinin %50 burslularını düşündün mü ?

edit : senin için araştırdım, istanbul ünv. iktisat fakültesi - işletme bölümü var

khas iktisat full burslu tutuyor

puanın ve sıralaman kötü değil yani..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judith -- 29 Temmuz 2009; 13:00:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam vakıflarda %50 tutanlar var güzel bölümler ama ben bizimkilere masraf çıkarmadan şu üniyi bitirip yurt dışına gitmek istiyorum. Ödeyebilecek durumları var ama ben sıcak bakmıyorum yani. Bir de vakıflarda sadece barajı geçipte gelen bi sürü idiotla aynı ortamda bulunmak soğutur beni...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Çavuş

gene senin tercihine kalmış ama eger ailenin durumu vakıf ünilerini ödeyebilecek durumdaysa vakıfların burslularını tercih et derim, cunku bahsettiğin bolumlerde ingilizce gormek avantaj olur ileriki hayatında devletlerdede ingilizce olanlar yuksek diyorsun ozaman vakıfları tercih edebilirsin. bence kaliteli vakıf ünileri var barajı gecen artık her vakıf unisine gidemiyor bence. O dedidin daha cok kıbrıstakiler için geçerli bence. İstanbulda işletme-iktisat konusunda bilgi-7tepe-k.has önerebileceğim okullar ve bunlarada okadar kotu ogrenci gitmiyor diye biliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Vakıflar şuan geri planda arkadaşlar.

YTÜ İktisat
İstanbul Üni İşletme

Bu bölümler 4+1 ve %30 İngilizce.

Bir de Marmara Üni %100 İngilizce Sosyoloji bölümü var. Bunlardan hangisini üste yazarsam o gelecek diyebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Up



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.