Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
917
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Vatan Bilgisayarın Ayıbı:::Sesiz Kalma Ey Ahali
C
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ey forum ahalisi;
Vatan bilgisayarla ilgili yaşadığım problemi size de anlatayımda bilginiz olsun.
Çalıştığım şirket bana Dell İnspiron 1501 model bir bilgisayar tahsis etti. Vatan bilgisayardan aldık bunu. Son zamanlarda Windows iyice yavaşladığı için formatlattırıp yeniden yükletmek için Bornova şubesine 27 Haziranda bıraktım. Ara ara Cep telefonuma mesaj geliyordu falan numaralı ürününüzün yetkili serviste işlemi devam ediyor diye. Ben durumunu öğrenmek için arıyorum servisi 5. 6. sıraya alıyorlar beni, bekliyorum sıra gelcek diye, ama ne mümkün abartısız 1 saat beklememe rağmen 2. sıradan daha öne geçemedim. Şirketimizin sekreteri zaten vatan bilgisayar servisi diyince cinleri tepesine çıkar oldu artık. Neyse bu şekilde bilgi alamadım uzun süre. Bilgisayarıda aktif olarak şantiyelerimizde kullanıyorum, uzunca bir süre bilgisayarsız idare etmek zorunda kaldım ha oldu ha olcak diye. 4 Ağustosta gidip direk müşteri hizmetlerine sordum durumu bana demezlermi parça bekliyoruz diye.!!! Dedim bozuk değilki ne parçası bekliyorsunuz, dediler test etmişler hdd bozuk çıkmış yurt dışından!!?? gelcek onu bekliyoruz. Sanki mahrumiyet bölgesinde yaşıyoruz hdd bekliyorlarmış yurt dışından, bulunmaz Hint kumaşı mübarek... Tamam, bozuktur olabilir hadi dedim. Yasal süre doldu falan diyince müşteri temsilcisi beyefendi hemen telefona sarılıp Dell servisini aradı, durumu falan nedir diye. Tesadüf o ki parçada gelmiş yurt dışından ürünü yarın(5 Ağustos) hemen teslim etceklermiş... Sesimi çıkarmadım çıktım oradan.
Ertesi gün Vatan bilgisayara e-posta gönderdim yasal tamir süresi aşıldığı için ürünümün parasının iadesini istiyorum diye. Bu postaya ertesi gün görüştüğüm temsilci beyfendi cevap verdi, ürününüz hazır kabul etmenizi RİCA EDERİZ diye... Ben kabul etmiyorum değişim istiyorum dedim. Hala bana geri dönmediler. Uzun süre bilgisayarsız kaldım, çok mağdur durumdayım bekliyorum bakalım.
Başımdan geçenler bunlar. Şirket avukatı bu hafta içinde başvurmayı düşünüyor mahkemeye. Topu ona devrettim artık.

Firmalardan biraz daha müşteriye saygılı ve ilgili olmalarını bekliyorum. (Panasonic Türkiye mesela, Servis anlayışlarını tek geçerim Türkiye'de.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyi35 -- 9 Ağustos 2008; 16:30:36 >

R
16 yıl
Teğmen

tebrik ederim ceyi35.
zaten yaptiklari tek iş, yurt disindan cihaz alip kar koyup satmak olan bu firmalarin (ek deger uretmeyen, havadan para kazanan) birazda satis sonrasi desteklerinde kaliteli hizmete yogunlasmasi lazim. kanunun verdigi hakki sonuna kadar kullanirsin umarim.
herkes hakkiini savunamiyor. ozellikle turkiye de.senin davanda hakli cikacak olman ileride diger musterilerede adam gibi hizmet vermelerinin kapilarini acar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hepimizn bildiği gibi ülkemizde bu süreç biraz yavaş işliyor. Mahkeme sonuçlanana kadar uzun bir süre geçiyor. Haliyele beklemekten zaten yorulmuş olan kullanıcı yeter artık deyip kaderine razı oluyor ve yasal tamir süresi falan gözetmeksizin kabulleniyor ürününü.
Takip ettim biraz bu tip davalarda karşı tarafın avukatı arayıp mahkeme uzun sürer siz vazgeçin bu işten diye tehditler savuruyorlarmış, vazgeçmezse de ufak hediyelerle gönül almalara falanda rastladım.( mesele bi mause, flash bellek falan...) çok kullanıcı bundan bahsediyor.
Kendime ait olsa bilgisayar bende beklemeyi göze alamazdım belki, şirketimizin avukatı ben ilgilenirim dedi. Sevinirim dedim bende..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
16 yıl
Yarbay

Yasal yollardan devam edin lütfen...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.