Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
432
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uprage sonrası meydana gelen takılma.
S
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İyi günler,
Abit Ai7 anakart, Gigabyte Ati Redeon9800 Pro ve Kingston 512 Mb DDR400 Ram altım ve dün akşam sistemime uprage yaptım. Bilgisayarımda XP Home SP2 yüklü, Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım.
Sistemi açıyorum anakart logosundan sonra ekrana bilgisayarımla ilgili bilgiler geliyor sonra XP ekranı gelene kadar(şu lütfen bekleyiniz yazan bölüm) tam 40 saniye geçiyor. Bu arada ekran siyah olarak bilgisayarım bekliyor. Bu 40 saniyenin ilk 35 saniyesi falan HD de dahil bir işlem görünmüyor(HD ışığı yanmıyor) Son 5 sn de hd işleme başılıyor ve XP nin o ilk açılırken gelen ekranı geliyor.
Bios ayarlarıyla oynadım ama herhangi bir sonuca ulaşamadım. Bu bekleme sizce neden olabilir.

saygılar.



E
19 yıl
Yarbay

sp2 ile de alakası olabilir.

Ben service pack2 yüklü 4 pcde service pack yüzünden az uğraşmadım.

Bence en iyisi sıfırdan kur herşeyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
19 yıl
Yüzbaşı

Bence biosa bak çünkü o arayüz gelince ancak windows iki üç saniye önce işe başlamış oluyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Teğmen

Xp ekranı gelene kadar sorun yoksa biosla ilgili bir problem yoktur. her türlü donanım check edilmiştir. o yüzden format atıp yeni donanımına göre yeniden kur bi sorun kalacağını zannetmiyorum. özellkile anakartı yeni değiştiysen böyle bir problem çıkması çok normaldir. diğer her türlü donanımın sürücü güncellemesi kolaydır fakat anakartla ilgili bir upgrade söz konusu ise işletim sisteminin tekrar kurulması gerekir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ben zaten herşeyi 0 dan kurdum. yalnızca hd de 3 bölüm var bu bölümlerden sadece c yi biçimlendirdim ve buraya xp kurulumu ve donanım tanıtımı yaptım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Teğmen

ana kartın sata sürücülerini yükledin mi? AMD anakartlar windows kurarken Raid driverlarini yuklemeden sata diskleri gormuyor. fakat intel boardlar goruyor. Senin boardun intel olmasına rağmen belki sata driverlarinda problem vardır. bence windowsu tekrar kurarken başlangıçta sorulan press F6 for raid driver gibisinden yazı çıktığında F6 ya basıp sata disketinden driverları yüklemen gerkebilir. birde öyle dene





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrinx -- 30 Aralık 2004, 11:05:33 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.