Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
661
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yabancı Genç Yetenekler
A
17 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Dünyanın en büyük klüplerinin transfer stratejilerinde büyük ve önemli bir yer tutan yetenek avcıları ne yazıkki ülkemizde klüplerimiz tarafından sıklıkla kullanılmamakta. Özellikle İspanyol, İngiliz ve Fransız klüplerinin çok sık kullandığı ve her sene bir kaç tane süper yetenek çıkardığını düşünürsek ülkemizdede bu konuya önemverilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Yıllar önce Galatasaray Gana'dan 6 adet genç 14 yaşında futbolcu getirmişti, hatta biriside Fenerbahçe'de forma giyen Stephan Appiah'tı. Fakat ozaman yapılan bu işlem ilk ve son oldu. Taki geçen sene Beşiktaş'ın Bobo transferine kadar. Bir çoğunuz bilmiyor olabilirsiniz, 2 sene yapılan ve Messi'nin vitrine çıktığı U19 Dünya şampiyonasında Brezilya milli takımının golcüsü ve turnuvanın 1 numaralı yıldız adayı idi. Fakat ilk 3 maç sonrası gol atamayınca ve Brezilya erken elenince adı fazla Dünya piyasasında geçmedi.

Klüplerimizin bu konu üzerinde düşünmeleri gerekmektedir.



A
17 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Takımlarımız bırakın yurt dışındaki genç yetenekleri bulmayı benim yazım kurumadan daha kendi elindeki yetenekleri bile kullanamıyor.

Bkz. Ferhat (GS) takasla Manisa'ya gidiyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.