Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1127
Tıklama
0
Öne Çıkarma
kumanda sinyallerini başka bir kumanda sinyaline dönüştürmek
R
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

selam arkadaşlar , internette yaptığım araştırmalar sonucunda bir yere varamadım , inşallah aranızdan yardım edebilecek birileri çıkar.. yapmak istediğim şu : bir kumandadaki sinyali alıp başka bir kumandanın sinyaline dönüştürüp verebilecek elektronik devre.. amaç birçok elektronik aletin kumandasındaki kullandığımız çok az düğmeyi basit bir kumandada birleştirmek.. örneğin dvd playerımız , televizyonumuz , receiverımız (ses için) ve uydu alıcımız var..
ben sadece üzerinde 3-5 düğme bulunan basit bir kumanda kullanmak istiyorum (apple ın kumandası mesela , üzerinde sadece yön tuşları ve menü butonu var).
mesela dvd player açıkken kumandanın yön tuşları dvd playerdaki yön tuşlarını kumanda etsin , uydu alıcısı açıkken program ileri geri yapsın , ses düğmeleri sadece receiverdaki sesi kıssın yükseltsin.. yani yapacağımız elektronik devre apple kumandasından gelen sinyali alıp receiverın ya da uydu alıcının anlayacağı dile dönüştürüp başka bir sinyal üretip göndersin..
böyle birşeyin altından kalkabilir miyiz acaba? yoksa çok mu üst düzey elektronik bilgisi gerekir? sagılar..



R
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

sanırım çok zor bir konu , kimseden cevap çıkmadı :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Yarbay

A
16 yıl
Yüzbaşı

eğer kullanmak amacıyla yapmayı amaçlıyorsan evde rahat kulanabileceğin ve estetik bir görünüm olan bir devre olmaz
@sezer1247 dediği gibi akıllı bi kumanda alman
ama kendimi geliştirmek için bunu yapıcam diyorsan uğraşaman gerekir. çok üst düzey bilgi olmasada uygun alet edevat gerektirir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.