Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
411
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Britanya Hindistanı hakkında
N
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba Britanya Hindistanını detaylı bir şekilde araştırmak istiyorum ancak konu ile alakalı sadece doğu hindistan şirketi kitabını bulabildim. Konu ile alakalı başka bir kitap bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.



N
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

.



A
geçen yıl
Er

Selam. Son yıllarda emperyalist İngilizlerin içinden geçtiği Hindistan üzerine araştırmalar arttı, ülkemizde yeterli seviyeye geldi diyemem ancak çalışmalarda kıpırdamalar oldu.

Şimdilerde bu kitabı okuyorum, doğrudan Britanya Hintistan'ı için kaynakları daha net görmen mümkün olur.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/imparatorluk-britanyanin-modern-dunyayi-bicimlendirisi/252343.html&filter_name=niall+ferguson
Son aylarda çıkmış bir çalışma var. Ben değerli görüyorum, Hindistan'da Türk-İslam hakimiyetinin başlangıcından beri bizler için önemli kaynaklar incelenmekte. Kitap içerisinde Britanya'nın işgal dönemi ile alakalı da doyurucu bir bölüm var. Göz atabilirsin.

https://www.bilgeoguz.com/urun/388692/kitap/bilgeoguz-yayinlari/dr-ogr-uyesi-cihan-oruc/hindistan-da-kurulan-turk-islam-devletlerinin-tarihi-kaynaklari/


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
geçen yıl
Moderatör

İnanmayacaksınız ama konuyu gördüğümde aklıma ilk gelen Ferguson'ın Empire (İmparatorluk) kitabıydı. Önersem mi diye düşündüm ama Hindistan'daki Britanya hakimiyetinin tesisi ve devamına dair verdiği tüm detaylara rağmen genel ve eksik kalabilir diye düşündüm. İlaveten ana akım yani iyi bilinen ünlü bir yapıt. Hindistan'ı ele alsa da kitaptaki esas odak Britanya ve imparatorluğu. Aklımda kaldığı kadarıyla kitapta Hindistan bu anlamda daha çok temel bir konu olmaktan ziyade globalleşen bir imparatorluğun etkileşim objesi rolünde ve anlatının büyük de olsa sadece bir kısmı. Tabii sırf referansları için bakılabilir.

Hindistan'ın kendi tarihi bütünlüğü içinde Britanya Hindistanı'nı öğrenmek, Empire'ı doğrudan Hindistan tarihine veya kültürüne dair kitaplarla tamamlamak çok daha etkili olabilir. Böyle kitaplar var. Henüz okumadım ama özellikle ilkini almayı ve okumayı planlıyorum. Fena gözükmüyorlar:


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ArtyomRommel
A
geçen yıl
Er

Ferguson'un kitabı hakkında yorumunuza katılıyorum. Ancak bu aşamadan sonra da Hindistan tarihi ile ilgili bir kitaba da adım adım gidilebilir. Zira İmge kitabevi yayınlarından çıkan kitabı görmezden gelmek olmaz. Tavsiye için teşekkürler. Şanslıyız ki bu ay yeni bir kitap daha çevrildi. Doğrudan konuştuğumuz bahis ile alakalı, gerçekten Utanç İmparatorluğu.


https://www.kitapyurdu.com/kitap/utanc-imparatorlugu-ingilizler-hindistanda-ne-yapti/637098.html&filter_name=kronik+kitap



N
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Ben ne diyeceğimi bilemiyorum konuya mesaj gelmeyince takip etmeyi bırakmıştım. Bu kadar detaylı bir bilgilendirme ve önerim beni çok mutlu etti önerdiğiniz kitapları tek tek inceleyeceğim zaten fiyatları da çok uygun. Tekrarda çok çok teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @ArtyomRommel
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.