Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
1738
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Kılıçdaroğlu = Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık Saray tam odur.
H
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Grup Toplantısı’nda aynen şöyle dedi: “Açık söylüyorum, biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık Saray tam odur. Statükocu, anti-reformcu, anti-özgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler.”

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri bugün ekşi sözlük ve twitter gibi mecralarda "AKP bizim terk ettiğimiz CHP'dir" şeklinde yer aldı. Elbet birebir bu sözleri söylemedi fakat CHP genel başkanı bu sözleriyle ne kastettiğini açıklamalı. Hangi CHP dönemi kast ediliyor? Atatürk’ün CHP’si mi? İnönü’nün CHP’si mi? Baykal’ın CHP’si mi? Yoksa CHP’nin Mayıs 2010’dan önceki tüm tarihini mi kastetmektedir?

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması AKP'nin eski suç ortaklarından Cengiz Çandar gibileri pek sevindirmiş. Bu sözlere tek sevinen eski liberal tayfa da değil. Nurcu camiadan yeni Asya gazetesi de bu sözlere sevinmiş. O halde safların belli olduğunu söyleyebiliriz. yeni CHP yanına eski islamcıları, liberalleri ve Nurcuları mı alıyor acaba? Atatürkçülük ise artık CHP'nin oldukça yıpranmış bir maskesi.

Şimdi Bay Kemal'e düşen hangi CHP döneminden bahsettiğini açıklamaktır. Baykal dönemi ise o dönemde neden CHP'ye katıldın ve yıllarca vekil oldun? Neden hiç ses çıkarmadın? Fakat buna gerek yok. Senin hangi dönemden bahsettiğin bal gibi de biliniyor.


https://chp.org.tr/haberler/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-tbmm-chp-grup-toplantisinda-konustu-10-ocak-2023
"Sevgili arkadaşlarım, sevgili halkım; açık söylüyorum, biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık saray tam odur. Statükocu, anti reformcu, anti özgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler bunların tamamı, Kenan Evren'in hizasındalar."


https://www.yeniasya.com.tr/omer-faruk-ozaydin/kilicdaroglu-akp-bizim-terk-ettigimiz-chp-dir_576298
Ve en önemlisi de…
CHP’nin geçmişte yaptığı yanlışlara sahip çıkmayarak hatta özür ve helallik dileyerek;
“Biz değiştik, biz halkın partisiyiz, biz hangi yanlışları terk ettiysek artık Saray tam odur. Statükocu, anti reformcu, anti özgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler” sözü de takdire şayandı.
Şimdi bütün bu gelişmelerden sonra, 20 yıldır CHP discurundan nemalananlara bir çift sözümüz var; “Sahi kim CeHaPe?“

Bu arada Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Ali Gürler bu yazısında bu konuya epey değiniyor.


https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/kilicdaroglu-yeni-chp-esittir-eski-akp-2020721



Allah akıl fikir versin. Bu AKP'nin 1950 öncesi yani Atatürk ve İnönü CHP'si ile ne benzerliği var?
Yoruma Git
Hopdediks-Dediğimdediks - geçen yıl +7
Evet partiden Atatürkçüleri kovup pkk sempatizanlarını doldurdu. Demek ki eskiden partinin Atatürkçüleri,ulusalcıları , Atatürk milliyetçilerini barındırmak yan...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yigitcan19901 - geçen yıl +6
Beğenmeyebilirsin ama CHP'yi merkeze çekmese şuan zerre kadar umudu da kazancıda olmazdı muhalefetin, AKP'ye karşı. Şimdi seçimi kazanacağımızdan nasıl eminsek, Kılıçdaroğlu'...
Yoruma Git
Yorumun Devamı BlackGhost12 - geçen yıl +4
0
geçen yıl
Teğmen

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çoğu zaman ne dediğini bilmediğini düşünüyorum. Önüne ne verilirse onu okuyor sadece...

Bir çıkıyor helalleşme diyor ! Bir çıkıyor eski CHP'ye saydırıyor. Bir çıkıyor başörtüsü diyor. Bir çıkıyor 12 yıl sonra ansısız ben ABD-Almanya-İngiltere'ye gidecem diyor. Bir çıkıyor temiz para bulacam deyip İngiliz tefecilerene gidiyor. Bir çıkıyor dış politikayı eleştiriyor bir çıkıyor iç politikayı. Bir çıkıyor Selahattin demirtaş'ı özgür bırakacam ilk iş diyor. Bir çıkıyor KHK'lıları hepsini geri alacam diyor. Bir çıkıyor çifçiye bedava elektirik diyor. Bir çıkıyor Her muhtara yardımcı atayacam 200 bin öğretmen atayacam diyor. Neyi neden savunduğu neyi neden eleştirdiği neyi neden söylediği belli değil gibi davranıyor.

İnsan seçim öncesi neden kendi partisinin önceki dönemini eleştirir ? Neyle kimle hesaplaşıyor ! Zaten parti içersinde ulusalcı millyetçi Atatürkçü partili kalmadı neredeyse. Halen neyin hesaplaşmasıysa bu...

Not: Açık söylüyorum, biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık Saray tam odur. Statükocu, anti-reformcu, anti-özgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler.”

Bu sözler bazı kesimler için itiraf sayılır. Bakın görün CHP kabul etti böyleydiler. Statükoco- Reformlara karşı özgürlüklere karşı insanlara zülüm eden bir partiydi Kenan Evren Kafasındaydılar bakın genel başkanlarıda kabul etti. CHP'ye oy veremmekte haklıyır derler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı

Ben gerçek Chp yi istiyorum. Kk ya göre eski Chp = şimdiki saraysa tayyibe oy vermem lazım.

Ama tayyip de eski Chp değil. Beynim durdu.

kk veya imam versus tayyip olursa tayyibe basarım. (amaç yeterki ychp kaybetsin)

3. bir milliyetçi aday olursa o adaya basarım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

O kadar da uzun değil. Sen Erdoğan'a oy vermeyi dahi düşünüyorsan asla Cumhuriyetçi olamamışsın demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @miko_miko
T
geçen yıl
Yarbay

Geçen sene falanda yazdım şimdiki AKP 1950 öncesi tek parti CHPsidir diye ... Hatta 1960ların darbe yanlısı kendi çıkarı için askerlerden medet uman partidir

Çünkü şimdiki AKP 'liler devlete çöreklenen CHPliler gibi bırakmak istemiyorlar devletten gelen rahatlığı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Allah akıl fikir versin. Bu AKP'nin 1950 öncesi yani Atatürk ve İnönü CHP'si ile ne benzerliği var?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tek_Kisilik_Muhalefet
R
geçen yıl
Yarbay

Kendi eliyle verecek seçimi. Vallahi çok ... bir adam.
Hayatımda bu kadar boş konuşan, rakibe gol pası veren görmedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Yüzbaşı

chp nin temizlenmesi için veririm. chp kaybeder de ychp partiden kovalanırsa değer. kk seçilirse o zaman cumhuriyetin değerleri 20 sene daha boşaltılacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hopdediks-Dediğimdediks
Y
geçen yıl
Yüzbaşı

Evet partiden Atatürkçüleri kovup pkk sempatizanlarını doldurdu. Demek ki eskiden partinin Atatürkçüleri,ulusalcıları , Atatürk milliyetçilerini barındırmak yanlışmış. Neyse ki bunları partiden tasfiye edip pkk tarafına yanlayarak kendince doğru yolu buldu dersimli kemal.

Atatürk zamanında bu adamın memleketi Tunceli'de vatan hainlerini bombaladı diye güya 85 yıl önce ölmüş olan Atatürk'ten öç alıyor. Hem de bunu Atatürk'ün partisinde genel başkan olarak yapıyor ve ulu orta göz göre göre yapıyor. Ve dahası Atatürkçü geçinen chp seçmenleri de bu adamı partide tutarak bu adamın Atatürk'ü çiğnemesine destek veriyorlar.

Ben de zamanında 2 kez chpye oy attım sonra Allah'tan iyi parti kuruldu da oraya atmaya başladım. Gerçi Meral Akşener gidip Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemezse bu seçim iyi partiye de oy atmam.

bu arada bana göre Akp = Adnan Menderes'in Demokrat Parti'si.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Ocak 2023; 22:16:55 >

C
geçen yıl
Yarbay

akp secilirse ici bosaltilabilecek bir deger kalmayacak ama.




Bu mesajda bahsedilenler: @miko_miko
G
geçen yıl
Yüzbaşı

akp chpyide temizlerse hanedanlığını kanıtlar. Böyle bir şeyi talep etmek babadan oğula padişahlık sistemine okey demekten farksız. Ben akp de chp de oy atmış biriyim. Lakin akp inanılmaz bir yerleşim kurdu. Bunun ilerisi korkunç bir durum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 17 Ocak 2023; 21:33:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @miko_miko
B
geçen yıl
Yarbay

Beğenmeyebilirsin ama CHP'yi merkeze çekmese şuan zerre kadar umudu da kazancıda olmazdı muhalefetin, AKP'ye karşı. Şimdi seçimi kazanacağımızdan nasıl eminsek, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi milletle barıştırmasının payı büyük.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
geçen yıl
Yüzbaşı

chp son seçimde eskisinden dahi az oy aldı yanlış hatırlamıyorsam %24 25lerdeki chp %22ye indi. bu seçim kaç alacak o da mechul.

chp'nin ve kılıçdaroğlu'nun tek yaptığı iyi şey iyi parti'ye milletvekili verip iyi partinin grup kurabilmesini sağlamak. yoksa chp bu kılıçdaroğlu baştayken iyi parti olmasa büyükşehirleri rüyasında bile alamazdı. iyi parti sayesinde chp tarafında gelmesi imkansız gibi olan sağ muhafazakar oylar millet ittifakına geldi.

ama chp'nin oyları dediğim gibi 22ye indi. kılıçdaroğlu genel başkan olmadan önceki seçim %21 almış chp. şimdi tam 15 sene sonra aldığı oran %22. pek bir fark yok neye yaramış bu merkeze çekme stratejisi ?

ve dahası bu şekilde giderse (ki seçimi bir şekilde rte'nin kazanacağını ve kemal kılıçdaroğlu'nun da chp'nin başında kalacağını düşünerek -hem aday olacak hem kaybedecek hem de parti başkanlığından istifa etmeyecek- yazıyorum) chp bir sonraki seçimlerde anamuhalefeti iyi partiye kaptırır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Ocak 2023; 21:59:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @BlackGhost12
L
geçen yıl
Yüzbaşı

KK açık açık hangi yanlışları terk ettiklerini söylese ya...Neden söyleyemiyor?

KK yaptığı açıklamalar ile adeta bölüm sonunu geçmeye çalışan oyunculara benziyor.Tüm tuşlara aynı anda basıyor.Bir yandan HDP'lileri CHP'ye katmaya çalışırken diğer yandan tarikatlara ve cemaatlere göz kırpıyor.Bunları bir yandan yapıyor bir yandan da ülkücüleri kendi partisine davet ediyor,Cumhuriyet değerlerini tartışmaya açtırmayacaklarını söylüyor.

Kısaca bir dediği bir dediğine uymuyor.Adeta 2002 öncesi malum kişinin 'gömlek değiştirdik' söylemlerinin birebir aynısını ve hatta daha ilerisini söylüyor.

Ancak anketlere baktığımızda bunun halkta bir karşılığı olmadığını görebiliyoruz.Hala daha malum parti %30'ların üzerinde gözüküyor.CHP ise genelde çoğu ankette %25 civarında yer alıyor.Asıl yükseliş İYİ Partide yaşanıyor.Yanılmıyorsam yeni yayınlanan anketlerin birinde İYİ Parti %16 gibi bir oy oranına ulaşmıştı.

Söylemek istediğim CHP'nin bu tür açıklamalarına lafta 'barışmak' istediği kesimler inanmıyor veya samimi bulmuyor.Zaten ortada barışılacak bir şeyde yok.İki tarafın hayata bakışları ve ideolojileri bu kadar taban tabana zıt iken ortada buluşmak mümkün değil.Hani CHP'den başka muhalefet partisi olmasa KK'nın bu açıklamalarını bir yerde anlayacağım ama böyle bir durumda söz konusu değil...HDP varken,Gelecek ve Deva varken hatta malum parti varken CHP'nin sözde 'barışmak' için kendini parçaladığı kesimler neden CHP'ye oy versin?

CHP'nin yapacağı tek şey halkın gündelik sorunlarına eğilerek bunları gündeme getirmek ve çözüm önerileri ileri sürerek halkın desteğini kazanmaktı.Ama bunu yapmıyor.Çıkın sokağa,gidin herhangi bir markete insanların anayasayı değil,seçimleri değil,açılım sürecini değil,parlamenter ya da başkanlık sistmelerini değil sadece ekonomiyi ve ekonominin yanında özellikle büyük şehirlerde artan kaçak,sığınmacı ve mülteci problemini konuştuğunu görürsünüz.Halkın 'gerçek' gündemi ile sözde muhalefeti temsil eden altılı masanın gündemi arasında neredeyse hiçbir paralellik yok.Altılı masa adeta Norveçte,İsveçte muhalefet yapan,ekonomi ve sığınmacı sorunu olmayan bir ülkede siyaset yapan partilere benziyorlar.

Ve ne yazık ki bu gidişle göz göre göre seçimleri tekrar malum partiye ve malum kişiye 'altın tepsi' ile sunacaklar.Şurada seçimlere beş aydan az zaman kalmış ama muhalefet hala daha kitleleri yönlendirmeyi beceremiyor.Zira ortada halkın gerçek sorunlarını benimseyen ve çözüm önerileri sunan bir ana muhalefet yok.Bu olmayınca da ne yapsalar boş...

Şuan malum partiye en iyi muhalefeti altılı masa değil malum partinin kendi beceriksizliği ile batırdığı ekonomi ile malum partinin milletin başına bela ettiği sığınmacılar yapıyor...Altılı masada tüm ümitlerini halkta yükselen memnuniyetsizliğin kendilerine oy olarak dönmesine bağlamış ama o oyları kazanmak için çaba harcadıkları yok.

Tamamen 'bindik bir alamete gideyok kıyamete' durumu yaşanıyor...

Hatta altılı masanın seçim şarkısıda olabilir;


https://www.youtube.com/watch?v=yYPb47podLM&ab_channel=AnadoluRock





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 17 Ocak 2023; 23:1:22 >

S
geçen yıl
Yüzbaşı

Yaptığı açıklamaya bak. 6lı masa komple çekilsin. Hdpliler Ümit Özdağa oy vermez. O yüzden Muharrem İnce tek aday olarak Cumhur ittifakının adayına rakip olsun. Bakalım Tayyip kimi aday yapacak? Tayyip kendini aday yaparsa bu halk o kadar ahmak değildir herhalde oy versin. Kanunsuzluğa göz yummuş olunur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Yarbay

Sırayla rolleri değişiyoruz mu diyor yani



A
geçen yıl
Binbaşı

Gılıştar Atatürk ile hesaplaşmayada girmiş.



F
geçen yıl
Binbaşı

kılıçdaroglu bu iş olmaz



E
geçen yıl
Yarbay

Seçime kadar hiç ağzını açmasa, hiç konuşmasa, ekranlara dahi çıkmasa, emin olun mevcut oyundan daha fazla oy alırdı. Kendi oylarını düşürüp duruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
geçen yıl
Yarbay

Bizim halk adalet, hak, hukuk, eşitlikten ne anlar. Çoğunluğa bunları sabaha kadar anlat, anlamaz.

Anlamayan bir kitleyi, bu söylemler ile kendine çekmeye çalışmak anlamsız.

Tamam bunları yapmak isteyebilirsin ama kazanmak için bunları anlatman anlamsız.

Kazanmak istiyorsa yapması gerekenler basitti,

Selahattin Demirtaş, kavala, özgürlük, demokrası, eşitlik tırı vırıları yapacağına

Şunları deseydi kesin kazanırdı. Kendi aday olsa bile kazanırdı.

Çiftçiye gereken desteği vericez. Kırsalda yaşayanlar şehirlere göç etmek zorunda kalmayacak.

Elektrik, su, doğalgaz faturalarında vergileri indiricez.

Alımgücünü arttırıcaz.

Doları düşürücez. Piyasayı halkımızın refah düzeyini arttıracak seviyeye getirecez.

Ev ve araba almak sorun olmayacak.

Mazot, benzin, sigara, alkol fiyatlarını düşürücez.

Suriyeli ve mültecileri ülkelerine geri göndericez. Bunu her çıktığı yerde özellikle çocuğa anlatır gibi sürekli tekrarlayacak.

Sınırları tekrardan koruyacaz. Sınır namustur.

İşsizliği azaltarak çözecez.

Sadece İstanbul a değil, ülkenin dört bir yanına organize sanayi kuracaz, yatırıma teşvik verecez.

Milletimizin güvenliği ve huzuru için savunma sanayisini daha da güçlendirecez.

Bunları papağan gibi tekrarlasa, başka hiçbir şey yapmasa net kazanacaktı, kendi kendine oylarını düşürdü.

İnsanların birinci sorunu olan geçim sıkıntısını, karın tokluğuna çalışması sıkıntısını görmezden gelip, özgürlük, demokrasi, adalet söylemleri yaparsan, aç insan bunlardan hicbirsey anlamaz. İlk önce karnını doyuracam de, sonra tok adama anlatın bunları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 18 Ocak 2023; 6:43:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.