Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1687
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ati crossfire yapmak
T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gigabyte GA-MA78GM-S2H anakartım var ve onboard Ati radeon hd3200 ekran kartı var üzerinde. Şimdi elimde birde HD2400Pro ekran kartı var bunları hybrid crossfire yapabileceğim söyleniyor. ekran kartını makinaya taktıktan sonra catalyst control center da crossfire diye bi seçenek çıkıyor ve orda fazla seçenek yok sadece tıklayabileceğiniz bir yer var ve enable crossfire diye. ona tıklıyorum. catalyst conrol center da iki ekran kartımda görünüyor. fakat information center da graphics hardware kısmına baktığımda primary adapter olarak hd3200 kart görünüyor altında ise diğer kartım disabled adapter olarak görünüyor. Bu ekranı hd3200 e yani onboard karta taktığımda görünüyor. ancak HD2400 e taktığımda diğer kart hiç görünmüyor ve crossfire seçeneği de çıkmıyor. şimdi HD3200 e taktığımda primary adapter ve disabled adapter olarak gördüğümde crossfire devredemi oluyor anlamadım. yada nerde yanlış yapıyorum ?



T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

sorumun cevabını kendim vereyim :D belki işine yarayacak başka kişiler olabilir. hybrid crossfire sadece windows vista ile yapılabiliyormuş. xp sistemlerde olmuyormuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yarbay

Başarımı nasıl? Hybrid için genelde çok iç açıcı şeyler söylenmiyor da. Yani normal ekran kartı (HD 2400 mesela) daha iyi diye söyleyenler de gördüm, o nedenle sorayım dedim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hd3200 onboard kart daha başarılı aslında. hd2400 sorunlu olduğu için ekran kartımı değiştireceğime anakartı değiştirip hemde hd3200 ekran kartına sahip olayım diye böyle bir seçim yapmıştım. olmuşken hd2400 kartı da takıp hybrid yapmak mantıklı diye düşündüm ancak gerek yaptığım testlerde gerekse performansa olumlu bir etkisini göremedim açıkcası. misal 1080p bir video oynatırken (diyeceksinizki cpu daha önemli doğrudur) %1 bile katkısı olmadı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
15 yıl
Yarbay

Hocam biosda herhangi bi seçenek çıkmadı mı ? Zaten Hybrid Cf den pek performans beklemeyin derim fps kazanımı en fazla 6 fps



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.