Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
1188
Tıklama
4
Öne Çıkarma
'6 Nisan'dan sonra olacak bir seçime HAYIR diyeceğiz' diyen İyi Parti'ye Kılıçdaroğlu Şoku!
Y
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

"Seçimler 6 Nisan'dan önce olursa ve eski sistemle seçime girilirse erken seçime evet vereceğiz bu tarihten sonra olacak herhangi bir erken seçimi kabul etmeyeceğiz" diyen İyi Parti'ye "Seçimlerin 14 Mayıs'ta olacağını düşünüyoruz" diyen Kılıçdaroğlu Şoku.

videoda dakika 5:05 ten itibaren izleyebilirsiniz. dün akşamki yayına ait olan bir video.


https://www.youtube.com/watch?t=309&v=KtQvLX2O7lA&feature=youtu.be


Daha önce burada bir konu açmıştım "muhalefet neden 6 nisan öncesi erken seçime evet diyerek Tayyip Erdoğan'ın aday olmasını sağlıyor ?" şeklinde.

O konuda "eski sistemle seçime girmek istiyorlar o yüzden 6 nisan'a onay veriyorlar" diyen arkadaşlar olmuştu.

Aynı arkadaşlar şu anda Kılıçdaroğlu'nun hem yeni seçim sisteminin devrede olacağı hem de erken seçim olarak yapılacağı için Tayyip Erdoğan'ın anayasaya takılmadan 3.kez aday olabilmesini sağlayacak olan bu tarihe onay vermesi hakkında ne düşünüyorlar merak ettim ? Seçimlerin normal tarihi 14 mayıs tarihinden 1 ay sonra iken 1 ay daha bekleyip rte'nin anayasaya göre seçime girememesini sağlamak varken ve en kötü durumda rte'nin anayasayı çiğneyerek aday olmasını sağlamak varken bu 14 mayıs(ayrıca bu tarih aylarca konusuluyordu Akp'nin ve Rte'nin istediği tarih olarak) tarihini tercih etmenin amacı nedir ?

kendi görüşümü de söyleyeyim. Bana göre Kemal Kılıçdaroğlu , bu dünyada Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki en büyük ikinci akplidir. Ayrıca kendisini Chp'nin başına geçirenlerin, rte'nin ülkenin başında yıllar boyunca kalabilmesini sağlaması için geçirdiklerini düşünüyorum. Görevinin de Rte ve akpnin iktidarına demokratik olarak meşruiyet sağlaması olduğunu düşünüyorum. Bana göre hepimiz bir oyunun içerisindeyiz. Halk kimsenin umrunda falan değil herkes ülkeyi ve kaynaklarını kendi adamları ile birlikte yemenin peşinde.

Sizlerin bu durum hakkındaki görüşleri nedir ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 15 Ocak 2023; 11:19:36 >

Az önce haberde İsrail’ in yeni hükümetinin yargının yetkilerinin bir kısmını senatoya devreden yasanın görüşülmesini protesto eden on binlerin meydanlara aktığı haberi v...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Cem_Alim - geçen yıl +8
6 Nisan öncesine varız fakat sonrasına yokuz diye CHP milletvekilleri de açıklama yapmıştı. İYİ Parti onay vermiyor CHP onaylıyor diye bir şey yok. İktidar da 6 Nisan öncesinde seç...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Aragorn Elessar - geçen yıl +6
Öyle bir konuşuyorsunuz ki, sanırsın seçim formaliteden yapılacak. Nasıl olsa YSK Erdoğan'ın emrinde olduğu için sonuç aslında belliymiş gibi! Öğrenilmiş çaresizlik y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Aragorn Elessar - geçen yıl +3
A
geçen yıl
Yarbay

6 Nisan öncesine varız fakat sonrasına yokuz diye CHP milletvekilleri de açıklama yapmıştı. İYİ Parti onay vermiyor CHP onaylıyor diye bir şey yok. İktidar da 6 Nisan öncesinde seçim yapmayacağına göre Muhalefet erken seçimi(14 Mayıs) mecliste kesinlikle onaylamayacak. Yalnız Erdoğan, meclisi fesh edip seçime götürebilir deniyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 15 Ocak 2023; 11:32:54 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yalnız Erdoğan şu anda 2.döneminde olduğu için meclisi kendisi fesh edip tekrar seçime götürdüğünde anayasaya göre kendisi 3.kez aday olamıyor. neden bunu söylemiyor muhalefet o halde ? Erdoğan anayasaya göre şu anda 2.döneminde olduğu için erken seçim olmadan aday olamıyor, o yüzden tek bir şansı var 360 milletvekili ile erken seçime gitmek. diğer yol da meclisi kendi fesh ederse de 1.döneminde olursa tekrar aday olabiliyor fakat kendisi şu anda 2.döneminde olduğu için tekrar aday olamıyor.

Belli ki erdoğan kendisini anayasaya aykırı olarak 1.döneminde olarak görüyor ve dolayısıyla meclisi fesh ederek tekrar aday olmayı planlıyor fakat, neden muhalefet cephesinden "anayasayı çiğnemeyi planlıyorsun, anayasaya göre sen 2.dönemindesin 1.döneminde değil, bu yüzden de seçimi meclisi fesh ederek erkene alacağın bir durumda tekrar aday olamazsın" diyen kimseyi görmüyorum ben ?

El birliği ile anayasanın çiğnenmesine ses çıkarmayacaklar gibi duruyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 15 Ocak 2023; 11:40:56 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aragorn Elessar
A
geçen yıl
Yarbay

Hocam diyeceklerdir fakat yine son kararı YSK verecek biliyorsunuz. YSK anayasaya göre hareket ederse aday olmasına izin vermez ama kim YSK'nın onay vermeyeceğini düşünüyor? Erdoğan 6'lı masaya anayasadan bahsediyordu, Davutoğlu'nun konuşmasıyla ilgili.(Böyle bir şey anayasa da yok bunlar ne diyor gibilerinden.) Bakalım kendisi anayasaya uyacak mı? Muhalefetin bence bunu kullanması lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 15 Ocak 2023; 11:54:32 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yigitcan19901
A
geçen yıl
Binbaşı

Ha ysk ha tüik ikisi de aynı gözümde bilmem anlatabildim mi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alex59 -- 15 Ocak 2023; 13:47:58 >

A
geçen yıl
Yarbay

şok derken?! chp aylardır aynı sözü söylüyor.
bu yayını izlemedim ama eski yayınlarda,
biz önerdiğimizde kabul etmedikleri için
onların önerisinide biz reddediyoruz
tarzında konuşuyorlardı.
bunu iyi ve diğer ortaklar, yandaşlardan daha iyi biliyor.
rahat olun!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
geçen yıl
Yüzbaşı

YSK'nın onay veremeyeceğini muhalefet değil malum kişi düşünüyor.Bu nedenle hiç aday olma veya olamama mevzusunu gündeme getirmeden memleketi ufaktan ufaktan erken seçime götürmeye çalışıyorlar.Zira anayasaya göre malum kişinin üçüncü defa aday olması mümkün değil.Ancak erken seçim olduğu takdirde bu mümkün hale geliyor.Ama nedense ana muhalefet dahil altılı masanın teki bile çıkıp bunu söyleyemiyor.

Ha seçimler zamanında yapılırsa YSK o zaman anayasayı çiğneme pahasına adaylığı onaylar mı?Bunu zaman gösterir ancak anayasayı çiğnemek ciddi suçtur.Bugün olmasa bile gelecekte bunu yapanlardan ilaki hesabı sorulur.Ümit Özdağ bu konuda açık uyarıda bulunmuştu.Bu nedenle YSK üyelerinin böyle bir risk almaları çok zor.Mesela 2019'da yerel seçimler tamamen hukuka aykırı birşekilde iptal edildiği için dönemin YSK başkanı iptal kararına karşı çıkan dört üyeden biri olmuş,karar oy birliğiyle değil oy çokluğuyla alınmıştı.


https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48180567


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aragorn Elessar
A
geçen yıl
Yarbay

Muhalefetin erken seçimi topyekün kesinlikle kabul etmediği bir meclisten geriye sadece YSK'nın üzerine düşeni yapması kalıyor. Muhalefetten öte olay YSK'da.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
C
geçen yıl
Binbaşı

Az önce haberde İsrail’ in yeni hükümetinin yargının yetkilerinin bir kısmını senatoya devreden yasanın görüşülmesini protesto eden on binlerin meydanlara aktığı haberi vardı.

Koyun olmamak böyle birşey….



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen yıl
Yüzbaşı

Ses çıkarmayacaklar çünkü ses çıkarırlarsa kaybederler biliyorlar. Artık eskisi gibi tecrübesiz değiller. Biliyorlar ses çıkarırlarsa önce mazluma oynayacak, sonra nasılsa kendi atadığı adamlar seçime girmesinde hukuki engel yoktur diye karar çıkaracak. Şey gibi düşünün, Rusya Zelenski'yi öldürse şu anda, sonsuza kadar hem kahraman olur hem de hep canlı kalacak bir direnişin sembolü olur ama öldürmeden yenerse hiçbir şey olmaz. Öldürmeden yenmek lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yigitcan19901
Y
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

muhalefet eğer bu konuda sesini çıkartmazsa tayyip erdoğan bir 10 sene daha cb olarak başta kalır benden söylemesi.

bu seçimi kazanarak ve 2018-2023 arasını 1.dönemi olarak saydırırsa 2023-2028 2.dönemindeki 5 sene, bir de 2028 de bu çakma sahte muhalefet ile seçimi erkene alıp 3.kez aday olup kazanırsa 2033 e kadar başta kalır. ondan sonra da eğer hala hayatta olursa ve sağlıklı olursa son sene parlementer sisteme döner akp de iktidar olacak oyu alırsa bir de üzerine başbakan olur bir 5 sene de öyle yönetir.

tabi bunları ileride seçimler hala yapılmaya devam edilirseyi baz alarak söylüyoruz. yoksa iran venezuela gibi bir ülkeye de dönebiliriz. seçimler olur ama formaliteden olur.

her halükarda ister seçimler düzgün yapılsın ister formaliteden yapılsın bu muhalefet oldukça rte rahatlıkla ölene kadar başta kalabilir. tamamen rte'nin keyfine kalmış bir durum. artık ülke olarakta afganistana mı döneriz yoksa "keşke afganistan olabilseydik" diyecek hale mi geliriz orasını da yaşayarak göreceğiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 15 Ocak 2023; 17:27:8 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alvete
A
geçen yıl
Yüzbaşı

Bu durum elbette tartışılır fakat kimse Erdoğan'ın yine hapiste yattım, siyasi yasak getirdiler vs. söylemlerini tekrarlayıp kendi seçmenini ateşlemesine izin vermez. Çünkü muhalefete bir faydası olmaz. Hem seçime girer hem de kazanma ihtimali artar. Geçim sıkıntısı olan insanların önüne bu sıkıntıyı unutturup daha yüce bir amaç için hareket ediyormuş hissiyatını vermesini sağlayacak sebepler yaratmaktan uzak durmak daha faydalı görünüyor. Her şeyden önce bu seçimi bu şekilde kazanacaklarını düşünüyorlar. Ben de kazanırlarsa bu şekilde kazanabileceklerini düşünüyorum. Bence zaten bu seçimi kazanırsa ekonomi alıp başını gider, ülkenin geleceğini yazmasam daha iyi.




Bu mesajda bahsedilenler: @yigitcan19901
A
geçen yıl
Yarbay

Öyle bir konuşuyorsunuz ki, sanırsın seçim formaliteden yapılacak. Nasıl olsa YSK Erdoğan'ın emrinde olduğu için sonuç aslında belliymiş gibi! Öğrenilmiş çaresizlik yani esasen. Size kalsa belediye seçimleri de AKP'nin di ama ne oldu orada oyunları niye tutmadı? YSK, İstanbul-Ankara'da AKP'yi kazandı gösteremez miydi? Her şey YSK'nın İktidarın(Erdoğan) elindeydi nede olsa?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 15 Ocak 2023; 20:17:0 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yigitcan19901
Y
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ülkeyi dönüştürmek zor birşey değil sadece zaman alan birşey. başkanlık sistemi referandumu mühürsüz oylarla geçerken buna göz yuman kişi bugün hala ana muhalefet partisinin başında duruyor. 2019 seçimlerini kazanabilmek için bu zatı "kemal kılıçdaroğlu'na oy atıyoruz algısı" oluşmasın diye mitinglere çıkartmadılar öyle zararlı bir tip ve şimdi bu tip bizzat kendisi chp başkanı olarak akplilerin oylarını almaya çalışacak şekilde cb adayı olmaya çalışıyor.

ysk seçimi vermeyi denedi zaten alınan seçimi tekrarladılar. kim engel olabildi seçimin tekrarlanmasına ? halk ciddi tepki verdi ki istanbul'u tıpış tıpış verdiler yoksa muhalefet yeri göğü falan inletmedi yani. ekrem imamoğlu o direnci dirayeti göstermeseydi kılıçdaroğlu o seçimi vermeyi bir şekilde başarırdı. yaklaşık 4 sene önce seçimi tekrarlayacak yüzü bulan kurum 10 seneye seçimi formaliteye de dönüştürecek hale gelebilir.

15 sene önce bu ülkeye başkanlık geleceğini düşünen kaç kişi vardı acaba, ama geldi. osmanlıda dahi olmayan derecede padişahlık sistemi geldi ülkeye sadece makanın adı padişah değil. şimdi ileride seçimler formaliteden olacak diyenlere de olmaz öyle şey diyenler olacak. dediğim gibi dönüşüm olmaz değil olur fakat zaman alır. bunun bir sürü örneği var ülke olarak dünyada. merak etme ilk biz olmayacağız.

hatta daha beteri tepeden inme şeklinde hemen güneydoğu sınırımızda duruyor. bunu kim engelleyecek eğer aynısı türkiye'de olursa ? mühürsüz oylara bile sesini çıkartamayan, "erdoğan "mağdur olur" diye anayasanın çiğnenmesine gerek kalmasın direkt biz ona aday olma imkanını verelim" diye düşünen, sırf "cumhurbaşkanı olur da sonra chp'yi dizayn etmeye çalışır beni koltuktan indirir" korkusundan tayyip erdoğan'ı yener diye korkup muharrem ince'ye engel olan teşkilata muharrem ince'yi destekletmeyen dolayısıyla da ülkenin ve vatandaşların geleceğini chp genel başkanlığı koltuğundan daha önemsiz olarak gören kişi mi engel olacak buna ? hayal görmeyi bırakın.

taa lise zamanlarımda(sene 2008) akp fanatiği bir arkadaşa bu tayyip erdoğan bu ülkeye başkanlığı getirecek kendisi de başkan olmanın peşinde dediğimde akp fanatiği arkadaş "bu ülkeye başkanlık sistemi gelmez imkanı yok" diyordu. dediğim gibi medya hukuk sistemi eğitim sistemi elinde olduğu sürece yapılamaz birşey yoktur sadece yapılması zaman alır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 15 Ocak 2023; 21:9:46 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aragorn Elessar
C
geçen yıl
Binbaşı

Ne boş bir konu yahu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
geçen yıl
Teğmen

Programda Uğur Dündar seçimin ne zamanda olmasını bekliyorsunuz diyor. Kemal Kılıçdaroğlu'da 14 Mayıs diyor :D

Yaa biz itiraz edecez o dönemde seçimi kabul etmeyecez ! Erdoğan tekrar aday olamaz. Meclisten karar çıkarsa ancak olabilir ama biz bunu desteklemiyoruz. Kendisi Meclisi fesih ederse olmaz dese yaa !!!

Demek ki onlarda biliyor Erdoğan tekrar aday olabilir ve seçimin erken yapılmasına CHP'de razı ki ses çıkarmıyorlar diye anlarım ben buradan... En ufak bir itiraz yok baksanıza.



A
geçen yıl
Yarbay

Hocam olay zaten meclisi fesh yaparsa anayasaya göre aday olamıyor oluşu. Anayasaya uymayacağını cümle alem biliyor tabii. Ama kendisi geçenlerde 6'lı masanın birlikte karar almasına, anayasayı bilmiyorlar, anayasa da öyle bir şey yok diyordu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Darch