Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
438
Tıklama
0
Öne Çıkarma
POERCOLOR ATI RADEON 9600PRO hakkında yardım edebilir misiniz?
X
16 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar, benim ilginç, bir o kadar da basit görünen bir problemim var. Öncelikle sistemimin özelliklerini yazayım :

MSI K8MM-V Anakart
AMD Sempron 2800+ 1.6 ghz işlemci
512 MB DDR 400 MHZ Ram
128 MB FX5200 Ekran Kartı
400 WATT Power Supply (Sanırım gerçek gücü bu değil)
Windows XP Professional Service Pack 2

Gerisi tefarrruat zaten...

Gelelim sorunuma.. Ben bu sistemi anakart ve işlemci değiştirmeden, biraz daha iyileştirebilmek uğruna 1 GB DDR 400 MHZ ram ve POWER COLOR ATI RADEON 9600PRO ekran kartı aldım. Kargoyla geldi, rami taktım sorunsuz tanındı, (Gerçi Bilgisayarımın özelliklerinde 1.5 GB ram yazıyor olması sorunsuz tanındığı anlamına mı geliyor bilmiyorum.) fakat ekran kartını taktım, takmadan önce FX5200'ün sürücülerini kaldırdım, bilgisayarı başlattım, ekran kartının sürücülerini yükledim (CD'dekileri). Bilgisayar yeniden başladığında henüz bir dakika olmuştu ki ekran karardı, görüntü gelmedi ve ardından monitör de kapandı sanki bilgisayarı kapatmışım gibi. Bir kaç kez daha denediğimde bilgisayarı açmayı, ya aynısı oldu ya da görüntü tamamen bozuldu, ekranda sadece binlerce renkten oluşan çizgiler, noktalar vs. belirdi ve o şekilde kaldı. Daha sonra FX5200 ekran kartımı yeniden takarak internette ufak çaplı bir araştırma yaptım neden olur bu diye fakat çok sonuç bulamadım. Farklı ekran kartlarında benzer sorunları olan kişilerin yorumlarından yola çıkarak farklı sürücüler yükleme yoluna gittim fakat yine aynı şey oluyordu.

Sonunda bir arkadaşım Power'dan kaynaklanabileceğini, ekran kartına yeterli güç gitmediğini söyledi. Bu arada yeri gelmişken belirteyim, ekran kartının aynı harddisk vb'de olduğu gibi bir güç gişi var. Tamam dedim, power'ı değiştireyim. Bilgisayarcıya gittim, power sordum, durumu anlattım, 250 WATT gerçek güç işini görür dedi. (Burada şüpheliyim). Tamam dedim ver deneyelim. 26 YTL'ye bu power'ı satın aldım. Geldim eve. Dedim bari sıfırdan başlıyım herşeye, bir de taze windows yükleyeyim. XP CD'mi bulamadım ve vista yükledim. Herşey normaldi, vista yüklendi, bilgisayar kapanmadı, kitlenmedi herhangi bir sorun çıkmadı. Sevindim. Fakat sevincim kısa sürdü. Bu sefer de XP'deki açılınca olan şey, oyun açtığımda oluyor. Mesela PES 5. Açtım oyunu, başlattım 2 dk oynamadım ki, aynı şey oldu. Counter'a girdim, bu sefer kapanmadı ama sanki ekran kartı hiç tanıtılmamış gibi. FX5200'den bile kötü grafikler. Diğer başka oyunlarda hemen kitleniyor.

Acaba daha güçlü bir power mı lazım bana?
Yoksa işlemci darboğaz mı yapıyor?
Yoksa sorunsuz dediğim Ram'de mi bir sorun var?
Ya da bir şeyleri yanlış mı yaptım, yapıyorum..?


Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar..



X
16 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Güncel arkadaşlar.. Yardım ederseniz sevinirim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
16 yıl
Yarbay

eski FX5200 kartının takınca her şey normal çalışıyorsa yeni aldığın Ram de sorun olmaması lazım. Ekran kartının 9600 pro olduğuna emin misin ? 9600XT lerde bile bahsettiğin güç girişi yok...9700pro ve 9800pro-XT kartlarda o güç girişinden var. Ama büyük bir ihtimalle ekran kartıyla ilgili bir sıkıntı var gibi...Emin olmak için ekran kartınızı alın ve Power aldığınız yere götürüp denemelerini rica edin..En güzel yöntem sanırım bu olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
16 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

9600PRO olduğuna eminim, en azından kutusunda yazan bu. Herhalde sıfır aldığım kartın kutusuna başka kart koymamışlardır.. :) Tavsiyen için teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.