Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
705
Tıklama
0
Öne Çıkarma
500 GB Disk Alıcam Anakartımda Çalışırmı Acaba ?
D
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Anakart Modeli : "AsRock P4V88+"

Almayı Düşündüğüm HDD : MAXTOR 500GB 7200RPM 32MB NCQ SATA2 SATA2 SABİT STM3500320AS

Almayı Düşündüğün Yer : Hep**burda

Açıklama : Anakartımda Sata desteği var bundan 1 sene önce kullanıştım sata olan bir diski (şu an pata kullanıyorum bazı sebeblerden dolayı)
Sata II 'nin bu anakartta çalışıp çalışmayacağına dair biçok yerde yazılar okudum ama hiçbiri duymak istediğim yanıtı vermedi. Şimdi
ben bu diski alırsam ana kartımda çalışırmı çalışmazmı ?



A
15 yıl
Yarbay

HDD sata2, anakartınız sata destekliyor. Yani 16mb önbellekli olur ama çalıştırırsınız rahat rahat. Daha doğrusu yarı performansla çalışır ama mevcut HDD den katkat fazla performans vereceği için sorun olmayacaktır. Hem geleceğe dönük bir seçim olmuş olur. Ayrıca HDD yi bağladıktan sonra ufak bi "jumper" ayarı vardı çalışması için yapılması gereken. Forumda vardı ama hatırlamıyorum şu anda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Onbaşı

Aynı anakartı bende kullanmaktayım ve biri pata (ide) 80gb biri sata II 250 gb samsung hdd kullanmaktayım hız açısından bi yavaşlama yok.
Güzel bi şekilde çalışıyo. Bende ide yi söküp 500 gb samsung almayı düşünüyorum.
Yanlız 250 gb sata II diski alınca şu sorunlarla karşılaştım:
1. bilgisayarı açınca hdd 3 reset atmadan açılmıyodu. Bunun sebebi via chipsetin sata II ile olan problemleri diski samsungun sata 1-2 dönüştürücü yazılımıyla sata 1 çevirdim sorun düzeldi
2 emektar Celeron D 2.53 işlemcimi oc ile 3.2 kullanıyodum diski bi 120gb(genelde) bi 380gb bi 200gb gibi görüp saçmalıyodu uzun denemeler ve uğraşlar sonunda(kafayı yemek üzereyken) sorunun oc den kaynaklandığını gördüm. şuanda en fazla 2.83 olarak kullanabiliyorum 2.85 yapınca windows çöküyor. Mecbur böle kullanıyorum dediğim gibi şuanda bir problemim yok. umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

tamam o zaman çıkıp havaleyi yapıyorum hemen neticeyi paylaşırım burda


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
15 yıl
Yarbay

Bir sorun olmaz alabilirsiniz disk sata 1 modunda çalışacaktır.



K
15 yıl
Onbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: djpowerboy

tamam o zaman çıkıp havaleyi yapıyorum hemen neticeyi paylaşırım burda


Tekrar hayırlı olsun. Neticeyi merakla bekliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Yüzbaşı

evet diski aldım üstelik 2 adet :) ilk etapta bilgisayar açılışında görmedi diski söylendiği gibi jumper taktım şu an 500 gb olarak görüyor ve çalışıyor. peki şimdi bunun seagate tarafından çıkarılan firmwaresi varmış bunu ben sitesinden buldum biglisayara yükledim. ne yapmam gerekicek nasıl kurabilirim ? birde benim aldığım disklerin bu firmwareye ihtiyacı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim mevcut diskin durumunu firmware versiyonunu gösteren bir pgorgam varmı arkadaşlar ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniperson -- 24 Nisan 2009; 13:00:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Yarbay

sata modunda çalışsa bile önbellekte bir azalma olmaz sadece veri aktarın bandgenişliği sata2 300 mb den sata 1 150 mb a iner oda bu durumda çok takılacak birşey değil zaten teorik hızlar. yarıya inmesi gibi birşey sözkonusu değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Yüzbaşı

bu firmware olayı hakkında bi yönlendirirmisiniz beni rica etsem



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.