Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1906
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Akasa Jr. USB Çıkışlı 3-Fan Kontrolcüsü (Siyah) İnceleme
B
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Pc bileşenlerini soğutmak adına kullandığımız fanların yüksek devirlerde çalışıyor olması, belki de bir çok son kullanıcıyı gürültülü bir ortamda bilgisayar kullanmak durumunda bırakıyor, kullandığımız fanların ürettikleri ses seviyesi (dBA değeri) minimum olan ürünleri tercih etmek mantıklı görünsede pc kasaları içerisindeki hava sirkülasyonunu ve yeterli performansı sağlayamadığı sürece bu fanlar mantıklı görünmüyor.

Artık günümüz pc kasalarının bir çoğu üzerinde kullanılan fanların 80mm ve 120mm boyutlarında olduğunu düşünürsek, birden fazla 80mm veya 120mm boyutundaki fanların devirlerini istediğimiz şekilde manuel ayarlayabilmek son kullanıcı için en büyük kolaylık haline geliyor. Kullanacağımız fan kontrolcü ile dilediğimiz zaman fanların devirlerini düşürerek çok daha sessiz bir pc ve ortama kavuşabilmek mümkün.

Akasa sizlere bu kolaylığı sağlayabilmek adına hem kasanızda çok az bir yer kaplayan hem de kasa içerisinde kablo karmaşasına neden olmayacak kablolara sahip bir fan kontrolcü üretmiş, kontrolcümüzün adı "Akasa Fan Control Jr. USB Çıkışlı 3-Fan Kontrolcüsü", şimd dilerseniz ürünü daha yakından inceleyelim.

Teknik Özellikler

* Uygulama Alanı: Standart 5.25" yuvaya takılır
* Boyutlar: 102 x 25 x 95mm
* Renk: Siyah
* Giriş Gerilim Değerleri: 12v ± 10%
* Çıkış Geirlimi: 6V -12 V ± 10%
* Güç Değeri: Her kanalda 10 Watt


< Resime gitmek için tıklayın >

Fan kontrolcümüz pc kasamızın üzerinde 3.5'lik yuvaya takılıyor, üzerinde 3 adet fan kontrol deviri olmakla beraber 2 adet USB 2.0 çıkışlara sahip. USB çıkışlar pc kasası ön paneli yada kolay erişilebilir yerlerde
çıkışı olmayan kasalar için büyük kolaylık sağlıyor.


Kontrolcü kutu içeriğine bakacak olursak;

< Resime gitmek için tıklayın >

1 adet 4 pin güç giriş kablosu, 3 adet fan kontrolünü sağlayan kablo, USB 2.0 anakart bağlantı kabloları, 4 adet sabitleme vidası ve kitapçık ile karşımıza çıkıyor.

Fan kontrolcümüzü kullanmakta olduğumuz RC-690 model kasamızın ön panelindeki 3.5'lik yuvaya takarak anakartımız ile devir hızlarını kontrol etmek istediğimiz 120mm fanlarımız ile bağlantısınız sağlıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >


Kullanmakta olduğumuz kasa yan kapağı üzerinde 2*120mm boyutlarındaki fanları ve 1*120mm boyutundaki egzoz fanımız ile yaptığımız bağlantı sonucu;

< Resime gitmek için tıklayın >


Fanlar daha önce anakartımız üzerinde ki fan bağlantı yerlerine bağlı ve maksimum devirde gürültülü bir şekilde çalışmaktaydı, bu küçük fan kontrolcü sayesinde fanların devirini istediğim şekilde manuel olarak ayarlayabilme imkanı buldum ve şu an daha sessiz bir ortamda pc kullanabiliyorum. :)

Son kullanıcı satış fiyatı $22.00 + KDV

http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=28_29&products_id=151



P
16 yıl
Binbaşı

Bende de aynı kasa ve aynı fan kontrolcüsü var Çok ufak ve pratik bi cihaz, benim tek sevmediğim nokta USB bağlantı uçlarının bir blok halinde değil çiçek demeti gibi dağınık olması bağlantıları yaparken biraz uğraştıyor Onun dışında çok kullanışlı, inceleme için teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
16 yıl
Teğmen

Uygun fiyatlı ve hoş bir ürün. Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Yarbay

bu ürün 2 ayönce piyasaya çıkmış olsaydı havada kapardım fakat piyasada ucuz bişey bulamadığımdam kendim bir tane yapmak zorunda kaldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: dangerousman

bu ürün 2 ayönce piyasaya çıkmış olsaydı havada kapardım fakat piyasada ucuz bişey bulamadığımdam kendim bir tane yapmak zorunda kaldım.


Bende kendi tasarımımı yaptım gayette memnunum. Bana yaklaşık maliyeti takmadığım ledleri ve swtcleri ile birlikte 3 adet fan kontrolor 8 YTL Kdv dahil :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
16 yıl
Yüzbaşı

ben aldım bu kontolcüden
bilgisayarın sesini nasıl azaltcam diye düşünürken bu ürün ilaç gibi geldi
kasadaki ve psudaki fanları bağladım, internetteyken ve ısınma sorunu yokken kısıyorum
hiç ses gelmiyo

çook faydalı bir ürün


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
16 yıl
Yarbay

İnceleme için teşekkür ederim.

oldukça faydalı bir ürün





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 11 Şubat 2008; 19:04:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Binbaşı

Kullanıyorum memnunum.Sonuçta bı fan kontrolcüsünden ne baklenebilirki.Kontrol ediyor ikide usb slotu var daha ne olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.