Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
841
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ortalama Bir Süre İdare Edecek Kasa Tavsiyesi
B
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhabalar. Aşağıda yazdığım özelliklere sahip bir sistemim var. Mevcut kasam ise (bir anlık basit bir gazla ve para sıkıntısı dolayısı ile aldığım) Recom Midnight. Oldukça basit bir kasa ve havalandırması da kısıtlı. Intel E5200 işlemcim stok fanlı ve overclocksuz halde boşta 40 derece yükte ise 65 civarına gelmekte. Üstelik iki taraftaki kapak da açık ve evin için yaklaşık 15.5 derece. O yüzden yaz gelmeden yeni bir kasa almam gerekiyor. İlk başta çok iyi bir kasa alıp uzun süre kullanırım diye düşündüm. Ancak o kadar para bayıldıktan sonra ilerleyen zamanlarda ihtiyaçlarımı karşılayamayacak türden kasalar çoğunlukta olduğundan (Cosmos S'in çıkartılamayan anakart tepsisi ve bana pek de hitap etmeyen tasarımı/rengi gibi) şimdilik ortalama bir süre beni idare edecek bir kasa arayışındayım. Alacağım kasanın soğutması işlemcim yandığı için ve mevcut kasamda hava akışı gibi birşey bulunmadığından iyi olmalı. Fiyatı uygun bir seviyede olursa ekstradan iyi bir işlemci soğutucusu da almayı düşünüyorum overclock yapmak için. Aşağıda kafamda olan bir kaç modeli yazdım. Kullananlar varsa yorumlarını (özellikle stok haldeki ses seviyeleri ve üretim kaliteleri hakkında) duymak istiyorum açıkçası.

1- NZXT Tempest
2- Thermaltake V9
3- Coolermaster CM690
4- Coolermaster Stacker 810

Sistemimin özellikleri:

Intel E5200
Biostar 8800GT (üzerinde Arctic Cooling Accelero Twin Turbo takılı ve kasanın yukarıda bahsettiğim haliyle boşta 30 yükte 40 derece civarında)
Gigabyte P35-S3G Anakart
2x1 GB Mushkin DDR2 800 RAM
High Power 500 Watt PSU
Seagate Barracuda 80 GB
Seagate Barracuda 410 AS 250 GB

İki adet HDD'ye sahip olduğumdan ve 8800GT'de yaklaşık olarak 23 cm uzunluğunda olduğundan dolayı kasanın iç uzunluğu da önemli bir etken. O yüzden tavsiyelerinizi verirken bu konuyu da dikkate alırsanız sevinirim. (Şu anki kasamda HDD'nin güç kablosu ekran kartının PCB'si ile bitişik durumda ve takmak/çıkartmak tam bir karın ağrısı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.