Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1596
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NEDEN EL YAZISI ?
H
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kızım ilkokul 5. sınıfa gidiyor.Okulun başlaması ve ilk ödevlerle birlikte öğretmenden gelen ilk direktif bütün yazılar el yazısı ile olacak.Biliyorum bu Milli Eğitim Bakanlığının koyduğu bir şart,öğretmenin suçu değil ama hangi mantıkla bunu istiyorlar anlamıyorum.

Çocuk sınfta yazı yazarken ve ödev yaparken zorlanıyor.Ödevini yapma süresi uzuyor ve neredeyse daha sonra yazdığını kendi bile okuyamıyor.Günümüz şartlarında nerede el yazısı kullanılıyor Allah aşkına.Bilgisayarlarda mı,gazetelerde mi,kitaplarda mı,yoksa çocukların okul kitaplarında mı ?Amaç ne?Ayrı olarak bir güzel yazı dersi olur anlarım ama bütün dersleri el yazısı olarak yaptırmak saçmalıktan başka birşey değil.



R
16 yıl
Yarbay

benim kardeşimde 3.sınıfa gidiyor.1.sınıftan itibaren el yazısı yazıyolar.normal yazı yazmak yok asla.bazen bende sinirleniyorum ödev süresi uzuyor diye.mantığını anlamış değilim bende henüz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
11 yıl
Çavuş

Konuyu hortlatıcam ama sanırım bu yazdıklarım aydınlatıcı olacaktır.

NİÇİN BİTİŞİK EĞİK EL YAZISI

Avrupa ülkelerinin birçoğunda, ilköğretim okullarında öğrenci yazıya bitişik el yazısı ile başlar. İlköğretim okulu 1. sınıfta verilen büyük ve küçük olarak hazırlanmış cümle fişleri bile bitişik eğik el yazısı ile basılıp öğrencilere sunulmaktadır.
Öğrenci ders kitapları da aynı yazı stiliyle hazırlanmaktadır.
..................
..................
"Araştırmalar göstermiştir ki; insan parmakları, biyolojik yapısı gereği satır üzerinde kalemi 70 derece eğik olarak tutar. Kalem tutan parmak kasları, bitişik eğik yazmak için daha yatkındır. Kalemi 90 derece dik yazmaya zorlamak, hareket hâlinde olan otomobilin frenine basarak hareketi yavaşlatmak gibidir. Dik yazı yazmak da öyle… Parmağımızı ne kadar zorlarsak zorlayalım rahat, işlek ve seri yazamayız, parmak kaslarının doğal hareketini engellemiş oluruz. Kaslarımız zorlandığı için de çabuk yorulur, bıkkınlık duyar, yazmak istemez…"
...................
...................
SONUÇ:
Bazı eksiklikler olsa da yeni “Yazı Programı” eskisine oranla üstün özellikler taşıyor… Bu programla “yeni kuşağa” ilköğretim okullarında “bitişik eğik el yazısı” yazma beceri ve alışkanlığını verebiliriz… Yeter ki biraz çaba gösterelim. “Şimdiki çocuklar harika! “Verileni çabuk kavrayıp hemen uyguluyorlar… İnanıyorum ki öğretmenlerimiz de görünümü ve yazımı ile estetik özellik taşıyan bu güzel yazı alışkanlığını öğrencilerine kazandırmaktan haz duyacaklardır. Yine inanıyorum ki bu estetik yazı yazma beceri ve alışkanlığı giderek öğrencilerimizde ”kitap okuma zevk ve alışkanlığı”nı edinme duygusunu da körükleyecektir.”.. Başarı dileklerimle…

Kaynak : Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim Dergisi, ŞUBAT 2002 – SAYI : 2

Yazının tamamınahttp://www.rehberlik.biz/nicin-bitisik-egik-el-yazisi/ adresinden ulaşabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Binbaşı

bence çok saçmalık kası geliştirecek başka bişey yokmu makas kullansın ne bileyim boyama yapsın sen öğret öğret sonra deki aaaa bunlar böyle degildi sen bunu unut esas harfler hayatta kullanıdımız harfler bu şekilde senin

şimdi sanal alemdeydin gerçek hayata dön şimdi demek oluyor çocuga bana göre


http://forum.donanimhaber.com/m_98684228/f_//tm.htm#98684228




Bu mesajda bahsedilenler: @JamesCole
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.