Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
67
Cevap
2563
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Otoyolda Polis dehşeti
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Başlığı genelleme olarak algılamayın lütfen tüm polislere mal etmiyorum yazacaklarımı...

Bu sabah abim babam ve kardeşimle babamın iş yerine doğyu yola çıktık.İstanbul yolunda Sol şeritten 90-100 civarı bir hızla seyrederken.Birden orta şeritten eski model bir megan büyük bir hızla yanımızdan fırladı.Tahminim 170 km civarı bir hızla.Tam babam şuna bak diyorduki orta şeritte önündeki arabaya arkadan çarptı.O hızla çarpmaması zaten imkansızdı.çarpmanın etkisiyle sol şeritte bizim önümüzdeki arabaya doğru gitti onada arkadan çarptı.hafif dönerek araba birden önümüze düştü ben o sırada frene asıldım.Ancak sağa sola manevra yapmam imkansızdı.Çünkü 4 şeritli yol ve her saniye arkanızdan hızla arabalar geçiyor.Mecburen sadece fren yaptım direksiyonu kırmadım ve önümüze düşen megane a çarptık.

Bizim arabanın ön kaputu çarpmanın baskısıyla orta taraftan yukarı doğru yamuldu.ön tampon da bir kaç kırık var ama tampon yerinde farlar uçtu sağ ve sol tamponda bir sorun yok.Megane ın çarptığı ilk araç şahindi arka tamponu gitti diğer araç punto idi onun jantlarına çarptı ama onun tamponuda gitti.

Kazadan sonra araçtan indik.Şöför çevik kuvvet polis.Babam nereye yetişmek için bu hızla daldın trafiği birbirine soktun dedi.emniyet müdürünü alacaktım geç kaldım v.s gibi şeyler söyledi.

Polisler geldi tutanak tutuldu.Tabi olayın kahramanı arkadaşta polis olduğu için bir süre muhabbett ettiler.
Neyse zabıt tutuldu pazartesi kaza raporunu alcaz.Bakalım kahraman polis 8 de 8 mi alacak.Merakla bekliyorum.
Arabayı alalı henüz 1 hafta oldu.daha doğru düzgün arabanın keyfine varamadan müdürünü almaya geç kaldığı için otoyolu birbirine katan bir polis yüzünden hevesimiz kursağımızda kaldı.
Siz ne kadar dikkatli olursanız olun kaza geliyorum demiyor.Bunu bugün bir kez daha anladım.

Bu arada forumdada ınternettede araştırdıktan sonra aldığımız volvo s80 in güvenilirliğine bizzat şahit olmuş oldum.Volvo firmasının dayanıklı araçlar ürettiği ve insan sağlığına çok önem verdiği hep konuşuluyor.Bu gerçektende öyle.90 kilometre hızla birden önümüze gelen araca ani fren yaparak çarptık ve ön tampona hiçbirşey olmadı.Sadece üst boyalı kısımda birkaç çatlak oldu tamponda ne bir oynama ne çıkma nede bir kırık meydana geldi.Sadece farlar kırıldı ve çarpmanın basıncı ile kaput yukarı doğru çıktı.Arabanın içinde çok ufak bir sarsılma hissettim.
Herkese kazasız sürüşler dilerim.



A
17 yıl
Yarbay

Büyük geçmiş olsun. raporun sonucunun ne geleceğini açıkcası bende merak ettim.Burası Türkiye heran herşey olabilir.biz hız yaptığımızda mazeret kabul etmeyen cezayı kesen polisler umarım aynı özveriyi gösterir 8/8 cezayı takım arkadaşlarına verirler

buarada can kaybı yaşanmaması çok sevindirici.

sizin araç sıfırdı galiba ?volvo nun kaza sonrası durumunu merak ettim elinizde foto var mı?

tekrar geçmiş olsun



Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl
Yarbay

geçmişolsun dostum ALLAH'TAN ufak bir kaza ile atlatmışsın.raporu merak ettim bakalım ne olacak.?



R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim hocam.

Allahtan kazaya karışan hiçbir araçta can kaybı veya yaralanma gibi bir durum olmadı.Sevindirici olan da bu.
Aracımız sıfır değil 2001 model volvo s80.Maalesef kaza sonrası foto çekmedim sonradan aklıma geldi keşke çekseydim.Şuan serviste araç.

Şöyle anlatayım;Fotoğrafta işaretlediğim yerlerle.Sol ve sağ far kırıldı.Ön taraftaki volvo logosu yamulmuş durumda.Tampon kısmında Volvo logosunun hemen alt tarafında hafif çatlak gibi birşey var.Ama tamponun geneli gayet sağlamYerinde duruyor.Beyaz la işaret ettiğim Kaporta kısmıda baskının etkisiyle.Ön taraftan yukarı doğru çıkmış durumda yamularak.Motora bir teması yok allahtan.
< Resime gitmek için tıklayın >



L
17 yıl
Yüzbaşı

kardeşim başta geçmiş olsun allah daha büyüklerinden saklasın polislere gelince yorum yapmayacagım ne zaman yorum yapsam 4 gün ceza alıyorum onun için yorumsuz anlayan anlıyor volvonun kalitesi tartısılmaz bile ankara volanın sahibi volvoyla kaza yaptı asırı süratten arabayı kaydırmıs sol ön kapının ordan agaca girmiş araba L vaziyetini almıs ve adam hala hayatta volvonun kalitesi bu işte tekrar geçmiş olsun


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim dostum.

Dediğim gibi Sol şeritten bende yaklaşık 90-100 km hızla gidiyordum ve araba önüme aniden düştüğünden çok az bir fren şansım oldu.O hızla çarpmama rağmen önde oturan babam ben arkada abim ve kardeşim arabanın içinde çok hafif bir sarsılma yaşadık.Ve araçta servis yetkililerinin söylediğine göre sadece üst kaput ön farlar logo ve çok hafif çatlaklar oluşmasına rağmen kaporta değişecekmiş.



G
17 yıl
Binbaşı

A
17 yıl
Yarbay

ne kadar masraf çıkardı servis bir de emniyet kemerleriniz takılımıydı ?

İnşallah Allah ilerde bizlere de volvo nasip eder.

tabi kaza bela vermeden...

tekrar geçmiş olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

@GREvV,dostum teşekkür ederim.

Aracı henüz yeni aldığımızdan kaskosu yok o nedenle servis diğer sürücünün kasko experi gelene kadar başlıyamıyor oda pazartesi gününe kalacak.O nedenle henüz ne kadar masraf çıkacağı belli değil.

Emniyet kemerleri takılı değildi.İçerde bir sarsıntı olsaydı ihmalkarlığımız yüzünden sanırım bu nedenle bizde ön cama doğru yol alırdık.Tabi aırbaglar engellemezse.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
C
17 yıl
Yüzbaşı

büyük geçmiş olsun.Allah beterinden korusun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Binbaşı

dostum öncelikle geçmiş olsun...

önemli olan cana gelmesin...

nasıl olsa trafik tutanağında sizin sekizde sekiz suçlu çıkacağınız kesin.

benzeri durmları çok yaşadım çünkü.


size bişey olmadı ya, o yeter...

hayırlı akşamlar.



.
17 yıl
Yüzbaşı

R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sağolun arkadaşlar allah sizlerin başına vermesin.

@Tecniq hocam valla 8 de 2 veya 3 bile kusurlu sayılsam mahkemeye gidicem kesinlikle.



G
17 yıl
Yarbay

geçmiş olsun.
sizi suçlu çıkarırlarsa
zamanınız da varsa bu işin peşini bırakmayın.

mahkemeye başvurun.

polislerin maaşını bizler ödüyoruz.
haklı iseniz kimseden korkmayın ve de çekinmeyin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

@indvidual,
Az önce de söylediğim gibi.Olurda öyle bir durum olursa kesinlikle bunun peşini bırakmam.Tutanağı tutan polislere olayı anlatmaya çalışırken zaten çok laubali tavırlar sergilediler ona çok sinirim bozuldu.Bakalım pazartesi kaza raporunu alıcaz.Adamın kesinlikle 8 de 8 alması gerekiyor,bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak.Olurda aksi bir sonuç çıkarsa direk mahkemeye başvurucam kesinlikle hakkımı arıcam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rail -- 29 Haziran 2007; 21:55:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl
Binbaşı

valla suçlu çıkma işi esen havaya göre değişir bu durumda.bizim sokakta polisler bi aracı kovalarken hızlı girmişler viraja.dönemeyip yol kenarına park etmiş araca çarpmışlardı.sonuçta 8 de 8 park eden araca suç vermişlerdi.belki aracınızın s80 oluşu size yardım eder.şahin mahin olsaydı hi. kaçarı yoktu ama işin.gariban ayagına yüklerlerdi bundan bişey çıkmaz başımıza diye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
17 yıl
Binbaşı

direksiyona geçinçe polisliği biter o arkadaşın herkes gibi şöför olur herkes ile eşit muamele görür,görmeli.hatası ne ise onu verirler sonuçta şahit çok ve yaptığıda belli.



R
17 yıl
Yüzbaşı

Kardeş:
Burası türkiye..
20ile giden de soldan gidiyor 220ile gidende..
O sebeple Ben hep sağdan giderim..
Hem sola göre daha boş hemde birsürü öküz, rahatsız, sorunlu insanla pardon hayvanla muhattap olmuyorsun..
Sağ şerit Forewer!
Ciddiyim hemde..
En azından İstanbul-ankara-izmir-diyarbakır da sağdan gideceksin..
Bugün de bizim şirketin arabasıyla giderken açmıştım müziği romantik bir parça dinliyordum.. Sağımdan 07 STİ geçti ve usta şöför olmama rağmen o derece şaşırdım!
Dengesiz çok arkadaş..
Kendini Muhafaza etmen gerek..
Sen çarpmazsın gelir o sana çarpar..
Bayan Şöförler, Yaşlı amca-teyzeler, genç ;toy hız yapan zengin fakir p.çler; dolu büyükşehirlerde..
Dikkatli Ve Temkinli Olmak Herşeyi Kurtarır..
Teşekkürler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sanırım haklısın sağ şeridi tercih etmek en doğrusu.Ama sen istemesende kaza seni buluyor bazen.
bu kahraman polis de 170 kilometre hızla sol şeridi deilde orta şeridi tercih etti bugün olan ilk önce orta şeritte gidenlere oldu sonrada bize

Başka bir gün de çıkar bir cengaver zig zag çize çize bi sağ şeritten bi sol şeritten bi orta şeritten araba sollaya sollaya gider gelir en sağ şeritte seni bulur olan bu seferde sana olur.Yapacak bir şey yok...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rail -- 29 Haziran 2007; 22:04:04 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
17 yıl
Yarbay

sağ - sol şeridi yok

ök.z seni her yerde ve her zaman bulur.