Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
605
Tıklama
1
Öne Çıkarma
3 Saat düşünüp 1 cümle konuşma sendromu nasıl atlatılır ?
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dostlar bir arkadaşımın ingilizcedeki çaresizliğine çözüm arıyoruz 3 ay ingilizce çalışıp bir yabancı ile sohbet etmeye kalktığında where are you from ? Sorusunu sizce neden ANLAMAMIŞ olabilir ?

3 ay ingilizce çalıştıktan sonra en azından çok ııııı lamadan basit cümleleri kurup söyleyebiliyor olması lazım lakin bir soru sorulduğunda gözler havaya doğru kalkıyor ve ardından duyulan ses düşünme efecti olan ıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı şeklinde oluyor ve ardından I ( AAAY ) Sesi geliyor çok şükür özneyi söyledi ondan sonra bi 20 saniye ımmmm ladıktan sonra want fiilde geldi hamdolsun ondan sonrası facia zaten.


Biz bu insana ingilizce öğretmek zorundayız nerde hata yapıyoruz anlamış değilim ne önerirsiniz ? İşin tuhafı ingilizce öğrenmeyi kendide istiyor bir problem yok çalışıyorda ondanda problem yok benim tespitim biraz bir şeyi nasıl öğrenebileceği konusunda bu illa ingilizce olmak zorunda değil herhangi bir şeyi nasıl öğrenebileceği konusundaki o öğrenme kültürü oturmamış birşey nasıl öğrenilir onu bilmiyor ama bende bir insana öğrenme kültürü nasıl öğretilir onu öğretmeyi bilmiyorum işin içinden çıkamadım.


Eline bir metin versek 1 sayfa 7-8 tane bilmediği kelime çıkıyor ona sözlükten bakıyor ve 7-8 kelime için yardım alarak 1 sayfa metni türkçeye çevirebiliyor okuduğunu anlama beceresi B1 düzeyinde diyebilirim. Ama dediğim gibi kültür yok kelimeleri türkçe okunuşu ile seslendiriyor örneğin should oluyor bize şould şud demiyoruz may ( mey ) seslendirmeye geldimi bildiğin MAY deniyor uyarıyosun ertesi gün gene aynı. How are you today ? diye soru soruldu kendisine dur bi düşünüyüm bugün ne yaptığımı dedi türkçe olarak okuduğunu anlama becerisi samimi söylüyorum B1 düzeyinde olan bir insanın how are you today? sorusuna du bakalım bugün naptım ben diye düşünmesini anlamlandıramıyorum ne yapalımda düzelsin bu çocuğun ingilizcesi ?

Bu insan üniversite hazırlıkta 1 sene ingilizce okumuş bi insan sıfırdan 3 ay ingilizcede çalışmadı yani geçmişi de var. ha aradan 5 sene geçmiş o ayrı mevzu ama okuduğunu çatır çatır çevirebilen bir insanın konuşmaya ve dinlemeye geldiğinde yerlere serilmesini anlamlandıramadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 13 Mart 2023; 3:37:4 >

X
geçen yıl
Yüzbaşı

Listening (dinleme) becerisi zayıf olduğu için cevap karşısında kala kalıyor.

TEMEL den İleri düzeye doğru metin dinlemesi yapması lazım.

Film dizi izleyerek dinleyerek falan değil.

Diyalog şeklinde soru cevap dinleme becerisi

https://www.elllo.org/index-A2.htm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Binbaşı

3 aylık çalışmayla hiçbir şey söyleyemez zaten çok da kasmamak lazım. Altyazılı hafif bir dizi veya film izletebilirsiniz. İlerledikçe altyazıyı İngilizce yaparsınız. Konuşma için de Discord kanalları veya online oyunlar kullanılabilir ilk etapta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Peki kaç ayda B2 düzeyinde bir ingilizce sahibi olunabilir ? özellikle listening ve speaking becerileri üzerine.




Bu mesajda bahsedilenler: @Scalh
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.