Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
225
Cevap
8716
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kürtleri Türkleştirmek
C
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

böyle bir şeyin olabilirliği ne derecedir? uzun yıllar bir takım metodlarla denendi, tutmadı ve zaten tutması da mümkün değildi. kürtlerin "biz türküz" dediklerini, bunu benimsediklerini iddia etmek ne derece doğru? yok böyle bir şey. olduğunu iddia eden de hayal aleminde yaşamaktadır. peki o halde herşeyleri ile 'kürt' olan bu insanları türklerden ayırmak mı gerekir, yoksa "eğer bu ülkede yaşayacaksınız türksünüz! ya da hiç sesiniz çıkmasın kürtlük bir lazlık - çerkezlik - boşnaklık gibi algılanacak ve yaşanacak!" şeklinde bastırmak mı gerekli? bunlar, bu baskılar denendi tutmadı. herşeyleri ile kürt olan bu insanlar ne istiyorlar? hepsi de bir bölünmenin, güneydoğuda kendilerine ait bir ülkeleri olması hayali içersindeler mi? hepsi değilse ya diğerleri? onların da içerisinde bunlara sempatizan olanlar var onlar ne olacak? ya olmayanlar?
her yönü ile irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum kürt meselesinin. hamasi söylemler yerine gerçekçi çözümler üretilmeli, kürtler aslında 'türklüğü reddeden kadirbilmezler' olarak adedilmemeli. kürt meselesinde nelere dikkat edilmeli ne gibi metodlar kullanılmalı?

bakınız her bölge her şehir kendi halkı ile vardır. denizli'yi ele alalım. tekstilde dokumacılıkta geldiği nokta ortada. ben çok iyi bilirim, denizli'yi denizli yapan kendi insanıdır. devlet yapmadı orayı dokumacılık merkezi, denizli'liler kendileri yaptılar. ama ya güneydoğu insanı? istanbul'un en kaymak kazancını kaldıran güneydoğu insanı hangi şehrine hangi yatırımı yapmış ya da hangisi geldiği şehre geri dönerek orayı kalkındırmaya çalışmış? bu insanların hep "devlet devlet" diye bağrışmalarına sebep ne? bütün gün taburelerde oturup kırtlama çay içip tütün sararak devlet yolu gözlemek neyin nesidir? bu insanlar bu yanlıştan nasıl kurtulacaklar? kaç güneydoğulu göç neticesinde geldiği şehirden çevirdiği arazileri satıp ya da büyük şehirlerde çeşitli yollardan kaldırdıkları büyük paraları toplayıp "hadi gidelim şehrimizi bölgemizi mamur edelim, yatırım yapalım" dedi?

konu hakkında çok çok daha şeyler söylenebilir, söylenmeli. bu insanları rencide ederek değil tabi. olması, yapılması gerekenler söylenmeli. nedir olması, yapılması gerekenler?



G
16 yıl
Yarbay

Kabul edilmeyen Kürtlük değil ayrı devlet isteğidir sn. C4. Kimse Lazlığı, Gürcülüğü, Boşnaklığı tartışıyor mu? Herkes bunların farklı olduğunu bilmiyor mu?
Dahası Türk kim? Hepimizin oluşturduğu Anadolu coğrafyası insanlarının oluşturduğu ortak kimlik değil mi Türklük? Önce Türk tanımı üzerinde uzlaşmak lazım.

Başlangıç noktası temel yanlışın kabulü olursa bir yol alamayız.


Bu mesaja @C4, @MrKavinsky cevap verdi.
C
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

lehrer35 haklısınız, demek istediğim kürtlük daima bir "ayrı devlet isteği" ile çağrışım yaptığı için yıllarca kürtlük üzerine yüklenildi. buna elbette kürtler kendileri sebep verdiler. bu sebepten en kestirme yolun 'kürtlüğü reddetmek - yok saymak' olduğu zannedildi ve bazı uygulamalara gidildi. tabi ki sonuç vermedi bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Yarbay

bu devlette biri çıkıp boşnağa baoşnakça konuştuğu için kızıyormu veya gürcüye?

kürtlerde sorunu biraz kendilerinde arasınlar.burası bir ulus devleti,eyalet sistemi değil..


Bu mesaja 3 cevap geldi.
I
16 yıl
Yarbay

Geç kaldık 1700 ve 1800'lü yılların ortalarında kürtleri asimile etseydik şimdi kürt sorunumuz olmayacaktı.Eğitim ve kültürel alanda yoğun baskı altında tutacaktık.Şimdi onlarda bizim kültürümüzden olacaktı aynı dili konuşuyor olacaktık.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
16 yıl
Yarbay

HUCURAT 13- "Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır."

Mesele şu veya bu kimsenin nesebinden veya filan kavmin soyundan olmak değildir. Mesele insan olabilmektir. Türkler başka milletleri kendine benzetmeye çalışmamalı, Kürtlerde ayrılık çıkarmak yerine sadece adalet ve eşitlik istemeli..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
16 yıl
Yüzbaşı

Herkesi olduğu gibi kabul edersen devleti ayakta tutarsın, insanları değiştirmeye çalışırsan ayaklanırlar. İmzama bakın.



G
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST
Kürtlerde ayrılık çıkarmak yerine sadece adalet ve eşitlik istemeli..


Yok mu? Kürtlere başka hukuk mu uygulanıyor? Eşit değiller mi?


Bu mesaja @MrKavinsky, @OPTİMİST, @EhrimeN cevap verdi.
E
16 yıl
Yarbay

'' Türkleri Hainleştirmek ''



Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35


quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST
Kürtlerde ayrılık çıkarmak yerine sadece adalet ve eşitlik istemeli..


Yok mu? Kürtlere başka hukuk mu uygulanıyor? Eşit değiller mi?






Beni anlamadın sanırım. Adalet ve eşitlik taleb etmeliler diyorum , ha bu taleb karşılanıyor mu karşılanmıyor mu orası ayrı bir tartışma konusu. Ben onu bilemem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
16 yıl
Yarbay

Bu tam bir paranoya. Bir sürü haksız dayanak ile yola çıkan kürt faşizmi bugün şizofreniye dönüşmüş durumda. Türk'üm diyen devletin diğer unsurlarının yaptıkları tek hata sn C4 ün belirttiği kürt varlığını inkar politikası oldu. İnkar politikası bölücü faşistlerin ekmeğine yağ sürdü. Oysa o gün, ne var siz kürtseniz bizde .....yız. Aramızda ne fark var? Benimle senin hukukumuz mu farklı? Fırsat eşitliğine mi sahip değilsiniz? Seyahat ve yerleşme özgürlüğünüz mü yok? gibi haklı argümanlarla karşı çıkılsaydı bölücü faşizm bu kadar taraftar bulamazdı Kürt kökenli Türk vatandaşlarımız arasında. Kürtlük inkar edildikçe Türklükten nefret eder hale geldi Kürtler. Oysa kendileride Türklük apartmanının bir daire sahibi.



E
16 yıl
Yarbay

Eğer o bölgelerde yaşayan kürtlerin tamamı gerçekten böyle bir zihniyette olsalardı heralde orayı bu kadar elde tutamazdı Türkiye Cumhuriyeti. Bizim geçmişimiz hoşgörü örnekleri ile dolu. Bugün neden aramızda sorun çıksın.
Bugün benim inancıma göre bağımsız devlet isteyen herkes yanılgıdadır ve kandırılıyordur. Çünkü bağımsız devlete sahip olacak kadar güçlü olupta bağımsız devlet sahibi olmayan bir millet zaten yok dünyada. Şu anda bağımsız olmayıpda bunu bir şekilde isteyen, bir şekilde bu düşünceye kapılan bu gerçeği görmeli ve geleceğini kurmak değii mahfetmek üzere olduğunu bilmelidir.1 milyon, 2 milyon kişiyle devlet kurulmaz. Kurulsa bile bu sadece bir isimden ibaret olur ve o an ortada kimin düdüğü ötüyorsa onun kölesi olarak yaşarlar ve o kişinin işine geldiği andada varlıkları son bulur. Abhazya Gürcistan örneklerine bakalım. Bunların bağımsızlıklarından kendilerine gerçekten bi fayda var mı. Eğer Gürcüler ABD ye değilde Rusyaya yakın olsalardı Abhazya hala bağımsızlığı kimse tarafından tanınmayan bir yer olacaktı. Herşeyde Rusyaya bağlı olacaktı. Şİmdi de öyle. Bunlar kendi başlarına neye karar verebiliyorlar. Eğer biri önüne bir kaç seçenek sunup birini seç diyorsa ve sen bunlar arasıdan seçim yapmak zorunda kalıyorsan buna da bağımsızlık diyorsan, özgürlük diyorsan daha ne diyelim.
Uzun zamandır pek çok ileri zekalının söylediği fakat yalandan söylediği şey, eğitim. Bence bütün problem budur. Eğitim rastgele ellere ya da tv ve gazetelere bırakılamaz. Bugün tek sorunumuz onlar değil. Yaşadığımız çevrede eline silah alıp dağa çıkmamış ama aynı şekilde terörist olan bir sürü yaratık dolanıyor. Görev bilinci olmayan, annesine babasına hayrı olmayan insanlarla dolu hertaraf. Bunlar asker olursa o askerden ne fayda gelir. Veya başka bir meslekte olsalar onlardan ne fayda gelir. Bir zincirin sağlamlığı onun en zayıf halkasının dayanıklılığı kadardır. Suçu sadece bir kesime atmak yanlış olur. Ama suçun büyüğüne sahip olan kesimler olduğu da bir gerçek.
Yanlış yolda olan insanlara toplum da yaptırım uygulamayı bilmelidir. Hatta bu ( tabiki linçten bahsetmiyorum ) devlet tarafından bile desteklenmelidir. Hata yapan, toplum düzenini bozan, devletine ihanet eden insan yalnız kalmalıdır. Annesi babası, hanımı , çocukları bile tanımamalıdır onu. Bu onlara her türlü cezadan ağır gelir. Hangi insan bu derece yalnızlığa dayanabilir.
Tabi bunlar sadece benim aklıma gelen konulara göre benim söyleyebildiklerim. Olayın daha çok irdelenip üzerine çok düşünülmesi lazım. Ama düşünüldükten sonra daha zor olan eylem safhası başlayıp sonuca ulaşana kadar da devam etmeli.



K
16 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

'' Türkleri Hainleştirmek ''




Kürtler hain midir peki?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
16 yıl
Yüzbaşı

"Oysa kendileride Türklük apartmanının bir daire sahibi. "

Doğrusu sorunun özü Kürtlerin, meseleyi asla bu şekilde görmemelidir.
Çatışmanın tüm cepheleri onarılsa dahi, bu saatten sonra yukarıdaki cümle üzerinde uzlaşılabilineceğine inanmıyorum.

Çoğunluğu kendi apartmanları olduğunu savunuyor ve ancak iki komşu olunabilineceğine inanıyor.
Sanırım ulaşabileceğimiz son nokta bu...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 11 Ekim 2008; 21:54:47 >

W
16 yıl
Yarbay

Melik FIRAT buna:
"Bütün kuşlar leylektir, bütün ağaçlar kavak!" politikası diyordu.
Bu nedenle @C4'ün bu dayatmanın anlamsızlığına dair fikrine katılıyorum.
Senelerdir bir işe yaramadı, yaramamıştır.

Kürtleştirmenin anlamsızlığı 3 soruna dayalıdır:

1.Kürtler, örgütün baskısı ve zoru altındadır,
Kürtlerde temsili özgür bir irade geliş(e)memektedir.
Bu baskı yüzünden dindar demokrat Şerafettin ELÇİ ve
Sosyalist Kemal BURKAY TBMM'ye gelememekte ve örgüt dışı seçmeni meclise getirememektedir.

2.Seçim sistemi, temsili tam yansıtamamakta ve
Maalesef illegal temsilin yapılanmasına yaramaktadır
:
Seçim barajı % 5 olduğundan örgüt aşılamamakta,
Örgütü TBMM de pas geçecek bir kürt kitle partisi oluşamamaktadır.
Anayasa da bir kürt partisi oluşmasına müsaade etmemektedir.

3.Kürtler bağımsızlık istememektedir.
Ancak hâla birileri kürtlerin bağımsızlık devleti peşinde olduğunu savmaktadır.
Bu da Türk kamuoyunu yanıltmaktadır.
Vesselam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Yüzbaşı

Kürtler bu devleti sahiplenmiyor, benimsemiyor,
Doğal olarak , bu lanet devletten ne koparırsak kardır diye düşünüyor.

Diyarbakırlı cennete gidiyor.
Cennete girmek için herkesten bir miktar para isteniyor.
Diyarbakırlı diyor ki:
Ben vermem devlet versin.
Kırolar , tarihte devlet olamadılar, bir yer edinemediler.
Biz saflar onları himayemize aldık.
Evet safız.
Sinsi değiliz.
kanımızla geldik buralara.
Şimdi sahillerimiz kıro kaynıyo, şehirlerimiz kıro mafyalarıyla.
Kim Kürtlerle yaşamak istiyor.
PKK nın istediği bu belki.
Ama yok abicim Bu kürtler kültürümüzü bozmaktan, gerilim yaratmaktan başka bir işşe yaramıyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
16 yıl
Yüzbaşı

Bu anti kürt haraketleri (altınova, vs...) devam eder bu gidişle..
Ve de en doğal tepkidir.
Burada tepkisini ortaya koyması gereken sağduyulu kürt vatandaşlardır.
Evlatları ölürken asalak kardeşlere tahammül edemez bu insanlar....
Irkçı değilim ama Kürtlerin bizden götürdükleri getirdiklerinden çok gibi geliyo bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Biz kendimizi ne kadar Türk tutabildikte Kürtleri Türk yapmaya kalkıyoruz?



S
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: stnts

Kürtler bu devleti sahiplenmiyor, benimsemiyor,
Doğal olarak , bu lanet devletten ne koparırsak kardır diye düşünüyor.

Diyarbakırlı cennete gidiyor.
Cennete girmek için herkesten bir miktar para isteniyor.
Diyarbakırlı diyor ki:
Ben vermem devlet versin.
Kırolar , tarihte devlet olamadılar, bir yer edinemediler.
Biz saflar onları himayemize aldık.
Evet safız.
Sinsi değiliz.
kanımızla geldik buralara.
Şimdi sahillerimiz kıro kaynıyo, şehirlerimiz kıro mafyalarıyla.
Kim Kürtlerle yaşamak istiyor.
PKK nın istediği bu belki.
Ama yok abicim Bu kürtler kültürümüzü bozmaktan, gerilim yaratmaktan başka bir işşe yaramıyor.






Bazen diyorum ki şunlara azınlık hakları ver seçme seçilme haklarını elinden al o zaman akılları başlarına gelir

Niye başkası fedarel yapı istemiyoda bunlar istiyor sadece rahatlık batıyor bunlara



M
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35


quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST
Kürtlerde ayrılık çıkarmak yerine sadece adalet ve eşitlik istemeli..


Yok mu? Kürtlere başka hukuk mu uygulanıyor? Eşit değiller mi?






sence eşitlermi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.