Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30
Cevap
13841
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TOSHIBA U300/U305 ALDIM, İNCELEDİM, FOTOĞRAFLADIM
A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Uzun zamandır araştırdığım ve mobilite kaygılarının ön planda olduğu bir tercih ile Toshiba nın yeni serisi U300/U305 laptop ımı aldım. 1 haftalık kullanım sonucu bahse konu ürünün (+) ve (-) yönlerini yazmaya ve yazıyı fotoğraflar eşliğinde süslemeye çalıştım. Umarım forum dostlarına ve bu ürün ile ilgilenen arkadaşlara bir referans olabilir.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Genel:

- Toshiba U305-S5077
- Windows Vista Home Premium (32-Bit)
- Intel 945 Chipset
- Intel Core 2 Duo T2080
- Wıreless 802.11a/b/g
- 1 gb Pc2-5300 Ddr Ram
- 8x Super Multi Dvd-Rw (LG)
- 160 Gb Toshiba Hd Sata 5400 Rpm
- Intel Gma950 Graphics Accelarator (8Mb-251Mb)
- 1.3 Mp VideoCam
- ExpressCard slot (ExpressCard/34 and Express Card/54)
- 5 in 1 Card Reader
- Microphone – Headphone Out
- 1394 Firewire
- 6 Cell 5400mAH Li-Ion Pil
- 13.3” TruBrite 1280*800 TFT
- 1.9 kg ( 6 Cell pil ile birlikte)
- 3* Usb port


Dizayn / İşçilik Ve Önsöz:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Toshiba nın malum tasarımlarının devamı niteliğinde. Ancak güncel trendlerden de etkilenmiş durumda. Örnek vermek gerekirse iç bükey ekran kapağı (üst kapak) tamamıyla 2007 trendinden Toshiba tasarım ekibinin etkilendiği / esinlendiğini göstermekte.

Ürünün tasarımı gayet hoş, herşey olması gerektiği gibi. “Ya keşke şurası da şöyle olsaydı” türünden yaklaştığım bir noktası olmadı. Ancak tabii ki bu durum tamamıyla subjektif.

Ürünün parça ve plastik kalitesi çıta üzeri tabir edebileceğimiz üst sınıf segmentte yer alıyor. Toshiba U300/U305 serisinde kaliteden taviz vermemiş. Zaten bu ürün gamında hitap ettikleri müşteri kitlesi belirli bir seviye üstü ve stabilite ile kalite konusunda taviz vermeyen potansiyel alıcılar. (bkz: Sony Vaio Sz serisi / Dell Xps M1330 serisi)

Toshiba, Notebook parça tercihlerinde geleneksel oem üreticilerden vazgeçmiyor. Mesela inceleme konusu üründe yine Lg 8x Super Multi Dvd-Rw ye rastlıyoruz.

Ama yine de 4200 Rpm Hd eleştirilerinden bıkmış olmalı ki, pil den taviz vererek bu ürüne 5400 Rpm Hd yerleştirmeyi uygun görmüşler.

Bu bölümün sonuç cümlelerini ise şöyle sıralayabiliriz;
Kesinlikle kaliteli parça ve genel görünüm. Elinize aldığınızda ve dokunduğunuzda “ Evet, gerçekten bu meretin plastiği kaliteli” dedirten bir yapıya sahip.
Hafif ve üzerinde uğraşılmış hissi veren dizayn.
İyi de bu aletin işçiliği kusursuz mu?

Tabiki hayır. Aşağıda yer alan 2 fotoğrafta görüleceği üzere 1 i ciddi (kişisel görüşüm), diğeri önemsiz 2 işçilik hatasına rastladım. İlki (ciddi olan) klavye de harflerin (buton ların) alt çizgilerinin aynı doğrultuda olmaması. Ki bu durum çoğu kullanıcının umurunda olmasa da ben bu durumdan hoşnut olmadım. Diğeri ise klavyeyi çevreleyen gri plastiğin, dış kaplama olan Onyx Mavi Yarı Saydam Plastik ile birleştiği noktada (aslında içeride kalıp görünmemesi gereken) görünmekte olan plastik birleşim nokta çıkıntısı.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Ekran:

Güncel rakiplerinin etkisinde Glossy-Parlak ekran tercih edilmiş. Ekran da ölü Piksel yok. (Ölü Piksel olsa idi garanti durumu hakkında en ufak bir bilgi bulunmamakta, ya da ben bulamadım)

Ekran, brightness seviyesi iyi / iyi üstü seviyesinde. Contrast yeterli. Büyük ihtimalle P-Mva panel kullanılmış. (Bunu da kesin olarak söyleyemiyorum. Zira bu konuda da herhangibir doküman bulunmamakta)

< Resime gitmek için tıklayın >

Söylenebilecek tek kötü durum. (ki oldukça rahatsız edici) fotoğraf ta da görüleceği üzere parlak ve yansıyan lcd.



Klavye ve Touchpad:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sorunsuz, tıkır tıkır sesler yok. Sallanan herhangibir parça yok. Bendeki üründe FingerPrint sensor bulunmamakta (malum, fiyat). Olmadığı için yorum yapamıyorum. Touchpad in sağ kısmında ve alt kısmında ekstra sensörler ile sayfa scrool özelliği otm olarak size yardımcı oluyor. Bu açıkcası benim çok hoşuma gitti. Gayet kullanışlı.

Hoparlörler;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bas namına hiçbirşey yok. Dinlediğiniz herşey tiz lerden ibaret. Ama çok mu kötü? Hayır. Zaten 13.3” lük bir notebook dan ne bekliyorsunuz ki? Bence normal. (Ya da normal olmasını umuyorum. Sonuçta o kadar para bayıldık di mi yani? )

Isı ve Gürültü:

İşte bu ürünle ilgili söyleyebileceğim en ciddi eleştiri: ISI. Maalesef ısınıyor. Evet evet (Bilinçli olarak 2 kere yazılmıştır) Ciddi olarak ısınıyor. Isıyı toucpad den, sol tarafta yer alan exhaust fanın soğutucuları olan bakır panellere kadar hissediyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse yatakta yarı uzanmış olarak 40-45 dk kullandıktan sonra dizimin üstünden kaldırdığımda dizimin (Ya da bacağımın) terlemiş olduğu gördüm.

Tahmini olarak ısının 50-60 derece kadar olduğunu söyleyebilirim. Zaten kullanım klavuzunda ve adaptörün üzerinde bu durum açık olarak belirtiliyor.

Çok mu kötü? Hayır. Acer kullanmış biri olarak facia boyutlardaki ısının ne olduğunu biliyorum. Çok da kötü değil demek istiyorum (ya da bu kadar para bayılan ben, bunu kabullenmeye çalışıyorum)

Gürültü ise tam tersi. Yok. Yanlış okumadınız YOK. Yok tan kastım çok az değil hakikaten yok. Sıfıra yakın gibi bişey. Kelimelere dökemiyorum ama hakikaten, valla billa  yok.

İlk başlarda acaba fan mı çalışmıyor diyerek kontrol ettiklerimde tek hissettiğim dışarı üflenen ılık hava idi. Yani fan çalışıyor ama gürültü yok. İleri de ne olur Allah bilir.

Cd / Dvd okurken aynı durum sözkonusu. Cd nin dönme sesini dahi duymuyorsuz. (Valla sağır değilim  )

Pil:

Yorumsuz olarak yazıyorum.

Normal kullanımda 3 saat 14 Dakika (word, xls, powerpoint, karıştırma kurcalama)
Wireless web surf, download vs 1 saat 12 dk.
Dvd film izleme, 1 saat 42 dk.
Pilin şarj süresi yaklaşık olarak 2 saat (buna fazla dikkat etmedim yaklaşık olarak yazıyorum)

Webcam:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Açıkcası çok da kullandığım bir enstrüman olmadığı için olsa da olur olmasa da olur gözüyle baktığım için fazla uğraşmadım. Ama hem fotoğraf hem de video çekebiliyor. 1.3 Mp çekim kalitesi ile ortalama bir cep telefonu kamerası kalitesinde. Hem video hem de fotoğraf çekerken çözünürlüğü manuel olarak 320*240 dan 1280*1240 a kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ancak video yu 1280*1240 yaptığımda (monitör desteklemediği halde) alet bayaa bir çırpındı ben de vazgeçtim.



Sonuç Cümleleri / + lar / -ler

Dürüst olmak gerekirse gayet memnunum. Tam istediğim gibi. Küçük, kaliteli, hafif, hızlı, sessiz. Daha ne olsun. (ısı konusunu okuyup da almaktan vazgeçecek düzeyde şüpheye düşen arkadaşlara ise Hayır diyorum. Kesinlikle alın. Ve bunda ciddiyim. Öyle çok da gözünüzde büyütecek kadar ciddi değil.

Artı lar:

- Kesinlikle kaliteli malzeme ve işçilik
- Hafif ve İnce
- 13.3” bir laptop ta 3 usb port
- İnanılmaz sessiz
- 5400 rpm Harddisk. Toshiba portable serilerde hep 4200 Rpm tercih ederdi.
- Webcam

Eksi ler:

- Isı
- Parlak ekran
- Kapakta “gocaman” bir TOSHIBA yazısı
- Fiyat

Syg. & Svg.

Not: Fotoğraflar Lumix Leica Fz-5 İle Çekildi.


[Edit]: Resimleri Düzenledim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akelei -- 8 Eylül 2007; 13:53:06 >

*
17 yıl
Teğmen

Hocam bn bu core 2 duodaki T2500 olaylarını anlamıyorum bi açıklayabilir msn? Almayı düşündüğüm laptopda T7300 diyor ne demek bu? Biraz cpu sistemi hakkında bilgi verebilir misin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

T7xxx serisi Intel in yeni platformu Santa-Rosa yı kullanıyor. 965 Chipset ile geliyor. Dolayısı ile daha hızlı fsb değerlerine sahip. Sonuç ta daha iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
*
17 yıl
Teğmen

sağol hocam bu arada hayırlı olsun...

max. 1700 dolara önerebilecein bi laptop var mı? bnde araştırıyorumda...

edit:internet üzerinden alışveriş yapmıyorum. yani piyasadan önerebileceklerin varsa onlara bakmayı tercih ederim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***T-MAC*** -- 8 Eylül 2007; 14:06:25 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Tavsiyem review / inceleme yazılarını okumanız. Ve laptop ı ne için kullanacağınıza kara verip, tercihlerinizi bu yönde kullanmanız. Mesela benim için önemli olan taşınabilirlik olduğu için grafik kartı ve oyun tercihlerimden ödün verdim.

Syg.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
17 yıl
Çavuş

beni de kapaktaki devasa toshiba yazısı çok rahatsız ediyor, şöyle kenara köşeye yazar insan, görmemişin toshibası olmuş sanki.



*
17 yıl
Teğmen

hem oyun olsun hemde officeler hepsiyle işim olur ama beni şöyle 5 yıl falan götürürse sorunsuz bir şekilde iyi olur... daha önce bu tip sorunlardan (masa üstü) başım çok ağrıdı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yarbay

eline sağlık dostum, kullandıkça perfomans ve uygulama hızları-stabilitesi hakkında da görüşlerini yazarsan memnun olurum. standart endüstri test sonuçları değil de kendi fikirlerini kast ediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

eline sağlık dostum, kullandıkça perfomans ve uygulama hızları-stabilitesi hakkında da görüşlerini yazarsan memnun olurum. standart endüstri test sonuçları değil de kendi fikirlerini kast ediyorum


Ok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

hocam bu kategoride bir laptop düşünenler için gayet güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş. özellikle oblektif olman çok güzel. emeğine sağlık


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
17 yıl
Binbaşı

eline sağlık. son zamanlarda gördüğüm en iyi Türkçe incelemelerden birini yapmışsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
17 yıl
Binbaşı

Akelei arkadasim yapmis oldugun inceleme icin seni kutlarim.
Bu laptopu almayi dusunen arkadaslar icin guzel bir arastirma olmus.
Ancak benim bir sorum olacak.
Bu laptopda klavyede herhangi bir esneme oluyormu?
Benim gordugum demo cihazlarin hepsinde bir esneme durumu soz konusu, Acaba demoda insanlar hirpaliyorda
ondanmi bu durumda ama oyle bile olsa Toshibanin kalitesine yakismiyor.
bu konuya bir aciklik getirirsen sevinirim.
Saygilar.



A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: hasancemal

hocam bu kategoride bir laptop düşünenler için gayet güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş. özellikle oblektif olman çok güzel. emeğine sağlık


Teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: notebookgentr

eline sağlık. son zamanlarda gördüğüm en iyi Türkçe incelemelerden birini yapmışsın.


Teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: populous

Akelei arkadasim yapmis oldugun inceleme icin seni kutlarim.
Bu laptopu almayi dusunen arkadaslar icin guzel bir arastirma olmus.
Ancak benim bir sorum olacak.
Bu laptopda klavyede herhangi bir esneme oluyormu?
Benim gordugum demo cihazlarin hepsinde bir esneme durumu soz konusu, Acaba demoda insanlar hirpaliyorda
ondanmi bu durumda ama oyle bile olsa Toshibanin kalitesine yakismiyor.
bu konuya bir aciklik getirirsen sevinirim.
Saygilar.


Teşekkür ederim. Bendeki üründe herhangibir esneme yok. Ama dediğiniz gibi ileride ne olur bilemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

toshiba daki klavye esneme olayı normal çünkü toshiba larda sıvı geçirmez klavye war.bu özelliği kalvyenin altındaki bir yastık sağlıyor.

esneme gayet normal fakat gereğinden fazla ise problem war demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
17 yıl
Er

gercekten cok ama cok yararlı bir inceleme olmus tesekkur ederim.
ben de aynı modeli arıyorum haftalardır ve mailini okuduktan sonra daha da almak istedim ama ne internette ne de magazalarda bu urunu bulamıyorum.
su an u300 modelinden sadece u300-10m var gibi gozukuyor etrafta.
sen ne zaman ve hangi magazadan aldin,acil yazarsan cok cok cok sevinirim.
tesekkurler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: wlion

gercekten cok ama cok yararlı bir inceleme olmus tesekkur ederim.
ben de aynı modeli arıyorum haftalardır ve mailini okuduktan sonra daha da almak istedim ama ne internette ne de magazalarda bu urunu bulamıyorum.
su an u300 modelinden sadece u300-10m var gibi gozukuyor etrafta.
sen ne zaman ve hangi magazadan aldin,acil yazarsan cok cok cok sevinirim.
tesekkurler.



Teşekkür ederim. Bendeki ürün yurtdışı kökenli.

Syg.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
17 yıl
Yarbay

emeğinize sağlık güle güle kullanın ancak kaça aldığınız göremedim sanırım nedir fiyat tam olarak



S
16 yıl
Teğmen

Öncelikle yeni bilgisayarın hayırlı olsun, güle güle kullan.

İkinci olarak bu kadar güzel ve detaylı yazdığın içinde tebrik ve teşekkür ediyorum. 1 aydır bu bilgisayar için tek bir yorum bile bulamazken sen bana tüm detayını anlattın. Gerçi benim alacağım u300-10m ama yanılmıyorsam seninki ile hemen hemen aynı. Artık aklımda hiç bir şüphe kalmadığını ve hazırladığın bu yorumdan etkilenerek yarın bu bilgisayarı gönül rahatlığı ile alabileceğimi söyliyebilirim.

Tekrar teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suvaribey -- 28 Ekim 2007; 23:14:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: suvaribey

Öncelikle yeni bilgisayarın hayırlı olsun, güle güle kullan.

İkinci olarak bu kadar güzel ve detaylı yazdığın içinde tebrik ve teşekkür ediyorum. 1 aydır bu bilgisayar için tek bir yorum bile bulamazken sen bana tüm detayını anlattın. Gerçi benim alacağım u300-10m ama yanılmıyorsam seninki ile hemen hemen aynı. Artık aklımda hiç bir şüphe kalmadığını ve hazırladığın bu yorumdan etkilenerek yarın bu bilgisayarı gönül rahatlığı ile alabileceğimi söyliyebilirim.

Tekrar teşekkür ederim.



Ben teşekkür ederim. Seçiminizden umarım mutlu olursunuz saygılar.

Bu arada üründen hala çok memnunum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
16 yıl
Er

selamlar, sonunda u305-s7477 modelini aldim amerikadan.
Orda wireless sorunsuz çalışıyordu, buraya geldim,wireless özelliğini hiç çalıştıramadım...
Ne tavsiye edersin?
Teşekkürler
Melih


Bu mesaja 1 cevap geldi.