Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1318
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PCIex x4 sorunu
E
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar. Şöyle bir sorunum var.
Asus P5SD2-X model anakartıma tatığım Sapphire HD3870 Ekran kartı malesef x4 hızında çalışmakta. Anakartımda pcix16 slotu 1 tane var zaten ve kart ta buna takılı.
Dün biraz uğraştım sök tak yaptım. Bi ara x8 oldu ama tekrar yeniden başlattığımda eskisi gibi x4 te sabit kaldı. Böyle bir sorunla daha önce karşılaşan arkadaşlar oldumu? yada bir çözüm önerisinde bulunabilecek arkadaş varmıdır?
Diğer bileşenler şu şekilde;
P4 3.2 işlemci
P5SD2-X anakart
Sapphire HD3870 ekran kartı
2Gb ram
OCZ 500W psu
2253BW Monitör



F
15 yıl
Yarbay

şimdi anakartın o vga ya göre daha eski ve anakart biosun da ati38xx serisi desteği olmaya bilir bunun için son bios yükle tekar dene biosdan ayarlara tekrar bak ayrıca nerden görüyorsun kaç x çalıştığını?

+konu ile alakası yok ama o işlemci o vga dar boğaz yapar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet darboğaz yapacağının farkındayım. Son bios yüklü anakartımda. gerçi sahip olduğum biostan sonra bir bios daha var ama beta olduğu için onu denemiyorum yanlışhatırlamıyorsam son denememde sorunlarla karşılaşmıştım. Son olarak dün yine x4 - x8 arasında gitti geldi.
Veriyolu genişliğine:Everest Ultimate Edition, GPU-Z ve Ati CCC ile baktım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.